araba tavsiyesi....otomatik mi...vitesli mi?

Kodla Büyü

KARÇİÇEĞİ

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar arba almayı düşünyorum. ilk defa araba kullanacağım ...otomatik mi...vitesli mi? alayım...

karçiçeği' Alıntı:
HOCAM MEMNUN MUSUNZ?
Memnun ki son 3 aracı hep otomatikmiş. Ben de ilk aracımı aldım yakın zamanda ama manuel. Otomatikler biraz pahalıydı. İmkanım olaydı otomatik alırdım.

ilk arabam manuel di. Kullanmakta herhangi bir sorun yaşamadım ama 2. ve 3. yü otomatik aldım. Bundan sonra da zarar ziyan olmadıkça manuel almam diyorum. İmkan varsa hele de yeni bir araç alınacaksa kesinlikle otomatik. Manuel demodeleşti. Artık mercedes, audi, bmw gibi lüks markalar çok az sayıda manuel araba üretiyor.

Her marka, modelde ve motorda otomatik seçeneğini bulamayabilirsiniz. Otomatik araç manuelden biraz daha pahalı olur ve genelde manuelden çok yakar. Eski otomatik araçların şanzıman problemi riskleri yüksektir. Çözümü pahalıdır. Garantisi bitmiş bir otomatik almanızı önermem. Dsg powershift gibi vites geçişlerini hissettirmeyen yeni teknolojileri öneririm. Dsg kullanan vag grubunu seçerseniz forumları okuyun problem sikayetleri oldukca fazladir. Aracı trafik problemi olan büyük şehirde kullanacaksaniz otomatik vites öneririm. Ben otomatik kullanıyorum

eskiden "erkek adam manuel kullanır" derlerdi :puhaha:

nedense otomatik hep bayan arabası gibi görülürdü :lol:

sorun çıkarmayacak yani 2010 üstü araçlarda otomatik bence de mantıklı :+1:

eski model araba için macera peşinde koşmaya değmez ama temiz bi honda civic otomotik ilaçtır.
yüksek meblağ verip alacaksanız yine honda civic otomotik, focus powershift otomotik ,performans istemiyorsanız da toyota multimode şanzumanlarını düşünebilirsin hocam...dsg güzel konforlu ama hala kendini ispatlayamadı sorunsuzlukta tam otomotikler de iyidir ama emsallerine göre biraz fazla yakar renault hyundaı falan da alabilirsiniz.nacizane görüşlerim..hayırlı olsun şimdiden araınız.

BBNET
Geri