Araba Simulatörü

Kodla Büyü

SoftGe

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar,
deneyen oldumu bilmiyorum,
araç simulatörü ile araba kullanmayı öğrenen varmı
faydası oluyormu,
eşimi trafiğe çıkarmadan önce simulatörle çalıştırıp sonra trafiğe çıksın diye düşünüyorum,
bi tane 3D Fahrschule simülaör buldum,
direksiyon seti de alıp evde çalışsın.
düşündüm eşim arabayı bir kere çarpsa zaten direksiyon setinden daha fazla öderim.:)

bu konuda bilgisi olana varsa paylaşımlarınızı bekliyorum ,
teşekkürler şimdiden

birkaç kere simülatör kullanmıştık kursta. ama bu sadece ön hazırlık içindi. faydası oluyor ama trafiğe çıkmak gibi olamaz tabiki. 1 yıl da simülatör kullansa trafiğe çıkmış gibi olmaz.

özel derse gerek yok bende öğretebilirim de buarada trafik biraz farklı
anlamadım ben ,
maalesef sürücü kursları tabeladan ibaret, bilinen tek kural kırmızıda durma oda karşıdan araba geliyorsa,
bu şartlarda şehiriçi trafiğe girmesi büyük problem olur. eminimki ilk günden çarpar,
simülatör en azından zihinselsel bi ön hazırlık olur,
tabiki gerçek trafiğe çıkılması gerek ama ikinci aşamada

3D Fahrschule, eğer debriyaj destekli direksiyon almadıysanız çok fazla faydalı olmaz O direksiyonların da fiyatları 700-800 civarında diye biliyorum.

Hocam sen zaten simülatör almayı kafaya koymuşsun, faydalı olacağınada inanıyorsun, sadece birilerinin faydalıdır evet yap demesini bekliyorsun gibi geldi bana :) Brnce inandığın şeyi yap, al bi simülatör öğret. Dediğin gibi zihinsel olarak hazırlar, eğitimci olarak konuşalım, hazırbulunuşluk düzeyi ve güdülenme açısından etkiler ama teorikten pratiğe geçiş için güvenemiyorsan multaka şehir için dersi aldır derim. Direksiyon için 2 lira veriyrosan bi 200 lira daha ver araban konusunda için rahat olsun :)))

Hocam simulatöre kafayı camdan dışarı çıkarıp küfür eden 2 de bir kornaya basıp gıcıklık yapan adamlar da eklenecek. Sonra kırmızıda geçenler, 2 saatte park etmeye çalışan bayanlar, son ses müzik açıp koltuğa yan oturanlar,, vuaaah elleri ile direksiyonu tutup dirseklerini de direksiyona yaslayanlar, her araba sürüşünden sonra eve gidip banyo yapmak zorunda kalanlar(ter yüzünden yanlış anlaşılmasın) da olacak ki o simulatör faydalı olabilsin. Tabi bu arada her 10 metrede bir konulan tümsekleri de geçmeyelim, o tümseklerin dışında her 1 metre 1 oluşan derin çukurlar.

simülatör denedim ben hocam çok zor. gayet iyi araç kullanmama rağmen simülatörü kullanamadım. :mrgreen:

bende klavye vasıtasıyla kullanılan bir similatür var ama dili ingilizce.
Faydası şu oluyor trfaik kurallarını öğretiyor.Örneğin park yasağı olan yere park etmeni istiyor
ya da dönüş yasağı olan yere dönmeni istiyor...

yenge senin yanında otursun hoca arabayı sen kullan bence. Arkadaşlarında dediği gibi similator falan yalan işler.

Ben Play station salonu gibi bir yerde araba yarışı oyununu çok oynardım. Gerçek direksiyon başına geçtiğimde çok çabuk öğrendim. Kursta birkaç denemeden sonra hocam beni ankara trafiğinde, kızılaya doğru devam et demişti. Arabalara karşı merakımdan da olabilir. Şimdi arkadaşlar, "taksici gibi kullanıyorsun arabayı" diye şikayetçiler. :)
Öyle bir animasyon bulsam banada lazım, hanım için. Play station a gitmek daha mantıklı aslında ama ortam, çoluk çocuk şimdi. Bu yaşta olmaz ki:)

BBNET
Geri