arabanın camlarına siyah film(şerit) yapıştırmak?

Kodla Büyü

güzel günler

Aktif Üye
arkadaşlar 89 model bir doğan aldım camlar siyah görünsün diye film fapıştırılmış. kimileri film serbes diyor kimileri ince olursa bişey olmaz diyor kimileri ön cama yasak diyor vs...
bu konuda net bilgisi olan varmı. kanunlar, yönetmelikler, polisler, jandarma bu konuda ne diyor?

Re: arabaların camlarına siyah film(şeri) yapıştırmak serbestmi?

Ön cam kesin yasak digerleri de mahkeme kararı ile serbest kazanılmış dava var

Re: arabaların camlarına siyah film(şeri) yapıştırmak serbestmi?

Ön ve ön yan camlara sorun çıkarıyorlarda arka ve arka yan camlara bişey demiyolar diye biliyorum hocam.

bilgiler için teşekkürler arkadaşlar, ama yine karıştı ortalık farklı bilgiler geldi yine, gerçi nostra hocamın verdiği bilgi daha keskin gibi, dava ile ilgili bilgi edinebileceğimiz bir link varmı nostra hocam?

daha çok bölgesel olarak değiştiğini söyleyebiliriz aslında.özellikle ankara gibi yerlerde bunun için ceza ödeyenleri gördüm.ben çorumda 3yıldır siyah koyu filmli olarak kullanıyorum.bir sorun olmadı...

Ön camlar yasak. Bende 3 sene bu camlarla gezdim vanda bir polis söyledi şunları sök diye. Tamam dedim ama kaldı. Sanırım eskisi gibi önemsenmiyor.

o zaman seçenek var
1. ince ise şoförün görüş açısını etkilemiyorsa serbest
2. ön cam yasak diğerleri serbest
3. ön cam ve ön yan camlar yasak diğerleri serbest
nasıl yönetiliyoruz, ne ile yönetiliyoruz anlamadım, kanunlardamı boşluk var, kanun uygulayıcılardamı problem var, yada mahkemelerdemi? ben çözemedim. çözebilen var mı?

Aşağıdaki iki adreste ve benzeri sitelerde (reklam olmasın diye iki farklı adres verdim) araca özel cam perdeleri var. Ben kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Cam filminden daha mantıklı görünüyor. Araca özel olması önemli, normal standart tip perde kullanılırsa yanlarda boşluk kalabiliyor veya cama tam oturmayabiliyor perde. Birkaç gün önce dikkatimi çekti, araç üzerinde örneğini görebilirsem veya kullanan bir arkadaşım önerirse almayı düşünüyorum.
http://netronoto.sahibinden.com/index.php?b[custom_cat]=168322
http://dukkanlar.gittigidiyor.com/otoma ... m=10&ord=2

Perdelerle olacak bir şey yok Hasan, Eğer arabanın orjinalinde yoksa, illa bi emanet gibi duruyo. Tavsiye etmem.

1 veya 2 numara filmi taktır en güzeli.

zaten ürün tanıtımında içerden dışarısı görünüyor ama dışarıdan içerisi görünmüyor yazıyor. bu film den daha beter. tam cezalık... :mrgreen:

kafkas' Alıntı:
Perdelerle olacak bir şey yok Hasan, Eğer arabanın orjinalinde yoksa, illa bi emanet gibi duruyo. Tavsiye etmem.

1 veya 2 numara filmi taktır en güzeli.

Zevkine film yaptırmaya karşıyım ben hocam, aracı aldığımda üzerinde film vardı söktürmeye götürdüm 4 saatte söktüler. Aracın anasını ağlatıyor. Yapışmış camla bir olmuş film. Adamın dediğine göre 2-3 yılda bir yenilenmesi gerekiyormuş zaten film denen şeyin. Filmin cama yapışması için kullanılan yapıştırıcı güneş ışığı vs. nedeniyle zamanla özelliğini kaybediyormuş falan filan.

güzel günler' Alıntı:
zaten ürün tanıtımında içerden dışarısı görünüyor ama dışarıdan içerisi görünmüyor yazıyor. bu film den daha beter. tam cezalık... :mrgreen:
Hocam cam filminde de durum öyle değil mi zaten, dışarıdan baktığınızda aracın içinin görünürlüğünü azaltır film. Zaten yasak olmasının en önemli sebebi de bu.

