ARABA İLANLARINDA NEDEN PLAKA KAPATILIR?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 060606
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

060606

Aktif Üye
ARABA İLANLARINDA NEDEN PLAKA KAPATILIR?

BİLEN VARSA Bİ ZAHMET AÇIKLASIN DA AYDINLANALIM.ÇOK SİNİR BİŞEY.

O KADAR UĞRAŞIP KAĞITLA PLAKAYI KAPATTIKLARINA GÖRE Bİ ANLAMI OLMALI.PLAKA KAPALI OLUNCA GÜVENEMİYORUM

1.üç kagıtcıdır
2.Adam prensiplidir o şehirde bilinir bilinmez herkes satıyo demesın der.
3.Asker polis yada GÜVENLİKTE ÖZEL KİŞİLERDİR GÜVENLİK AMACI İLE KAPATIR

ki bu son ıkı şıktaki vatandaşlardan isterseniz şasesinden tutunda motor numarasına kadar istendiğinde verir.

diğerleri çakallıgına it liğine kapatırlar

Hocam plakayla ne işin var. Boşver gitsin. Plakası neyse ney. Arabanın özelliklerini beğendiseniz zaten arayınca plakasını söylüyorlar sorgulatmak için. Sen takılma plakalara rahat ol, güvensizlik gelmesin sana. 8)

hem plakaya ne bakıyon sen şaseye bak motor nosuna bak bii kere öyle oldu vandan bi polisten araç alacaktık aracı plakadan sorguluyoruz tertemız carpısma dahı yok ama gel gelelım baska plaka ustunde arac perte cıkmıs selde , sigorta şaseden buldu çok şükür yırttık

:) kızma hocam; sen arabayı beğendiysen açarız o plakayı.. :)

genelde sorgulama da kazalıysa oluyor.. kapatırsa sen telefon açıyorsun adam da meramını anlatmak için fırsat yakalıyor..

not: hiç plaka kapatarak araba satmadım

not not : hatta ben hiç araba da satmadım :)

g.cetin.66' Alıntı:
hem plakaya ne bakıyon sen şaseye bak motor nosuna bak bii kere öyle oldu vandan bi polisten araç alacaktık aracı plakadan sorguluyoruz tertemız carpısma dahı yok ama gel gelelım baska plaka ustunde arac perte cıkmıs selde , sigorta şaseden buldu çok şükür yırttık

polisten araba alınmaz. geçmişte km siyle oynanmış araba satmıştı arkadaşıma polisin biri :)

Arabanın plakasını Tramerden sorgulayarak hasar kayıtlarını, muayene tarihlerini öğrenebilirsin. E-devletten sorgulayarak en son ne zaman el değiştirmiş, rehinli mi hacizli mi öğrenebilirsin. Birde arabanın plakasına satıcıyı tahmin etme var. Örneğin araba Yozgat'ta satışa sunulmuş ama İstanbul plakalı. Telefon ettiğin zaman plakasını öğrenirsin ama artık süreç geçiyordum uğradım değil arabayla ilgileniyorum anlamına geliyor.

Plaka kapatan adam neden kapatır onu bende merak ediyorum, tamam telefonda verebilir ama neden kapatır ki insan. Plaka bilmek bişeye yarıyorsa sokakta bir ton araba var hepsinin plakası açık. Bence hasar kaydını gizlemek için

walla bende merak ediyordum sayende ögrendik :) şase numarasindan hersey cikiyor...

Geçen hafta karşılaştığım bir olay
Arabayı satan polis ve plakayı kapatmış.
Telefonda diyorum ki plakayı söyler misin aracı sorgulatacağım
- veremem diyor herkese güven olmuyor dertsiz başıma dert almak istemiyorum diyor
O şehirde bir arkadaşımı yolluyorum araç 42000 ağır hasarlı çıkıyor (araç zaten 45000)
Ama bir laf kalabalığı, bir cümleler kuruyor kesin yakacak birinin başını.

Kimisi plakanın hepsini kapatmıyor. İl kodu kısmını açık bırakıyor. İl belli olsun diye

BBNET
Geri