arabnın stop etmesi ve çalışmaması

Kodla Büyü

serdem89

Aktif Üye
geçen gün yoğun trafikte araba stop etti ve daha sonra da hiç bir şekilde çalışmadı. yaklaşık 3-4 dk bekledikten sonra çalıştı şimdi de problem yok gibi duruyor. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Neden böyle bir şey olmuştur acaba. Marş falan basmadı. arabanın ışıklarının sönmesini beklliyorum södükten sonra marşa basıyorum ışıklar yanıp sönüp marş basmıyordu.

aracın markası neydi bende opel astrada benzer durum olmuştu. önceleri ışıkta durduğumda araba duruyordu marşa bastığımda çalışıyordu. sonra giderkende aniden kendi kendine duruyor kenara çekiyordum. 5-10dk bekleyince tekrar çalıştırabiliyordum. birkaç farklı teşhis kondu benzin pompası temizlendi aküsüne bakıldı. krankmili diye düşünüldü değiştirildi. ama sorun elektrik beslemesi sağlayan bir kondansatör arızası çıktı. eğer benzer sorunlar yaşarsan arabada kondansatörün bulunduğu kutunun fotoğrafını çekebilirim. arızalı kondansatörü arkadaş verdi ogünden beri sıkıntı yaşamadım.

Son zamanlarda ben de de oluyor. Ustalar soğuktandır dedi . LPG filtresini değiştirdim düzelir gibi oldu. İyi usta bulabilir problemi ancak

Elektronik bi sorun gibi immobilizer da olabilir sorun yedek anahtar varsa onunla bir deneyin.

bende de distribitör bobini yapmıştı, marş basar ama çalışmaz.... çalışsa bile nerede duracağı belli olmaz...

serdem89' Alıntı:
geçen gün yoğun trafikte araba stop etti ve daha sonra da hiç bir şekilde çalışmadı. yaklaşık 3-4 dk bekledikten sonra çalıştı şimdi de problem yok gibi duruyor. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Neden böyle bir şey olmuştur acaba. Marş falan basmadı. arabanın ışıklarının sönmesini beklliyorum södükten sonra marşa basıyorum ışıklar yanıp sönüp marş basmıyordu.
..
arabanın marka modeli ne ?
benzinli mi? dizel mi? lpgli mi?
her türün kendine göre farklı sorunları olabilir.

Bende 2000 model renault europa vardı, 1.4 lpg li. stop etme değil ama bazen kafasına göre hiç marşa basmama ve dolayısıyla çalışmama sorunu yaşıyordum. bir kaç usta gezdikten sonra sorunu kendim çözdüm: sattım arabayı :lol:

serdem89' Alıntı:

geçen yaz benim 2003 1.4 tdci fiestamda da aynı sorun vardı, sorun krank sensörü arızası idi. değişti sorun çözüldü.
servise sorduğumda o sensörden 2 adet var birisi bozulduğunda arabanın beyni her iki sensörden aynı veriyi okuyamadığında ateşlemeyi kestiği için arabanın stop edip belli bir süre çalışmadığını söylemişti.

iki sefer yaptı şimdi yapmıyor ben de şimdilik bekliyorum bir şey yapmadım inşaalah bir daha yapmaz. İstanbul trafiğinde çalışmayınca sap gibi kalıyorsun ortada :)

BBNET
Geri