Araba lastiği ne önerirsiniz? hangi fiyata bulabilirim?

Kodla Büyü

bibiku

Aktif Üye
Merhaba arkdaşlar, 195/60/15 ölçülerinde 4 mevsim kullanılabilecek lastik arıyorum. İnternetten bir çok markanın sitesini inceledim. Bazılarında üretici fiyat listesi de vardı. Fiyatlara baktığımda çok yüksek geldi. İnternetten satış yapan 2 tane lastik sitesi var. Bu sitelerde fiyatlar üretici listelerine göre %15 daha ucuz. ama güvenilir mi bilmiyorum.
Kullandığınız lastiklerden memnuniyet durumunuzu ve önerdiğiniz lastik markalarını (mümkünse fiyatlarıyla beraber) bekliyorum.
Bu arada önümüz kış ve kışlık lastik önerenler olabilir. Kışlık lastikler var. Michelin Alpin 3.

bridgestone turanza er300.
180-200 arası tanesini alabilirsin hocam.ben memunum her türlü yolda kullanıyorum, her şartta lastikten sorun yaşamayacağıma emin olarak aracı güvenle sürüyorum.

Geçen hafta 205*55*16 V serisi Pirelli P7 lastiği bayiiden 160 TL'ye aldım. İnternetteki lastik sitelerini de inceledim ancak balansıydı sibobuydu kargosuydu derken ordakilerden 5'er lira fazlaya gelecek. Eğer markanın bayiilerine giderseniz internetteki fiyatlardan daha ucuza bulabilirsiniz. Bir de nakitte bayii ile pazarlık yapabilirsiniz. Hem pazarlık yaptım hem de 3 e nakit fiyatından böldürüp internetten 20'şer lira daha az fiyatla aldım bayiiden. O yüzden yerel bayiilerinizle görüşüp almanızı tavsiye ederim.

Lastiklerden şimdilik bir şikayetim yok. Eski lastiklerim Michelin Alpinlerden sonra içeriye hiç ses almıyor diyebilirim. Çok sert kullanan birisi değilim yol tutuşu yeterli geldi bana. Sert frende kayma falan da yapmadı. Genel olarak performansından memnunum..

erdcan' Alıntı:
180-200 arası tanesini alabilirsin hocam.ben memunum her türlü yolda kullanıyorum, her şartta lastikten sorun yaşamayacağıma emin olarak aracı güvenle sürüyorum.
Bende kullanıyorum memnunum. :+1:

Firmaların listesindeki fiyatlar iskontosuz fiyatlar, onun için biraz yüksektir, bayiler %10-20 iskonto yapacaktır.
Lastik olarak Toyo öneririm.

ExE' Alıntı:
Geçen hafta 205*55*16 V serisi Pirelli P7 lastiği bayiiden 160 TL'ye aldım. İnternetteki lastik sitelerini de inceledim ancak balansıydı sibobuydu kargosuydu derken ordakilerden 5'er lira fazlaya gelecek. Eğer markanın bayiilerine giderseniz internetteki fiyatlardan daha ucuza bulabilirsiniz. Bir de nakitte bayii ile pazarlık yapabilirsiniz. Hem pazarlık yaptım hem de 3 e nakit fiyatından böldürüp internetten 20'şer lira daha az fiyatla aldım bayiiden. O yüzden yerel bayiilerinizle görüşüp almanızı tavsiye ederim.

Lastiklerden şimdilik bir şikayetim yok. Eski lastiklerim Michelin Alpinlerden sonra içeriye hiç ses almıyor diyebilirim. Çok sert kullanan birisi değilim yol tutuşu yeterli geldi bana. Sert frende kayma falan da yapmadı. Genel olarak performansından memnunum..

Kış lastiği tabiki ses yapacaktır hocam. Boşuna kış lastiği takıpta hem paranızdan olmayın hemde arabınıza eziyet etmeyin.

Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
incelediklerim arasında Michelin Energy saver, Bridgestone Tranza ER 300 ve Lassa Impetus Revo biraz daha ilgimi çekti. diğer markalarda daha ucuz modeller de var ama kullanmadan emin olamıyor insan.
Bu lastik olayını sadece fiyat açısından değerlendirmemek lazım. Bu güne kadar hiç lazım olmadı ama bazı firmalar yol yardımı falan da öneriyorlar. Bunun yanı sıra trafik seti, yangın söndürücü, mont hediyeleri olan markalar da var. 1-2 gün daha incliycem ve bu hafta içi mutlaka lastikleri değiştirecem inşallah.
Bu arada yeni önerileriniz olursa beklerim arkadaşlar.

bu konuda tecrübeli birisi olarak sana şu tavsiyeleri yapacağım

1.kalite lastikler: michelin, continental, bridgestone, goodyear.

