Araçlarda cam filmi serbest mi?

Kodla Büyü

kalelibilişim

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,773
Arkadaşlar hususi kullandığımız araçlarda cam filmi serbest mi? Yoksa yasak mı? Polis ceza yazıyor mu? Bir ara basında serbest oluyor gibi haberler çıkmıştı. Son durum hakkında kesin bilgisi olan var mı?
 
Benim arabanın arka kapıları ve arka camı filmli. Önlerde yok. Muayeneden hafif kusurla geçtik. 2 senedir kullanıyorum. Polisle veya jandarma ile problem yaşamadık çok şükür...
 
İlk sahibi aldığında daha servisten çıkmadan camların hepsini filmletmiş.Arabayı aldığımda Bütün camlar filmliydi hala da aynı bir ay önce polis çevirdi bişey demedi. Rutin kontrol(ehliyet-ruhsat) yaptı bıraktı. Daha ilk muayneye girmedim o yüzden muayne için bişey diyemeyeceğim.
 
benim bilidiğim
ön camlar görüşü engellediği için yasak (aynalardan dolayı)
arka camlar görüşü etkilemediği için serbest
 
3 sene önce arkadaşımın filmlerini söktürmüştü polis ama son zamanlarda problem yaşanmıyor beni çok çevirdiler hiç bahsi geçmedi önceden kontrol ederlerdi anahtarla bi çizerdi film mi renkli cam mı diye
 
kanunlar uygulayanlar ve uygulatanlar olarak farklılık gösterdiği için bir şey demek yanlış olur.
 
hocam öncamdan içeridekiler görünecek şekilde 1 numaraya kadarfilm serbest sonrasını işlettirmek gerek muayene sırasıda
 
ankarada mamak köprüsünde çevirirlerse yasak , samsunda çevirirlerse yasak , heleki bafra bölge trafiğin önünden bile geçme , defalarca ceza yeyip söktürmeyen bir adam olarak cevap veriyorum. 60 il gezdim sadece bu iki yerde sürekli çevirdiler sürekli de yedim onlar ceza yazdı aracı 1 hafta musade edıp kağıt uzerınde bagladılar ben sokturdum gıttım cezayı odedım bolge trafıkten kaldırdım , köşeyi döndüm girdim sanayiye cektirdim. hala da çekili vaziyette.
 
Yapmış olduğum küçük bir araştırma sonucunda aşağıdaki bilgilere ulaşmış bulunuyorum.

2918 sayılı karayolları trafik kanununun 30. maddesi :
Araçların teknik şartlara uygunluğu:
Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a) (Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası,
b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası,
İle cezalandırılırlar.
Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar,teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

karayolları trafik yönetmeliğinin 60. maddesi :
Araçlara Ait Teknik Şartlar ve Araçların Karayoluna Uygunluğu
Madde 63- (Değişik:RG-09/09/1997-23105) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.
Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından “Karayolu Uygunluk Belgesi” verilir.
Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.
(Ek: RG-09/09/1997-23105) Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği ve Araçların İmal Tadil Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda imalatcı veya yetkili temsilcisi tarafından düzenlenen “Karayolu Uygunluk Belgesi” bulunmayan araçların tescili yapılmaz.
Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.

Burada da Karayolları Trafik Kanunu'nun üç ayrı maddesi için cezai işlem demiş ama o üç madde hangileridir yazmamış.

http://www.sigortam.net/trafik-sigortas ... lmi-cezasi
 
yasak hocam yasak ama sen bıze bakma .ben yasakta olsa o fılm o arabada durakcak dıyenlerdenım
 
g.cetin.66' Alıntı:
yasak hocam yasak ama sen bıze bakma .ben yasakta olsa o fılm o arabada durakcak dıyenlerdenım
Hocam öyle ama yasaklar yakalanmadığınız sürece serbest.. 2 sene önce Benim yanlış parktan aracı otoparka çektiler filmden dolayıda çıkarmadı şerefsizler.. O yüzden başım ağrımasın diyorsanız hiç yaptırmayın benim camlarda hala film lekeleri kaldı.. :x
 
BBNET
Geri
Üst