ARABADA FİYATTA ANLAŞTIKTAN SONRASI

Kodla Büyü

farukdogu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar fiyatta anlaştık.
şimdi nerelere hangi sırayla gideceğim
nereye kaç lira ödeyeceğim.
lütfen yardım eder misiniz.
satış işlemleri nasıl yapılıyor.
ocak bandrolü yatırılmış, mesela benim tekrar yatırmam gerekiyormu

Bundan sonrası alıcı ve satıcının karşılıklı güveniyle alakalı. İster notere gitmeden parayı satanın bankasına gider yatırırsın, ister noterde tam imza aşamasında parayı sayarak alırsın. İkinci yöntemde sahte para riski var tabi parayı muhafaza etmede ayrı bir risk.

Noterde plaka değişecekse 160 küsür değimeyecekse 80 küsür masraf çıkacak.

Sonra trafik şubeye evraklarınla gidip EK1 belgesi hazırlatıp plakanı bastıracaksın.

Plaka değiştirmiyorsan, Ruhsatı adresine gelesini bekleyeceksin.

hocam direk notere gidip aracın devrini alacaksınız ocak bandrolünü tekrar yatırmayacaksınız.. eğer plaka değişecek ise noterde bunu belirteceksiniz hatırladığım başka bir işlem yok. tabii aracın kontrollerini yaptırmışsınızdır mutlaka.
şimdiden güle güle kullanın allah kaza bela vermesin

Arkadaşlar gayet açıklayıcı anlatmışlar.. Bir de 10 gün içeriinde trafik sigrotası yaptırmanız gerekiyor.. Eski trafik sigortası iptal oluyor çünkü - unutmayın

notere beraber gidiyorsunuz ve alıyorsun 75 civarı ücret alırlar senden bu kadar plakayı değiştireceksen 140 tl civrı bukadar
sonra 1 ay içinde trafik sigortası yaptıracaksın o da 200 tl civarı
sonraruhsat posta ile eve gelir işlemleri hızlandırmak için sigortayı yapıp trafiğe gidip alabilirsin

tamam hocam teşekkürler.
O zaman yarın ilk işim
1- satıcıyla notore gidip arabanın satışı almak (bundan sonra satıcı ile işim kalmıyo galiba doğrumudur)
2- trafik sigortası yatırmak

başkada bir işlem yok sanırım. plaka aynı kalacak
75 tl ye halloluyo mu yani başka hiç bir şey yok mu?
allahallaaa!!!!!
burası türkiye değil mi :D

arkadaşlar ben arabayı expertiz yaptırdım ama şase numarasına falan bakıılmadı tabi
çalıntı olup olmadığı ile ilgili veya arabanın üzerine herhangi bir borç varmı yokmu nasıl öğrenilebilir.
daha sonra bana sıkıntı çıkartmaması açısından
ilk arabam olacakta acemiyim bu işlerde :)

BBNET
Geri