mkrkls' Alıntı:bilgisayarla arapça yı kıyaslamak alakalı olmaz hocam.
arapça ile ingilizceyi kıyaslamak doğru olur.
bastacim' Alıntı:çok sevindim ne güzel olmuş.çocuklarımızın öğrenmesi çok güzel.keşke seyir ilmihal ... dersleri de gelse..şimdi biçok kişi ÜLKE elden gidecek şeriAT gelecek felan tantanası yapar..
frt44' Alıntı:mkrkls' Alıntı:bilgisayarla arapça yı kıyaslamak alakalı olmaz hocam.
katılıyorum bunun yanında bu dersi mevcut din kültürü öğretmenleri verecekse aman kalsın almayayım ben...Onların bilgisi kendilerine kalsın...
bastacim' Alıntı:çok sevindim ne güzel olmuş.çocuklarımızın öğrenmesi çok güzel.keşke seyir ilmihal ... dersleri de gelse..şimdi biçok kişi ÜLKE elden gidecek şeriAT gelecek felan tantanası yapar..
bakara 256.ayet okunması gereken bir ayettir her zaman...İnsanlar okurlar ama başını okurlar ve kendilerine oradan pay çıkarırlar...Bak derler Allah dinde zorlama yoktur diyor derler...Ancak durum öyle değildir...
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
Yani Allah'a inanmak mecburi değil, hiç kimseyi zorla inandıramazsın...İster inanır Kurandakilere harfiyen uyar isteyen inanmaz kafasına göre yaşar...Bu yüzden de zorunlu dini eğitim diye bir şey olamaz...Yanlış anlaşılmasın bunu ben demiyorum...SEÇMELİ olarak veya belli okullarda verilebilir...
Polemik için yazmadım bunları, polemiğe girmem.Zaten ayet paylaştım eleştiren beni değil ayeti eleştirir.
hocam ben ne yazdım ki bu cümleyi kurdunuz. forumda daha önce görmedim. böyle birşey varmış diyerek paylaştım. benim hangi cümleme binaen siz bu cümleyi kurma cüretinde bulundunuz. açıklama bekliyorumKonuyu acan arkadasin korkusu var galiba... Arapca yerine Ermenice olsa acaba ayni tepkiyi gosterirmiydi merak ediyorum...
dindar bir nesil yetiştirmek için demişti başbakan bunun için olabilir. yeni nesil Kuran' ı direk okuyup anlasınlar diye düşünmüş olabilir.bence soru şu olmalı neden arapça ??
on@ur' Alıntı:bence soru şu olmalı neden arapça ??![]()
blackpeace123' Alıntı:frt44' Alıntı:mkrkls' Alıntı:bilgisayarla arapça yı kıyaslamak alakalı olmaz hocam.
katılıyorum bunun yanında bu dersi mevcut din kültürü öğretmenleri verecekse aman kalsın almayayım ben...Onların bilgisi kendilerine kalsın...
bakara 256.ayet okunması gereken bir ayettir her zaman...İnsanlar okurlar ama başını okurlar ve kendilerine oradan pay çıkarırlar...Bak derler Allah dinde zorlama yoktur diyor derler...Ancak durum öyle değildir...
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
Yani Allah'a inanmak mecburi değil, hiç kimseyi zorla inandıramazsın...İster inanır Kurandakilere harfiyen uyar isteyen inanmaz kafasına göre yaşar...Bu yüzden de zorunlu dini eğitim diye bir şey olamaz...Yanlış anlaşılmasın bunu ben demiyorum...SEÇMELİ olarak veya belli okullarda verilebilir...
Polemik için yazmadım bunları, polemiğe girmem.Zaten ayet paylaştım eleştiren beni değil ayeti eleştirir.
hocam kimse size illa ki inanın demiyor. arapça kuran dili olduğu diye illa ki onu öğrenenler müslüman olacak değiller. öyle ki bizler latince öğreniyoruz hristiyan mı olduk yani. hatta şöle de denebilir öncesinde osmanlıca vardı, latince getirildi demekki hristiyanlık empoze edilmeye çalışıldı
ziyaunal' Alıntı:hiçbir yerde zorunlu yazmıyor. ayrıca bence yetmez. rusça, çince, yunanca, farsça da seçmeli olarak öğrenilebilmeli.
imsiyat' Alıntı:ziyaunal' Alıntı:hiçbir yerde zorunlu yazmıyor. ayrıca bence yetmez. rusça, çince, yunanca, farsça da seçmeli olarak öğrenilebilmeli.
bu kadar gereksiz dil yerine ingilizce + sql dili + c# dili+ vb.net dili gibi gibi dilleri tercih ederim.