Hocam cam filminde de durum öyle değil mi zaten, dışarıdan baktığınızda aracın içinin görünürlüğünü azaltır film. Zaten yasak olmasının en önemli sebebi de bu.
yok hocam film ince ise sadece karartıyor içerisi görünüyor, ona bile bazen karışıyorlarken perde ye bağlama cezası bile gelebilir.

unknownrealmman' Alıntı:
Zevkine film yaptırmaya karşıyım ben hocam, aracı aldığımda üzerinde film vardı söktürmeye götürdüm 4 saatte söktüler. Aracın anasını ağlatıyor. Yapışmış camla bir olmuş film. Adamın dediğine göre 2-3 yılda bir yenilenmesi gerekiyormuş zaten film denen şeyin. Filmin cama yapışması için kullanılan yapıştırıcı güneş ışığı vs. nedeniyle zamanla özelliğini kaybediyormuş falan filan.
Doğru aynen öyle sökmesinin bazı yöntemleri var bunu bilirsen kolayca sökülüyor üstündeki kalan kurumuş yapıştırıcıda benzin ile harika gidiyor.

Film olayı biraz keyif birazda zaruriyet hocam. Örneğin küçük bir bebeğiniz var arabadasınız bu çocuk anne sütünü ne zaman alacağı belli olmuyor bu durumlarda film gerçekten çok güzel bir şey.

valla aslında şaşıracak birşey yok.uygulamalar her zaman olduğu gibi kafaya göre yapılıyor.ceza kesenler var, uyaranlar var, umursamayanlar var.

3 ay önce 154 tl ceza yedim. ama bulunduğum ilden farklı bir ilde yedim cezayı. polise bak yanımızdan 2 araba geçiyor onların da camında film var deriğimde önceden haber veriyorlar radarla cevabını duyunca şok oldum. zaten ilk durdururken 07 yi durdurdum demesinden anlamıştım cezadan kaçamayacağımı. yeni arabamda film yok şimdi yasa kesinleşene kadar düşünmüyorum

Yazın Sakaryaya gidiyorum, gideceğim yere 50-100 metre kala polis çevirdi, arkadaş şans bak dedim ya..
Camlarda 2 numara film var bu arada, polise öğretmen kimliğimi verdim hocam şimdi ne diyosun öğretmenim ceza yazmamı diyosun bana dedi. Valla memur bey eksik gedik bir şeyim varsa yazın, ışıkta geçtiysem yazın, hız varsa yazın, kemerde takılı o kadar yoldan geldim 50 metre kala çevrildim ya yine mi yabancı plaka takıntısına denk geldim onu bilmiyorum artık dedim. Öyle böyle sohbet filan hemşeri çıktık birşey olmadı.
Adamın dediği hocam 1 numaradan bir şey olmaz ama üst numaralara yazabiliyoruz.

Perdeyi sök dediğinde hemen o anda çıkartabiliyosun. Ama filmi sökemiyorsun. Perde aynı zamanda güneş için. Bir nevi güneşlik. Avantajı bu

the_korsan' Alıntı:
Yazın Sakaryaya gidiyorum, gideceğim yere 50-100 metre kala polis çevirdi, arkadaş şans bak dedim ya..
Camlarda 2 numara film var bu arada, polise öğretmen kimliğimi verdim hocam şimdi ne diyosun öğretmenim ceza yazmamı diyosun bana dedi. Valla memur bey eksik gedik bir şeyim varsa yazın, ışıkta geçtiysem yazın, hız varsa yazın, kemerde takılı o kadar yoldan geldim 50 metre kala çevrildim ya yine mi yabancı plaka takıntısına denk geldim onu bilmiyorum artık dedim. Öyle böyle sohbet filan hemşeri çıktık birşey olmadı.
Adamın dediği hocam 1 numaradan bir şey olmaz ama üst numaralara yazabiliyoruz.
ön camında yada ön yan camlarda film varmıydı hocam onlarla alakalı birşey söyledimi. birde bunun numaralarından anlamam arabamda film var ama kaç numara bilmiyorum benden önceki takmış.

BBNET
Geri