Araba Tavsiyesi

Kodla Büyü

hakanx280

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba.kız kardeşim için 35000-40000 tl civarında sıfır otomatik vitesli arabalara bakıyorum.Sizin görüşlerinizi de almak istedim. Sıcak baktıklarım

toyota yaris
opel corsa
ford fiesta
hyundai i20
chevrolet aveo

kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

jazz 40000 tl, o para B sinifi araca verilir mi
yari otomatik vites 1.6 115 astra classic 3 36500 tl

yazdıkların içinde toyoto yrs

Bana soruyosan polo 1.6 tdi otomatik . Araba kadar rahat hızlanıyoki sürüşüde harika.

İkinci el olur diyosan Toyoto auris yada Vw golf lere bak derim çok daha güzel olur.

jb.can' Alıntı:

Bana soruyosan polo 1.6 tdi otomatik . Araba kadar rahat hızlanıyoki sürüşüde harika.

İkinci el olur diyosan Toyoto auris yada Vw golf lere bak derim çok daha güzel olur.

Polomu kullanıyorsunuz hocam?

mart ayı hondanın yıl sonu hesap kesim ayı. 5.000 liraya kadar indirimli alabilirsin bu aylarda honda. illa dizel olsun demiyorsanız jazz derim. çünkü iç hacmi geniş olan araç bu.

arkadaşımız 35-40 bin arası sıfır araç önerisi istiyor,
yaris dizel öneren arkadaşım: 1.4 d-4d fun m/m 47.750 lira.
polo dizel öneren arkadaşım: 1.6 tdi dsg 46.900 tl.
ikinci el araç da öneriyoruz tabi...

hakan bey gönülden hep daha iyisi geçer, bu yüzden arkadaşlar daha iyisini öneriyor ama olaya gerçek açıdan bakacak olursak size bazı önerilerim olacak; kardeşinize eğer şoförlüğü çok iyi değilse kesinlikle yarı otomatik araç almayın. (tyotada m/m yani multimode, opelde easytronic, fiatta dualogic) test sürüşüne çıkarak nedenini anlayabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla küçük bir araç bakıyorsunuz, yaris 1.33 multidrive s nasıl onu bilmiyorum ama fiyat olarak gerçekten çok pahalı bence. sizin önerdiklerinizden benim tavsiye edeceğim kesinlikle i20 olacaktır. corsa tam otomatik de düşünebilirsiniz ama ben i20 derim. sınıfının başarılı araçlarındandır, tam otomatiktir, donanım/fiyat/performans bakımından da en iyi seçeneklerden biridir, ayrıca 5 yıl garantilidir. gidip araçları test ederseniz karar verme açısından kafanız daha net olacaktır.

37bine
1.4 tam otomatik
çelik jantlı
hız sabitleyici olan
4 hava yastıklı
klimalı ve absli
4 cam elektrikli ve elektrikli katlanır aynaları olan
yol bilgisayarı olan
ş.i içi tüketimi 8 litreyi aşmayan fil dişi beyazı olan i20 alan bir hocamıza direksiyon dersi verdim ve araç çok hoşuma gitti. Görenlerin tepkisi de çok olumluydu.

bilgisayarhocam ve ismailt hocalarımın fikirlerine katılıyorum. ben de ocak ayında i20 1.2 sense modelini aldım. (eşime) 1.2 olmasına rağmen performans oldukça iyi. özellik olarak da full. şu da olsun diyebileceğimiz hiç bir şeyi eksik değil. hız sabitleyici, yol bilgisayarı, çelik jant, sinyalli ayna... daha bir çok özellik mevcut. otomatikleri zaten 1.4 motor. iç ve dış tasarım muhteşem. servisinden gayet memnunum (kendim accent era kullanıyorum) i20 2. arabamız. bakım ve parça masrafları düşük. kısacası tavsiye ederim. hayırlısı olsun.

Hocam ben de bir süredir 2. el, 30-35 bin TL civarı, otomatik vitesli araba araştırıyorum. Otomatik vites çok rahat ama problem riski daha çok düz viteslere göre. Ben daha önce '96 model Opel Vectra kullanmıştım, çok sorunluydu. O yüzden şimdi yoğurdu üfleyerek yiyorum.

