Arabanın tamamını boyatmak mantıklı mı?

Kodla Büyü

bilöğretmen79

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arabamın kaskosundan arabamın tavan hariç her tarafını boyatmayı düşünüyorum.Çünkü her tarafında çizikler var.Ayrıca sol 2 kapda ve bagajda da boya var.Kaskodan boyatabileceğimi öğrendim ama sizce mantıklı mı?Yani siz olsaydınız ne yapardınız?

ben olsam tümden fırın boya yapardım... ülkemizde boyaya karşı yanlış bir kanı gelişmiş durumda... herkes kazalı olmasından korkuyor... kazalı araba kendini belli eder...

ben olsam her gün çizik içindeki arabama bakıp canımı sıkacağıma boyatırdım. fiyatı düşüyormuş bilmem neymiş umursamazdım. bizler çok kısa zamanlarda arabayı değiştiren insanlar değiliz sonuçta, siz de arabanızı daha kullanırsınız herhalde...

kimse araban çizik mi diye sormaz. kaç parça boyalı der. bence hiç boyatma zararına satarsın sonra.

2003 Model Ford Focus 125000 kmde en az 1-2 yıl daha kullanmayı düşünüyorum.Hiç büyük kazası yok ama işte bir-iki kez ufak tefek sürtme ve çizilmeler oldu.Herkes tamamını boyatırsan ölmüş eşşek fiyatına gider araban herkes büyük kaza yaptın sanar diye düşünüyor.Canım sıkıldı açıkçası o yüzden de sizden de fikir almak istedim...

excalibur27 hocam birçok kişi işte aynen bunu söyledi ve kafam çok karrıştı yani.Değişen parça olup olmadığı daha önemli değil midir?

boyatma hocam hiç satmasan bile şimdi boyamak için arabanın her yerini sökecekler tekrar ne kadar iyi takarlarsa taksınlar orjinali gibi olmicak cangur cungur edip duracak camlar açılıp kapanmayacak kapı aralarından içeri su sızacak vs vs güzelim arabadan soğuyacan en iyisi rütuş felan yaptır bence

hoca gecen güzel bi araba bulduğumu zannetim bi baktım tümü boyalı fiyatını bile sormadım

komple boyalı araçlar ölü fiyata gider. Saçma bence de ama durum bu.

hocam bizim milletimizin araba ile ilişkisi malesf ki çok garip boyalı olunca motor sökülüp içinden parçalar çıkarılıp geri takılmış zannediyorlar.Benim Fikrim Eğer Uzun süre bineceksen boyat ama satma gibi bir düşüncen varsa boyatma gerçi staraken benim mantığımla olaya bakan birinede denk gelebilirsin.yani boyaylada satabilirsin kolayca.Arabayı Çeken motordur Kaporta değil........

arabanın motoru saat gibi işler. Bizim millet boyasına bakar. :)

aynen öle hocam ama bu önyargının kırılması için bizim gibi düşünen insanlarında diğerleri gibi davranmaması lazım birönyargıda km de vardır.100 bin üstünden kaçar bizim millet sanki arabalar 100 bin km için fabrikdan çıkıyo yollara kazalı araba dahi rahatlıkla alınabilir önemli olan kazanın yapılış şekli ve darbeyi nereden aldığıdır........

alman ve japon arabalarının motorları 200.000 de de olsa saat gibi çalışıyor :)

bellagio' Alıntı:
aynen öle hocam ama bu önyargının kırılması için bizim gibi düşünen insanlarında diğerleri gibi davranmaması lazım birönyargıda km de vardır.100 bin üstünden kaçar bizim millet sanki arabalar 100 bin km için fabrikdan çıkıyo yollara kazalı araba dahi rahatlıkla alınabilir önemli olan kazanın yapılış şekli ve darbeyi nereden aldığıdır........

Amerika'da 999.999 km yapan arabaların sahiplerine o arabanın fabrikası hediye verir bizimkiler de 100binde araba yaşlı diyor :D

dostum avrupa amerikayla bizim memleketi kıyaslamadan önce bi düşünün bakalım neden bizim millette böyle bi yargı var
adamlar ollarda bi maaşına canavar gibi araba alıp binebiliyor senin burda 10 15 bin verdiğin arabalar avrupada 2-3 bin tl civarında arabalar sudan ucuz e adamlar bizim gibi hurdalara binmiyor
gelelim boya ve motor durumuna ollarda araba ucuz olunca ufak tefek hasar yapılıp biniliyor hasar fazlaysa hurdaya
bizde sanayiye bi gidin bakın adamlar araba üretiyor nerdeyse hurdaya cıkmış arabaların orasını burasını yamayıp yapıştırıp trafiğe sürüyorlar noolacak 20 yaşında arabalar 6-7 bin den aşağı değil düşünün bide yüksek modelleri kaportacılar hiç parça bile değiştirmiyorlar doğrulduğu kadar doğrultup çakıyorlar gidiyor bazılarını öyle yapıyorlarki boyalı olduğu bile belli değil
bizim milletin ön yargısı boşuna değil

adı üstünde hocam önyargı ne olursa olsun boşunadır. millet motor yaptırsa gözüne gelmiyo araba boyalıysa araba bitmiş oluyo zaten renault satışları ülkenin araba üslubunu ortaya koyuyor bence (yanlış anlaşılmasın ama çok sağlam olmadığı aşikar)

tavsiyem paslanma ihtimaline karşı derin çiziklere lokal boya yaptır. ince çizikleri boyatma.

Hocam ben arabanızı alacak olsam, siz bana komple boyalı derseniz arabanızı almakta tereddüt yaşarım. Ben arka kapı bölgesinde eğiklik vardı kaskolu olmasına rağmen kapıyı yaptırıp komple boyatmadım.

benim de aracım 2003 model 2-3 parçasında boya var ama hiç değişen parçası yok. 3 parçada ben boyatacağım. bende aynı konuyu düşünüyorum ama büyük ihtimalle tavan hariç boyatacağım. tertemiz çıkar aracım. sonuçta 8 yaşında araç, bilen usta bilir zaten değişen olmadığını diye düşünüyorum. hatta boyatmadan 1-2 de resim çekip koyacağım torpidoya.

Boyatmadan önce fotoğraflarını çekin. Boyanırken de çekin. Ya da videosunu çekebilirseniz daha iyi olur. Boyattığınız yerden de resmi bir rapor tuttururusunuz neden boyandığına dair. Arabanızı satarken bu şekilde zorlanmazsınız. Öğretmen de olunca güvenirler diye düşünüyorum. Bilmiyorum mantıklı mı benim yazdıklarım, biliyorum desem yalan olur :)

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Zaten boyatmadan resimlerini çekmeyi düşünmüştük.Bir kez daha düşünücem tüm tavsiyelerinizi...

BBNET
Geri