arabaya ne olmuş olabilir?

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar dün akşam eve giderken arabada bi sorun oluştu sanki..belki hatırlayanlar vardır arabamı yeni aldım ve acemi sayılırım..kasabadan ilçe merkezine geliyodum hava da karanlık, yanımda arkadaşlarım da var bi an yani saniyelik bişeydi direksiyonun fır fır döndüğününü hissettim sanki direksiyon hakimiyetini kaybettim gibi oldu..direksiyon normalde biraz sert olur kolay dönmez..niye öyle olmuş olabilir? yanımdakilere çaktırmadım ama çok korktum tekrar olucak diye, çünkü yol tehlikeli geliş gidiş şeklinde ve kalabalık bi yol..Allahtan olmadı bi daha..yol buzluydu da araba kaydı mı acaba?? :|

çukura denk gelmişsindir hocam, su birikintisinden hızlıca geçmişsindir bu gibi manevralar direksiyonda çekmelere neden olabilir

yol buzlu ise araba kaymış olabilir. buzlu yolda fren yapmayın ve düşük viteste gidin hocam Allah korusun...

hocam yol buzluysa kayma olabilir.lastiklerin kayması sonucu direksiyonda oynama olabilir. size önerim böyle durumlarda fren kullanmayın eğer gaza basmanız normal seviyede daha yararlı olur frene basarsanız Allah korusun aracın hakimiyeti sizden çıkar buza geçer. direksiyonda sorun olacağını pek sanmıyorum normal zamanda normal zeminde çevirin tam sağ tam sol sertliğini anlarsınız uygun yolda da zikzaklar çizin bence sorun olmuyacaktır. geçmiş olsun.

ben frene basmadan devam ettim zaten ama anlık olduğu için onun şokunu yaşadım, direksiyona bişey oldu sandım kontrolü iyice kaybedicem karşı yola geçicem filan aklıma binbir türlü şey geldi o an içinde..3 ya da 4.vitesle gidiyodum herhalde hatırlamıyorum..bugün sanayiye götüriyim diyorum hem yağına filan da baktırıcam, bi de silecek su deposu çatlamış herhalde su gelmiyo cama..daha yeni aldım ama sorunlar başladı bile :D

hocam yol buzluysa, yağmurun ilk yağdığı sıralarda direksiyonda hafifleme hissedebilirsiniz çünkü tekerlerin yolla olan sürtünme etkisi bu gibi durumlarda azalıyor. bu şartlarda direksiyonu biraz daha sıkı tutun nolurrr nolmaz ve ani fren yapmayın noluyor diye

hocam sorunlar başladı diye karamsar olmayın hemen. yolun azizliğine uğrayıp kazasız kurtulmuşsunuz. yol kaygandır o bölgede yağmur yada buz bilemiyorum. o bölgeden giderken dikkatli olun boş vitese atmayın ve sert fren gaz yapmayın. keyifli sürüşler :+1:

manhem' Alıntı:
hocam yol buzluysa, yağmurun ilk yağdığı sıralarda direksiyonda hafifleme hissedebilirsiniz çünkü tekerlerin yolla olan sürtünme etkisi bu gibi durumlarda azalıyor. bu şartlarda direksiyonu biraz daha sıkı tutun nolurrr nolmaz ve ani fren yapmayın noluyor diye

ben normalde de zaten sıkı sıkı tutuyorum direksiyonu :D eğer o yaşadığım olay kayma ise cidden acayip bişeydi..geçen ay bizim arkadaş okula gelirken sabah yoldaki buzlanma ve sis nedeniyle kaymıştı şarampole devrilmişti..bu sabah da benzer bi hava vardı, arabayı alsam mı almasam mı çok tereddütte kaldım ama yavaş giderim diyip geldim, 50-60la gelince korkulcak bi durum olmadı :)

yolda buz varsa ve frene basmadıysanız gaza basmışsınızdır tutunamayan lastik patinaja girmiştir ve direksiyon çekme yapmıştır.Sorun yoktur kısacası.Ayrıca sanayiye tek başınıza gitmeyin bilen birini alın sanayide afedersiniz söz meclisten dışarı çakal çoktur anlamayanı buldular mı paranızı alırlar bir dert gitse bin dert açarlar

ozlem22' Alıntı:
manhem' Alıntı:

ben normalde de zaten sıkı sıkı tutuyorum direksiyonu :D eğer o yaşadığım olay kayma ise cidden acayip bişeydi..geçen ay bizim arkadaş okula gelirken sabah yoldaki buzlanma ve sis nedeniyle kaymıştı şarampole devrilmişti..bu sabah da benzer bi hava vardı, arabayı alsam mı almasam mı çok tereddütte kaldım ama yavaş giderim diyip geldim, 50-60la gelince korkulcak bi durum olmadı :)

hocam normalde o kadar sıkı tutmayın direksiyonu rahat olun ama yolda bu gibi tehlikeler varsa o zaman biraz daha tedbirli olmak ve direksiyon hakimiyeti için. bu gibi bir durum benimde kavşaktan dönerken başıma gelmişti biraz da hız vardı sanırım yağmurlu havada kavşağı nasıl döndüm bilmiyorum biraz hızlı aksetmişti olaylar hatta jet hızıyla :D

öğretmenim almadın benim c3'ü o yüzden bunlar :)
Şaka bir yana. Yol buzluysa eğer hafif bir kayma yaşamış olabilirsiniz. Lastikleriniz eskiyse bir göz atmanızı tavsiye ederim. Arkadaşların dediği gibi, su veya çukurlarda aynı etkiyi gösterebilir.

Silgeçlere su gelmemesinin nedeni (benim de başıma gelmişti.) içindeki suyun donması ve sizin donuk haldeyken su atmaya çalışmanızdan ötürü sigortası atmış olabilir. Oto elektrikçi çözmüştü benim sorunu sigortayı değiştirerek.
Silecek suyu olarak camsil koymanızı ve üzerine biraz su katmanızı tavsiye ederim. Böylece suyun donma noktasını değiştirmiş oluruz. camsil olmazsa akaryakıt istasyonlarında donma noktası yüksek cam suları var bunlardan kullanın.
Tekirdağ soğuk memleket benim de aynı iş Edirne'de başıma gelmişti.

wes' Alıntı:
öğretmenim almadın benim c3'ü o yüzden bunlar :)
Şaka bir yana. Yol buzluysa eğer hafif bir kayma yaşamış olabilirsiniz. Lastikleriniz eskiyse bir göz atmanızı tavsiye ederim. Arkadaşların dediği gibi, su veya çukurlarda aynı etkiyi gösterebilir.

Silgeçlere su gelmemesinin nedeni (benim de başıma gelmişti.) içindeki suyun donması ve sizin donuk haldeyken su atmaya çalışmanızdan ötürü sigortası atmış olabilir. Oto elektrikçi çözmüştü benim sorunu sigortayı değiştirerek.
Silecek suyu olarak camsil koymanızı ve üzerine biraz su katmanızı tavsiye ederim. Böylece suyun donma noktasını değiştirmiş oluruz. camsil olmazsa akaryakıt istasyonlarında donma noktası yüksek cam suları var bunlardan kullanın.
Tekirdağ soğuk memleket benim de aynı iş Edirne'de başıma gelmişti.

o suyun bulunduğu depoda zaten sorun vardı babam yaptım filan demişti ama tekrar aynı sorun oluştu demekki.. hatta ön cama su gelirken arka cama gelmiyodu su, bugün gidiyim sanayiye de neyse sorun çıksın ortaya..

BBNET
Geri