Biraz araştırma yapınca otomatik vites konusunda en sorunsuz marka olarak Honda göze çarpıyor. Sıfır istiyorsanız 42560 TL Jazz CVT düşünebilirsiniz. Ben 2008-2010 model Civic bakıyorum şu anda. Ama 35 bin TL altında sağlam Civic de pek yok gibi :/

Bu arada Volkswagen'in otomatik şanzımanı DSG'den çok şikayet var. Bu yüzden Polo almaktan vazgeçtim. Sıfır alacaksanız garantisine güvenebilirsiniz tabi ama 2. el için büyük risk.

ben de bir dönem otomatik çok araştırdım, ne yazık ki tek adres honda, dizeli yok, yarı otomatik tavsiye etmem şehir içi kararsız vites ve kısa sürede debriyaj balata yeme sorunu çıkıyor, zaten nette araştırırsanız sorunlarını anlarsınız. ayrıca vites geçişide hissedilir, dsg lerde ise biraz daha zaman istiyor, yani otomatik her zman sorunlu, sadece honda...

hbasdereli' Alıntı:
jb.can' Alıntı:

yok dostum, kardeşimde var 2012 polo Otomatik DSG 7 ileri onu kullandım.

Araba otomatik düşünen arkadaşlara DSG şanzımanı tavsiye ederim. Çok problem oluyor laflarına aldanma problem falan yok.Geçişlerde çok seri
Para sorun ise 35-40 arası 2. elde çok az kullanılmış polo bulabilrsin .
2012 model dsg 7 ileri bi polo dene ondan sonra karar ver.
yeni polonun içide gayet geniş. 1.6 motor o kasayı uçuruyo resmen sen bi poloyu dene öyle karar ver

ismailt' Alıntı:
37bine
1.4 tam otomatik
çelik jantlı
hız sabitleyici olan
4 hava yastıklı
klimalı ve absli
4 cam elektrikli ve elektrikli katlanır aynaları olan
yol bilgisayarı olan
ş.i içi tüketimi 8 litreyi aşmayan fil dişi beyazı olan i20 alan bir hocamıza direksiyon dersi verdim ve araç çok hoşuma gitti. Görenlerin tepkisi de çok olumluydu.

ekleme:

99 model otomatik accent kullandım şanzuman problemsizdi. Geçişler sakin kullanımda sarsıntısızdı. Araç 14 yaşında olmasına rağmen bi sıkıntı göstermedi ama son dişli oranı çok yüksek olduğu için tırmanışlı yolda performasnı çok zayıflatıyordu motor yetersiz geliyordu örnek:
turbo şarjlı dizel manuel araçlarda malum tork çok yüksetir bu sebeple son dişli oranı yüksektir yani 3000devirde 130,140 km/h ile seyredeler işte benim accentin son dişli oranı da yüksekti ve araç 1.5 lpgli atmoferik motor olduğu için torku zayıf kalıyordu araç 3000 devirde 130kmh ile seyrediyordu bu sebeple rampalarda çabuk bayılıyordu. son kademeden önceki kademe yani 3. kademenin de oranı yüksekti bu da bazen sıkıntı oluyordu uzun soluklu eğimli yolda. Ama ş .içi vedüz uzun yolda çok hoşuma gidiyordu düşük motor devri ve sessiz ilerleyiş. Bir de debriyaj ve vites derdi olmayışı çok hoş.

jb.can' Alıntı:
hbasdereli' Alıntı:
jb.can' Alıntı:

yok dostum, kardeşimde var 2012 polo Otomatik DSG 7 ileri onu kullandım.

Araba otomatik düşünen arkadaşlara DSG şanzımanı tavsiye ederim. Çok problem oluyor laflarına aldanma problem falan yok.Geçişlerde çok seri
Para sorun ise 35-40 arası 2. elde çok az kullanılmış polo bulabilrsin .
2012 model dsg 7 ileri bi polo dene ondan sonra karar ver.
yeni polonun içide gayet geniş. 1.6 motor o kasayı uçuruyo resmen sen bi poloyu dene öyle karar ver
Hocam sizde problem olmaması dsg'lerde genel bir problem olmadığı anlamına gelmez. Piyango size vurmamış demek ki :) Bu şanzımanın konuşulduğu nerdeyse her forumda, her sözlükte performansı kadar arızalarından da bahsediliyor.

Konuyu canlandıralım bakalım. Ne oldu hocam ne almış merak ettim ve otomatik olayında 1,5 sene de ne değişmiş

BBNET
Geri