arabada problem mi var?

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
4.viteste gidiyodum kırmızı ışığı gördüm ve yavaşlamaya başladım, boşa aldım sonra.. bu arada ayağım debriyaja basılı durumda kaldıramıyorum ayağımı bi türlü alıştıramadım yani hep öyle kullanıyorum..neyse işte araba biraz hoplayarak yavaşlamaya başladı son bi kaç gündür oluyo..stop edicekmiş gibi oluyo sanki..nedir acaba bunun sebebi???

hoplama bujilerin biri yada bir kaçının çakmadığınında göstergesidir, ateşleme bobinlerinden birisi yanık olabilir.
yakıt kötü olabilir. en kötü ihtimalle baskı balatayı yemişsindir ki öyle çabuk bitmez ayağın debriyajda gezinirken 3 bin km en az gitmen lazım ki bu derece sarssın.

kaybil' Alıntı:
hoplama derken motor titremesi mi? yoksa araba sallanıyor mu?
ya tam anlayamıyorum ama sanki stop edicekmiş gibi hissedersin ya öyle bi hoplama işte..

hasari' Alıntı:
Aldığın son yakıt kalitesiz olabilir.
geçenlerde mazotum bitiyodu o yüzden öyle hoplamış olabilir diye düşünüyodum ama gittim her zamanki aldığım yerden yakıt aldım bugün yine kırmızıda dururken aynı şey oldu..

acaba bana mı öyle geliyodurr biraz daha dinlemem lazım arabayı:)

ozlem22' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
hoplama derken motor titremesi mi? yoksa araba sallanıyor mu?
ya tam anlayamıyorum ama sanki stop edicekmiş gibi hissedersin ya öyle bi hoplama işte..

hasari' Alıntı:
Aldığın son yakıt kalitesiz olabilir.
geçenlerde mazotum bitiyodu o yüzden öyle hoplamış olabilir diye düşünüyodum ama gittim her zamanki aldığım yerden yakıt aldım bugün yine kırmızıda dururken aynı şey oldu..

acaba bana mı öyle geliyodurr biraz daha dinlemem lazım arabayı:)
araba mekanik birşeydir öyle duygusal dinlemeye gelmez dinlersen cebini dinleyen usta çok olur.
boşver karteri delmediysen motoru yakmadıysan durup dururken stop etmiyorsa, yağını suyunu tuzunu biberini düzenli veriyorsan
çok ayrıntıya takılma boşver.

Eğer devir düşüp stop edecekmiş gibi oluyorsa boğaz yada gaz kelebeği denen parça kirlenmiş olabilir genellikle yakıtın kirliliğinden oluyor sanırım onu temizletirsen problem çözülebilir. Benzer sorunu yaşamıştım temizleyince düzeldi.

muren' Alıntı:
Eğer devir düşüp stop edecekmiş gibi oluyorsa boğaz yada gaz kelebeği denen parça kirlenmiş olabilir genellikle yakıtın kirliliğinden oluyor sanırım onu temizletirsen problem çözülebilir. Benzer sorunu yaşamıştım temizleyince düzeldi.

sorun buysa eğer yakıt katkısıda temizler

muren' Alıntı:

ama normal seyir halindeyken sorun olmuyor sadece ışıkta durucağım zaman oluyo..ben de anlamadım valla..

Bende de duracağım zaman yada rölantideyken oluyordu kelebeği temizlettikten sonra hiç yaşamadım aynı sorunu.

Ben bujileride değiştirmiştim usta değişmekte fayda var demişti tam hatırlamıyorum bujilerin parasını ayrıca ben ödemiştim onun dışında ustaya 50 lira civarı bir ödeme yaptım sanırım ama sizin sadece kelebek temizleme olduğu için 20-30 lira olur en fazla tahminim.

yakıttan kaynaklanabilir, daha evvel kalitesine güvenmediğim bir yerden yakıt aldım ve aynı sıkıntıları yaşadım . araba stop edecekmiş gibi oluyodu , bende o durumda kısa süreli gaza basarak durumu anlık olarak çözüyordum. sonra güveinilir noktalardan yakıt alarak olay çözüldü tekrarlamadı...

Ben hep opetten alırım yakıtı. Ama benim de son günlerde düşük viteslerdeki geçişlerde aynı durumdan oluyor.

Karef' Alıntı:
yakıttan kaynaklanabilir, daha evvel kalitesine güvenmediğim bir yerden yakıt aldım ve aynı sıkıntıları yaşadım . araba stop edecekmiş gibi oluyodu , bende o durumda kısa süreli gaza basarak durumu anlık olarak çözüyordum. sonra güveinilir noktalardan yakıt alarak olay çözüldü tekrarlamadı...

yakıttan olacağına ihtimal vermiyorum çünkü shellden her zaman aldığım istasyondan alıyorum.. 10bin kmden fazla yol yaptım hala filtreleri filan değiştirtmedim belki de ondan oluyodur bu problem, olabilir mi??

Hocam isiklara yaklasirken ayagim debriyajda iken oluyor demissin. bence baski balata tam ayirmiyor. ondan kaynaklaniyor bence..

muren' Alıntı:
bencede

suatguzel' Alıntı:
Hocam isiklara yaklasirken ayagim debriyajda iken oluyor demissin. bence baski balata tam ayirmiyor. ondan kaynaklaniyor bence..

ben de bunun olmasından korkuyorum zaten..ayağım hep debriyajda kullandığım için bi yerden bi gün patlak vericek ama bakalım ne zaman :(

BBNET
Geri