Araba Anahtarımı Kaybettim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilerzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilerzen

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar araba anahtarını kaybettim yedek anahtarla kullanıyorum bulurum diye aradım bekledim ama bulamadım.
Kasko karşılıyor galiba ama satarken sorun olabilir diyenler de oluyor gerçi yapacak birşey yok mecbur yaptırmak zorundayım değil mi?

bir de kaskonun ödemediği durumlar var mıdır? kaskoya ne demeliyim?
teşekkürler..

bilerzen' Alıntı:
Arkadaşlar araba anahtarını kaybettim yedek anahtarla kullanıyorum bulurum diye aradım bekledim ama bulamadım.
Kasko karşılıyor galiba ama satarken sorun olabilir diyenler de oluyor gerçi yapacak birşey yok mecbur yaptırmak zorundayım değil mi?

bir de kaskonun ödemediği durumlar var mıdır? kaskoya ne demeliyim?
teşekkürler..
Kasko da anahtar kayıp klozu varsa ücretsiz olarak halledersin hocam. Satarken anahtar yeniden yaptırıldı diye yazanı görmedim. Söylemek lazım mıdır dersen sonuçta boya, kazayı saklama olayı değil bu. Satarken sorun olacağını sanmam.

En kötü araba anahtarı bile 750 veya 1000 lira iken araba anahtarının olmaması satarken sorun olur ama orjinal anahtar varsa kim ne desin? Ben de anahtarımı kaybetmiştim ama Allah'tan buldum. Servisi aradım anahtarım kayboldu ne yapabiliriz gibisinden pazartesi gel sigortadan halletmeye çalışırız demişti. Sonrasında tekrar servis aradı anahtarı nerede kaybettiğimi falan sordu. Meğer anahtarı bulan servise söylemiş. Böylece anahtarıma kavuştum.

bazıları otoanahtarcıda yaptır dedi de kafam karıştı.. hasar olarak kaporta hasarı görünüyo dediler..
fazla tutarsa cepten de ödücem yukardaki tabloya göre.. yapacak birşey yok..
teşekkürler..

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    9.3 KB · Görüntüleme: 586
  • 2.png
    2.png
    15.1 KB · Görüntüleme: 586
Aracınız çalınırsa kasko yedek anahtarla birlikte 2 anahtarınızı da ister. Eğer yedek anahtarı vermezseniz hak talebinde bulunamazsınız diye biliyorum.Bu bilgi ışığında kendi aracımın anahtarını kaskodan aldım.Tramerde anahtar diye yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Kaskodan yaptirmak mantıklı, bazı kaskolarda hasarsızlık koruma gibi klozlar oluyor. Belirli sayıda ve belirli miktara kadar hasarlarda hasarsızlık imdirim hakkı bozulmuyor. Poliçenizi detaylı inceleyin. Gecenlerde fiat servisinde tanıdık bir arkadaş kaskodan yeni anahtar aldı. Sonra bunu servis aramış kaskonuzda %20 muafiyet varmış 140 lira ödemeniz lazım demişler, oda bana o zaman söyleseydiniz diyerek ödeme felan yapmadı. Servisle direk pazarlık yapın kaskonun karşıladığı değere yaparsanız siz yapın yoksa dışarda 200 liraya anahtar yapıyorlar diyerek :wink:

anahtarcıda en pahalısı 350 tl hocam. kasko sigorta filan karıştırma hiç elinde yedek anahtarın var içindeki şifreyi makineye kopyalıyor sonra her marka model arabanın boş anahtarına kopyalıyor ve aynı makine fiziksel olan anahtarını da kesip sana veriyor. yalnız arabaya takınca 3 defa çalıştırıp durduruyorlar anahtarını algılıyor problem kalkıyor. ama tek olay şu bazı anahtarcılar yüksek para istiyorlar ve işi bilmiyorlar en az 10 tane anahtarcıyla görüş en içine sinene yaptır hocam. Satarkende hiç kaybettim filan deme gerek yok. aslında bana göre tüm ikinci el araçlarda aracı ilk alırken şifresini değiştirmek lazım nerden bilicem adam belki satmadan 1 tane kopya çıkarttı ? şifresini değiştirsen hiç olmazsa arabaya girse bile fiziksel anahtarla arabanı çalıştırıp gidemeyecek. gerçi onunda kolayı var şase numarasını satmadan yazsa fabrikadan kod isteyip anahtar bastırıp gidebiliyor :D

Asıl sorun anahtarı bulan kişinin neler yapabileceği. Kasko sadece yedek anahtar yaptırmıyor komple sistemi değiştirip yeni anahtar veriyor eski anahtar devre dışı kalıyor. Bunu da göz önünde bulundurun derim.

BBNET
Geri