şimdi bu lastiklerin içinde çok iyi olan modellerde var vasat olan modellerde.internetten lastik almanı tavsiye hiç etmem, bikaç tane bayi gez çok daha uyguna alırsın. benim lastik ebadımda sizinkiyle aynı, tercih ettiğim marka ise honda ve toyotaların üzerinde gelen japon lastiği yokohama. michelin kalitesinde bir lastik ve tanesini 130 liraya 6 taksitle aldım.michelin için 180 lira demişlerdi. yokohama lastiği sor, bilenler bilir, f/p oranı yüksek ve kaliteli bir lastiktir. bridgestone ile lassa aynı kalitede, aynı fabrikada üretilen lastiklerdir. impeturs revo, er300'e tercih edilebilir

michelin en kalitelisi olarak görüyorum. ama ben pirelli p6000 aldım geçen sene çok memnunum.

cagdas' Alıntı:
michelin en kalitelisi olarak görüyorum. ama ben pirelli p6000 aldım geçen sene çok memnunum.

p6000'den memnun olduğunu söyleyen sadece 1 kişi gördüm o da sizsiniz.:) cinturado deseniz neyse ama p6000 berbat bir lastiktir. pırellinin takvimi haricinde kullanılacak bir modeli yok :)

Yokohama nın hangi modelini 130 TLye aldınız hocam. sitesini inceledim, fiyat listesinde 2 tane 195/60/15 var onlar da 200 TL civarında. eğer bayilerde 130 TLye (nakit de olur) Yokohama bulabilirsem kesin alırım.
Bridgeston Tranza ER 300--> 190 TL, Lassa Impetus Revo --> 160 TL

bibiku' Alıntı:
Yokohama nın hangi modelini 130 TLye aldınız hocam. sitesini inceledim, fiyat listesinde 2 tane 195/60/15 var onlar da 200 TL civarında. eğer bayilerde 130 TLye (nakit de olur) Yokohama bulabilirsem kesin alırım.
Bridgeston Tranza ER 300--> 190 TL, Lassa Impetus Revo --> 160 TL

hocam a drive aldım ben. fakat mart ayında henüz yaz zamları gelmemişken aldım. c drive ve c drive2 modelleri spor kullanıma yönelik daha çok. yakıt sarfiyatı konusunda a drive daha önde bu serilere göre.

yokohama yumuşak ve kaliteli bir japon lastiği hocam.honda ve toyota araçlara fabrikada takılan bir lastik markası. a drive en son bayide zamdan sonra 170 denmişti ama sanırım 150 liraya alınabilir. lassa ve bridgestone'dan çok daha yumuşak ve sessiz bir lastik.bayi fiyat listesine takılma sen, onun çok altında alınabilir. birde ben alırken türkiyede en ucuz lastik kayseri bayisinde idi yokohamanın, istersen telefon et, kargoyla maliyeti ne olur. birde hocam yanaktaki üretim tarihine dikkat et, yeni üretim olsun

hasari' Alıntı:
erdcan' Alıntı:

Aynen katılıyorum, eğer az da olsa stabilize yol gidiyorsanız bridgestone er300 derim..
Sadece asfalt ise belki michelin ve continental'in sessiz serilerinden birisi düşünülebilir..

Hocam 4 mevsim arıyorsanız lastik üzerinde güneş bulut yağmur ve kar logosu olması gerekiyor unutmayın onun dışında 4 mevsim diye satılan lastikler 4 mevsim değildir.

maalesef 4 mevsim için çok fazla seçenek yok. Konyada geçen sene kar lastiğine hiç ihtiyacım olmadı. dolayısıyla mecburen yaz lastiği alacam ve 4 mevsim kullanacam.

4 mevsim diye bir lastik yoktur, yaz lastiği vardır, kış lastiği vardır. ticari söylemlere kanmayın.

ben geçenlerde netten %30 indirimli diye aldım taktırması sibobu felan derken bayi fiyatını geçti lastikleri taşımamda yanıma kar kaldı bayiden alın daha iyi birde farketmez bence algitsin işte :D çinmalı olmasın yeter sessiz olanlar yumuşak ve nazik bizim memleketin yollarına pekgelmez sert kalın olanlardan al elinle yanaklarını kontrol et biraz ses yapar ama uzun süre dayanır ben goodyear aldım önceki yokohomaydı çok sağlamdı bu okadar değil ama idare eder

schumix' Alıntı:
hasari' Alıntı:
erdcan' Alıntı:

Aynen katılıyorum, eğer az da olsa stabilize yol gidiyorsanız bridgestone er300 derim..
Sadece asfalt ise belki michelin ve continental'in sessiz serilerinden birisi düşünülebilir..
hocam bende lastik almayı düşünüyorumda deneyiminizden faydalanmak istiyorum, kışlık istemiyorum ama ses almaması önceliğim. sizce hangisi uygun brigston michelin ve contienteal den.

