Araba tercihi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan inaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

inaan

Aktif Üye
Arkadaşlar ilkez araba alıcam ve acemiyim...Yani araba alınca kullanmayı öğrenicem...
2.el alamıyorum çünki kaldığım yerde seçenek çok az ve temiz arabların fiyatları sıfıra çok yakın...İzmir ,Balıkesir merkezdeki arabalara bakamıyorum çünki
alsamda o arabayı getiremem.Neyse sıfır dizel almaya karar verdim.
Siz olsanız 37 ye Corsa veya Clio HB mı,39 fiesta mı, 46 ya yeni astra mı alırdınız.

hocam ilk başta 10 15 bin arası bi hb araba al onda öğren sonra sıfıra gir ilk başta sıfır araba alma derim

hocam acemi iseniz bence uygun fiyatlı 2. el araçlara bakın. allah korusun küçük bir çizik olduğunda bile çok üzüleceksiniz.

eğer sıfır almayı düşünürseniz, ben olsam corsa yada clio alacağıma fiesta alırdım.

45-46 çıkacaksanız dizel yerine focus yeni motoru ecobost motorlusunu alın bence hem motor hacmi 1.0 vergisi düşük hem 125 bg hemde ortalama yakıt tüketimi o güce rağmen 5.0 lt 100 km nerdeyse dizelle aynı yakıyor....

hocam madem acemisin bence 0 yerine 2. ele bak ,0arabayı çarpınca çizince çok üzülürsün.1-2 sene aldığın arabada acemiliğini at sonra istediğin arabayı al derim.Hem şimdi 0 araba alsan ,araba sürmeyi öğrenince muhtemelen aldığın arabadan sıkılacaksın değiştireyim desen bissürü zarar edeceksin,o yüzden parana yazık etme ...2. el corsa fiesta polo veya golf 15-20bin tllik bi araba her işini görür.

sinerjique' Alıntı:
hocam madem acemisin bence 0 yerine 2. ele bak ,0arabayı çarpınca çizince çok üzülürsün.1-2 sene aldığın arabada acemiliğini at sonra istediğin arabayı al derim.Hem şimdi 0 araba alsan ,araba sürmeyi öğrenince muhtemelen aldığın arabadan sıkılacaksın değiştireyim desen bissürü zarar edeceksin,o yüzden parana yazık etme ...2. el corsa fiesta polo veya golf 15-20bin tllik bi araba her işini görür.

Hocama katılıyorum . İkinci el alman daha iyi olur. Arabayı sürteceksin, acemi olduğun için debriyaj balatasını bitireceksin v.s üzülmeyeceğin bir araç alman mantıklı olur. Sıfır alınca sürmeye de kıyamazsın bir şey olur diye - sürmeyi de zor öğrenirsin o yüzden.
Sürmeyi iyice pekiştirince - park etmeyi de öğrenince bu saydığın araçlardan başkası belki hoşuna gidecek.

hocam acemiliğini atmak için arkadaşların de söylediği gibi 2. al bi araç kullanmayı dene bi süre.Dizel değil benzinli ile başla:)

hocam acemiysen hiç sıfıra girme paran var madem nasıl olsa alırsın, önce bir öğren çok zarar çekersin sonra,

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim....Bende 2. el piyasasına tekrar bakmaya karar verdim...

benim arabayı satayım 2008 focus lpgli hata boya yok :lol: bence sıfır araba alma o paralara çok temiz arabalar bulabilirsin biraz araştırırsan birde çok acele etme

inaan' Alıntı:
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim....Bende 2. el piyasasına tekrar bakmaya karar verdim...
Ben acemiliği attım sayılır 2.5 yıldır 96 boradway kullandım....birkaç park çiziği ve dokundurması dışında hala kazasızve km.si düşük hala...Alırken piyasasından pahalı almıştım ama hiç sorun çıkarmadı....Artık satmayı düşünüyorum model yükseltmek için
noktanet' Alıntı:
benim arabayı satayım 2008 focus lpgli hata boya yok :lol: bence sıfır araba alma o paralara çok temiz arabalar bulabilirsin biraz araştırırsan birde çok acele etme
Focusun hangi modeli hocam? fiyatı nedir :)

noktanet' Alıntı:

Ne kadar istiyorsun hocam.. Belki başka alıcısı vardır :) Araç özelliklerini, modelini söylersen düşünelim.. :)

SHİFT+DEL' Alıntı:
noktanet' Alıntı:
benim arabayı satayım 2008 focus lpgli hata boya yok bence sıfır araba alma o paralara çok temiz arabalar bulabilirsin biraz araştırırsan birde çok acele etme

Ne kadar istiyorsun hocam.. Belki başka alıcısı vardır Araç özelliklerini, modelini söylersen düşünelim.. :)
Yahu ben sormuştum bir de sen neden soruyorsun hocam..... :mrgreen: şimdi 25 diyecekse 28 der arkadaş bu kadar talipli varken :) :roll:

Aynı anda sormuşuz zaten.. sen sn farkıyla önce attın mesajı :) Arttırmaz ya.. Zümreye indirimde yapar heralde.. :)

ilon' Alıntı:
SHİFT+DEL' Alıntı:
noktanet' Alıntı:
benim arabayı satayım 2008 focus lpgli hata boya yok bence sıfır araba alma o paralara çok temiz arabalar bulabilirsin biraz araştırırsan birde çok acele etme

Ne kadar istiyorsun hocam.. Belki başka alıcısı vardır Araç özelliklerini, modelini söylersen düşünelim.. :)
Yahu ben sormuştum bir de sen neden soruyorsun hocam..... :mrgreen: şimdi 25 diyecekse 28 der arkadaş bu kadar talipli varken :) :roll:
sıfır araçlarda kampanyalar başladı dolayısıyla 2. elde fiyatlar düşeçek kapışmanıza gerek yook bence :

Yok yahu ne kapışması takılıyoruz öyle :) :roll: Nerdeyse bir yıldır takip ediyorum bazı markaları sıfırda...nerdeyse her ay kampanya var ama fiyatlar düşmüyor bir türlü :D

sakın 0 araba alma eğer acemiysen. ne kadar dikkatli olurum desende acemiliğin verdiği anlık hatalarla özellikle parklarda ve yokuşlarda sıkıntı yaşar ve arabayı sürter durursun sonrada bakmışsın araba sürtük olmu çıkmış. benim ilk arabam broadway di. sağ olsun çok kahrımı çekti. sende 15000 liralık kliması olan sanayide üzmeyen arabalara yönel derim. sevmemekle birlikte acemiye gidecek araçlar. eğer küçük istiyorsan getz, fiesta gibi araçlar. büyükçe olsun dersen. megane, accent, albea falan.
yok kardeşim havalı olsun dersen 30000 e falan jetta al.

Seat leon Signo full 100bin km de boyasız değişensiz lpgli 2003 model ne eder arkadaşım bi fiyat verdi bakalım bana olur fiyat mıymış anlayalım :D

BBNET
Geri