araba araştırmaktan almaktan binmekten ve yakıttan SOĞUDUM !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Reyhanli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu ülkede araba aramak sorun : Her yer sahtekar dolu. Helal ekmek yiyen çok az !
Sıfır araba almak sorun : Bayiler tilki, ötv kdv yüksek.
Vergiler bıktırıyor : MTV, Sigorta, Muayene, Kasko, Bakım, süpriz cezalar !
En önemlisi yakıt : Normal bir ailenin günlük mutfak masrafından daha fazlasını yiyor. Pahalı !

Gençliğimi arabasız geçirip gideceğim bu gidişle.

Her iki türlüde gençliğinize yazık olacak. Yaa çalışıp arabaya vereceksiniz yada çalışıp dolmuşa...her ikisinde de olan size olacak...gözünü karart bir araç al, çalış arabayı doyur. Bıkınca satarsın, hevesini de almış olursun.

Reyhanli' Alıntı:
Bu ülkede araba aramak sorun : Her yer sahtekar dolu. Helal ekmek yiyen çok az !
Sıfır araba almak sorun : Bayiler tilki, ötv kdv yüksek.
Vergiler bıktırıyor : MTV, Sigorta, Muayene, Kasko, Bakım, süpriz cezalar !
En önemlisi yakıt : Normal bir ailenin günlük mutfak masrafından daha fazlasını yiyor. Pahalı !

Gençliğimi arabasız geçirip gideceğim bu gidişle.

Hocam senin sıkıntılarının çözümü tüplü bir broadway de yatıyor..

bugününü düşünüyorsan ev yerine araba borcuna gir, yarını düşünüyorsan arabasız ol ev borcuna gir, maaşın ort değerdeyse...
ne kadar yaşayacağımı bilmediğim bu dünyada 10 yıl bir ev borcuna girmektense hayatım boyunca arabamın olmasını tercih ederim...
kira ödersen her ev senin olur, araban kapında durur, paranda cebinde kalır...

hocam günlerin geri gelmeyecek eğer hevesin varsa al arabanı. ev biraz uzun vadeli bir iş çünkü. hevesini aldıktan sonra satarsın istersen. ev almayı evlenmeye bırak bence:) ben şahsen borçlandım aldım arabamı masraflı benden fazla yiyor açıkcası ama bu günlere bir daha mı geleceğiz:)

bence de özellikle yaşınız gençse araba almak daha mantıklı.daha hayatını yaşayamadan bir sürü borcun altına girip ev almayı mantıklı görmüyorum.zira ne kadar yaşayacağımızın garantisi yok...

hocam bende bir süre baktım sıfır araçlara, resmi sitelerinde 35.000 yazıyorlar ama yetkilli satıcıları arıyorsun pazarlıkla kaskoyla, banka masrafları ile 38-39.000'i buluyor. :)

sıfır araba almak zor sırf vergileri bir dünya var..

Hocam birazda nasip işi bende baya araştırdım. (yaklaşık 1 aya yakın) bigün sitenin birinde gezinirken bu güzelmiş dedik bir telefon ettim o şekilde oldu.

bak bak adam kafayı yiyor ama en ummadıgın anda buluveriyon benm öyle oldu.tanıdık biri vardı dolmuş bekliyodu abi arabyı sattım dedm yok satmadım satmayı düsünyonmu dedm ewet dedi bende adlım :D

BBNET
Geri