hocam Michelin, Bridgestone tavsiye ederim ben hep bridgentone kulladım alırken telefon et bayilere peşinde abartmadan söyleyeyim 200 demişlerdi ben 170 den aldım tanesini, o zamanlar yozgatta calışıyordum ankaraya gittiğimde aldım taktırdım...

erdcan' Alıntı:
:+1: bence de

bibiku' Alıntı:
Merhaba arkdaşlar, 195/60/15 ölçülerinde 4 mevsim kullanılabilecek lastik arıyorum. İnternetten bir çok markanın sitesini inceledim. Bazılarında üretici fiyat listesi de vardı. Fiyatlara baktığımda çok yüksek geldi. İnternetten satış yapan 2 tane lastik sitesi var. Bu sitelerde fiyatlar üretici listelerine göre %15 daha ucuz. ama güvenilir mi bilmiyorum.
Kullandığınız lastiklerden memnuniyet durumunuzu ve önerdiğiniz lastik markalarını (mümkünse fiyatlarıyla beraber) bekliyorum.
Bu arada önümüz kış ve kışlık lastik önerenler olabilir. Kışlık lastikler var. Michelin Alpin 3.

Lastik konusu çok çok önemli. Arabada ucuza kaçılmaması gereken en önemli şey bence lastik . Tek tip lastikle bütün bir seneyi geçireceksen yani özel lastik almayacaksan. Michelin Energy Saver almanı şiddetle tavsiye ederim. Lastik ömrü daha uzundur, daha iyi yolu tutar, daha kısa firen mesafesi vardır, daha az yakıt harcatır, ıslak zemin yol tutuşu yüksektir, bariz bir şekilde yol sesini daha az içeriye alır. Ben uzun süredir kullanıyorum. Yol sesi ve fren mesafesi konularında garanti verebilirim çünkü test ettim.

http://www.michelin.com.tr/otomobil-las ... ergy-saver

Bir daha kattiyen michelin almam... 4 set aldım,175/70/14 kaldırıma değdi, yanağı açıldı, teller fırladı içinden...
2 tanesinin yağmur kanalı çatlama yaptı. Firma muhattap bile almadı. Biraz interneti araştırın, michelin bizim ülke yollarına gitmiyo, nazlı kalıyo...

dorian' Alıntı:
Bir daha kattiyen michelin almam... 4 set aldım,175/70/14 kaldırıma değdi, yanağı açıldı, teller fırladı içinden...
2 tanesinin yağmur kanalı çatlama yaptı. Firma muhattap bile almadı. Biraz interneti araştırın, michelin bizim ülke yollarına gitmiyo, nazlı kalıyo...

michelin yumuşak yapılı bir lastik olduğundan özellikle yanak ebadı 15 ve altı olan araçlar için balon sorunu oluşturmakta. kullanılan güzergah genelde bozuk zemine sahipse ve sert bir kullanıcı iseniz michelin yerine continental yada birdgestoen tercih edilebilir.Lassa lastiklerinde hem hamur hem desen olarak bridgestone ile aynı fabrikada üretilen lastikler ve fiyatları daha makul. benim favorim ise yokohama :+1:

mişelin en iyi lastik diyolar doğru ama iç anadolu da kullanacaksanız yokohama en iyi lastik diyorlar. bende bu kış fiyatlr düşünce 4 tane yoko alacam. sessiz ve orta yumuşak. mişlenler çukurlu yollarda balon yspıyormuş.

(run flat)patlasa da giden lastiklerden öneririm. en kötü ihtimali düşünecek olursanız sizi gerçek anlamda asla yarı yolda bırakmaz. ayrıca stepne yük etmenize de gerek kalmıyor. lastiğiniz patladı diyelim, 80 km hızı geçmeden 80 km yol gidebiliyorsunuz.
Bridgestone Turanza ER300-RFT 205/55R16 91H modelini kullanıyorum. ses desen yok, fren mesafesi çok iyi, -5 derece ile 50 derece arasında 20 bin km kullandım. 200 km/h hızla 15 dakika boyunca test ettiğim zamanlarda oldu. hiç üzmedi beni, her türlü koşula uygun, verdiğin parayı fazlasıyla hakeden bir lastik. eğer ki lastik konusu sizin içinde çok önemliyse bu lastiği öneririm.

185 55 14 michlen vardı aldığım aracın üzerinde 2005 serisi bir lastik daha geçen ay değiştirdim araç fazla gezmemiş herhalde yanlarındaki catlaklardan dolayı değiştirdim.
continental aldım çok güzel gidişi var konfor acayip arttı tavsiye ederim.

bir ek bilgi vermek istiyorum..
eğer kaskonuz var ise ve delinmiş ise (delinmese bile bu sayede deldirebilirsiniz tercih meselesi), bu değişimi kasko ile de yapabilirsiniz, firma lastiğin ölçümünü yapıyor cetvel ile yıpranma miktarının sağlam miktara oranına bakarak ,o oranda ücretlendirme yapıyor, bilmiyorum işinize yarar mı?

BBNET
Geri