Ara tatil ne oldu

Kodla Büyü
Bakan Tekin:

Ara tatillerle ilgili değerlendirme

"Alan araştırmasından sonra bir karar vermiş oluruz"
Ara tatillere ilişkin soruya da yanıt veren Tekin, iki yıldır öğrenciler, öğretmenler ve veliler üzerinde her dönem anket çalışması yapıldığını söyledi.

Akademik takvim planlamasında 180 iş günü zorunluluğu ile resmî tatillerin birlikte değerlendirildiğini belirten Tekin, öğretmenlerin yasal tatil sürelerinin de dikkate alındığını ifade ederek, "Mesela 2027 yılında Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, ara tatil hepsi o bahar yarıyılının içerisinde olacak; bunları yerleştirmek de zor. Bütün bu parametrelerin hepsini beraber değerlendiriyoruz. Bu yılki alan araştırmasından sonra bir karar vermiş oluruz." dedi.

Bakan bey bir süredir altını yapıyor zaten, ara tatiller önümüzdeki yıl kalkacak gibi görünüyor.

Kalkacak bence de. Herkesin gözünde öğretmen tatil yapıyor algısı her şeyden önemli tabii. Eğitim öğretim kimin umurunda. Varsa yoksa öğretmen tatili.

%100 kalkacak. Yazın daha erken kapacaksa, 2 hafta ek ders verecekse kısaca eski stile dönecekse ben okeyim...

Ne fark edecek ki eskiden de 2 hafta sene başı ve 2 hafta sen sonu semineri yapıyorduk . Totalde 180 iş günü . Ben yaptım oldu. Devam...

Lafı eğip bükmeye gerek yok. Kaldıracaksınız bu belli oldu. Ama şöyle haklılar ara tatiller artık bayram tatilleriyle uyuşmuyor. Hem ara tatil hemde ramazan ve kurban bayramı tatilleri 1 er hafta desen takvimden 4 hafta gidiyor. 180 iş günü de riske giriyor

Açıklamasını gören de resmi tatiller ilk defa ortaya çıktı zanneder. O tatiller hep vardı ve eğitim süresini olumsuz etkilemiyordu. Ayrıca eğitim süresi o kadar önemliyse dönemlerin son haftasını neden etkinlik uygulaması olarak yaptın.
Bakanın amacı öğrenmenin tatilini azaltabildiği kadar azaltmak. Tatili kaldırınca eskisi gibi sene başında ve sonunda ikişer hafta seminere geçileceğini zannetmiyorum. Bu sene ikinci döneme zaten iki hafta ekledi. Bu tatilleri de eğitim süresine ekler.

ilksms
Geri