ilk defa araba alacağız fakat arkadaşlarımız masraflardan dolayı gözümüzü korkuttu. Acaba bir yıllık ödenmesi gereken masrafları kalemler halinde yazabilir misiniz?
hasari' Alıntı:İhtiyaç duymasam hemen satardım imanımızı gevretti. Devlet belimizi doğrultmuyor sırtımıza binmiş gidiyor.
Sözün özü ihtiyaç duymuyorsan alma ihtiyacın varsa al.
Kesinlikle. :sleep:serkanaytekin' Alıntı:hasari' Alıntı:İhtiyaç duymasam hemen satardım imanımızı gevretti. Devlet belimizi doğrultmuyor sırtımıza binmiş gidiyor.
Hocam araç görünürde bizim, yoksa asıl sahibi devlet, suya sabuna dokunmadan yoluyor resmen.
gerçekten de katılıyorum.. eğer çocuk falan yoksa bence çok lazım değil..hele benim gibi tek maaşla geçiniyorsannn :wink:hasari' Alıntı:İhtiyaç duymasam hemen satardım imanımızı gevretti. Devlet belimizi doğrultmuyor sırtımıza binmiş gidiyor.
Bu modelde bir aracın olursa haklısın aracın 2008 ve üzeri olsa sende mecburen kasko yaptırırdın. Ne kadar dikkatli olursan ol bir angut mutlaka gelip seni buluyor. Bir camın çatlaması veya patlaması 1000 TL buluyor. Bu sebeple ben iyi şoförüm ben kaza yapmam demeyin çünkü trafik iki yönlüdür sen yapmasan biri sana yaptırır trafikte olmasan da park halindeyken bile gelip birisi arabana tıklayabilir.Mr.Spermata' Alıntı:Herkes yazmış kasko şu kadar vergi bu kadar sigorta bukadar vs.
Öncelikle Zorunlu trafik sigortasından başlayalım.Aldığınız araca ilk yaptıracağınız şey bu.Zorunlu trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmıyoruz zaten.Bu da yaşadığınız şehire göre değişir(İstanbulda yıllık 300 400 civari iken her hangi bir anadolu kentinde 150 lirayı geçmez.)
MTV ye gelince aracın motor hacmine ve yaşına göre fiyatlar değişir.
kasko da alacağınız araca göre yaptırma gereği hissedersiniz...
Şimdi ben 2001 model 1.4 lt hacminde sıralı sistem lpg li bir araç kullanıyorum.doldurup doldurup geziyorum.az yakıyor az sorun çıkartıyor.126 lira ilk dönem vergisi yatırdım.nisan ayında da 130 lira civarı bir trafik sigortası yaptıracağım(aracım 57 plaka aracınızın plakası yaptıracağınız trafik sigortası açısından çok önemli.araç alacaksanız gidip 34 plaka alamayın ya da hemen değiştmenin yoluna bakın)
sigrota ya yılda 1500 lira para ödeyecek kadar zengin değilim. yetkisli servis gibi hırsızlara da paranızı kaptırmayın derim
aynen hasari hocam kaskom bitiyordu bu ay bende boşyere para verdim birdaha yaptırmam diye düşünüyordum.ufak bir kaza yaptım adam sola dardan dönünce karşı karşıya geldik sonra kaçmaya çalıştı ama kurtaramadık neyse sol farım kırıldı bunu sıfırı ile değiştirdik. ee böyle olunca sol far sıfır sağ far eski biri parlıyor diğeri sönük gözüme hoş gözükmedi servise gittiğimde sordum 450 tl dediler fara bende hemen gidip yeni kaskomu yaptırdımhasari' Alıntı:Mr.Spermata' Alıntı:Herkes yazmış kasko şu kadar vergi bu kadar sigorta bukadar vs.
Öncelikle Zorunlu trafik sigortasından başlayalım.Aldığınız araca ilk yaptıracağınız şey bu.Zorunlu trafik sigortası
Bu modelde bir aracın olursa haklısın aracın 2008 ve üzeri olsa sende mecburen kasko yaptırırdın. Ne kadar dikkatli olursan ol bir angut mutlaka gelip seni buluyor. Bir camın çatlaması veya patlaması 1000 TL buluyor. Bu sebeple ben iyi şoförüm ben kaza yapmam demeyin çünkü trafik iki yönlüdür sen yapmasan biri sana yaptırır trafikte olmasan da park halindeyken bile gelip birisi arabana tıklayabilir.![]()
Öylede hocam suç sana yüklenirse karşılanmaz. Sigortada suç oranına bakıyor. Birde ben 5000 TL kadar karşılıyor diye biliyorum.Mr.Spermata' Alıntı:bende onu söyledim hasari hocam
arakdaş da bilgi verelim bu arada bi angut gelip senin aracına çarparsa o angutun zorunlu trafik sigortası senin masrafını ödüyor.
Yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert. Genede kaskosuz dolaşmamak lazım ama bazı eski araçları yaptırmaya değmez zaten kasko şirketleri de 10 yaşından büyük araçlara kasko yapmaya yanaşmıyor.evrim0626' Alıntı:aynen hasari hocam kaskom bitiyordu bu ay bende boşyere para verdim birdaha yaptırmam diye düşünüyordum.ufak bir kaza yaptım adam sola dardan dönünce karşı karşıya geldik sonra kaçmaya çalıştı ama kurtaramadık neyse sol farım kırıldı bunu sıfırı ile değiştirdik. ee böyle olunca sol far sıfır sağ far eski biri parlıyor diğeri sönük gözüme hoş gözükmedi servise gittiğimde sordum 450 tl dediler fara bende hemen gidip yeni kaskomu yaptırdımne olur olmaz.en azından kaza sonrası ne kadar masraf çıkar diye bir düşüncen olmuyor.Allah herkesi korusu.