Araç seçerken hangi kriterlere önem vermek gerekiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pointer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pointer

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar,

hiç araç almış veya satmışlığım yok, ehliyeti de 7yıl önce aldım öyle duruyor. şimdi araçlara bakıyorum ama baktıkça bir şey anlamadığımı farkettim.

forumda bir konuda ilk araç için corsa iyidir yazıyordu corsa baktım bi süre ama km'ler yüksek, gerçi yüksekliğin sınırı nedir neye göre yüksektir onu da bilmiyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita- ... 1409/detay

örneğin şu aracın eli yüzü düzgün ama 258bin km de.

veya bu araç

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita- ... 6880/detay

ilk araç için palio iyidir hem de ucuz öğrendikten sonra satıp daha iyi birşey alabilirsin. parçası ucuz yakıtı az

Önemli olan motorun yıpranmamış olmasıdır hocam. Parça değişmesi, boya takıntısı malesef ülkemizde çok laf söz ediliyor. Şahsi kanaatim arabanın aerodinamiği bozulmadığı sürece yani direklerde ve şasi de eğrilik gibi ağır hasarlar olmadığı sürece boyaymış, değişenmiş pek de önemli değil. Km yüksekliği elbette iyi değildir ancak agresif şekilde kullanmayan, bakımlarını aksatmayan bir kullanıcının arabasının kmsi yüksek bile olsa motor sağlıklı olabilir. Dizel araçlarda km yüksekse uzak durmak gerekir çünkü dizel motor daha çabuk yıpranır. Benzinli araçlarda yüksek km dizellere oranla daha makuldür. Dizellerde 100000den sonra sıkıntı başlar. Ancak benzinde 100000 km hala iyi sayılır.

Hocam gösterdiğin iki araba arasında hem model hem segment hemde fiyat olarak benzerlik yok :) öncelikle ne kadar paran var onu belirlemen lazım sonra hangi segmentte bir araç istiyorsun onu belirlemen lazım ondan sonra da markaya karar ver zaten markaya da karar verdikten sonra elinde ki paraya göre alabileceğin modellerde belli olacaktır :)

örnek olarak verdiğiniz araçlara bakınca baya baya anlamadığınız anlaşılıyor hocam :D
Siz accent eralara ya da getzlere bakın ilk araç olarak.

Yakıt ekonomisi,parça ucuzluğu bunlar birleşince satış kolaylığı kriteri ortaya çıkar ki burada ilk tavsiye edilecek arac reno clio olacaktır.

BBNET
Geri