Araba Satın Alırken Yapılması Gerekenler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hem44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hem44

Aktif Üye
Arkadaşlar araç satın almayı düşünüyorum yalnız satın alırken neler yapılması gerekiyor hiçbir bilgim yok, bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Sıfır veya ikinci el araç satın alırken nelerin kim tarafından yaptırılması gerekiyor? (satıcı-alıcı)
ve yaklaşık maliyetleri ne kadardır?

birde sıfır araçlar yeni yıla yaklaşırkenmi daha ucuz olur yoksa ocak ayından sonramı bu konularda bilgi verirseniz memnun olurum.
malum insan ilk defa olduğu için korkuyor aldatılmaktan.

hem44' Alıntı:
Arkadaşlar araç satın almayı düşünüyorum yalnız satın alırken neler yapılması gerekiyor hiçbir bilgim yok, bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Sıfır veya ikinci el araç satın alırken nelerin kim tarafından yaptırılması gerekiyor? (satıcı-alıcı)
ve yaklaşık maliyetleri ne kadardır?

birde sıfır araçlar yeni yıla yaklaşırkenmi daha ucuz olur yoksa ocak ayından sonramı bu konularda bilgi verirseniz memnun olurum.
malum insan ilk defa olduğu için korkuyor aldatılmaktan.

Sıfır ve ikinci el arasında zorlandığınıza göre 2. elde yüksek modeli tercih edeceksinizdir diye tahmin ediyorum ve buna göre yorum yapacağım.
Darbe-boya olmamalı, km'si az olmalı, ve yürüyen kısmı bakımlı olmalı. Bazen boya yönünden temiz olan araçlar yürüyen kısmının bakımsızlığından ağır masraflar açabilirler. Aracın ağır bakım denilen bakımının yaklaşıp yaklaşmadığını da kontrol etmeli hatta pazarlık yaparken bunuda gözönünde bulundurmalısınız. Almadan önce işinin ehli bir ustaya aracı mutlaka göstermelisiniz.
Sıfır araçlarda ise genellikle bayilerin yıllık satış hedefleri olur ve bu hedef tutmazsa yılsonuna kadar bu hedefe ulaşabilmek için çeşitli kampanyalar yaparlar. Biraz kampanyaları takip etmekte yarar vardır. Şimdiden hayırlı olsun dileklerimle...

0 alırsanır anahtar teslim olmasına dikkat edin herşeyi kendiler öder sigorta dahil ikinci elde siz ödersiniz bir takipçiye verip işlerinizi kolayca yaptırabilirsiniz

Artık notere gidip alım satımı yapıyorsunuz o kadar.
70-80 lira gibi bişeydi yanılmıyorsam.

hocam plakayı değiştirmek istemezsen ki yeni şeklinde değiştirmeden kullanabiliryosun farklı ilde de olsa sorun olmuyor sadece notere 70 lira 180 civarıda sigortaya veriyorsun o kadar

Genelde alan yaptırır. İkinci elde çok dikkat etmek gerekir. Arabayı tanıdık bir motor ve kaporta ustasına göstermeniz gerekir. Güzel ara almıştık daha sonra pert olduğunu öğrendik. Lütfen dikkatli olalım.Sonradan canımız yanmasın.

BBNET
Geri