Araç Plakasını Neden Gizliyorlar (Alım satımda)

Kodla Büyü

mevzuat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İnternetdeki ilanlarda bazen plakaları gizliyorlar. Yani fotoğraftan silmişler. Ancak arayıp sorduğumuzda motordan şasisine plakasına vb. her türlü bilgiyi söylüyorlar. Veya araçla yolda giderken rastgele biri plakalı bir şekilde fotoğrafını çekebilir aracımızın.

Yani özetle neden plaka gizliyorlar. Ne yararı var.

1. Kimi satıcı saklıyor bakanlara güvenmiyor. Kopyalarlar diye.
2. Kimi alıcı da saklayan satıcıya güvenmiyor hileci hurdacı diye.

1. duruma sebep olacak örnek görmedim. Olabilir.
2. duruma örnek gördüm genelleme yapmamak şartıyla hileci hurdacı olan da var, çünkü vardır milletin bir bildiği diyerek saklayan da var.

gelecek' Alıntı:

2. duruma örnek gördüm genelleme yapmamak şartıyla hileci hurdacı olan da var, çünkü vardır milletin bir bildiği diyerek saklayan da var.

kopyalarlar yani nasıl. fotografımı kopyalayacaklar. yokda park ettiğimizde zaten herhangi biri gelip fotografını çekebilir zaten. Hem plakasını gizlesede biri aradığımızda her türlü bilgiyi veriyor telefonda. gizlemenin gerekli olmadığını düşünüyorum ama varsa bir sebebi.. bilmiyorum..

arabasının iyi bir geçmişi olmadığı için insanların tramerden sorgulatıp peşinen vazgeçmesini istemiyor. önce arayıp sorsunlar istiyor çünkü kendisi üçkağıtçılığı iyi bildiği için arayana laf ebeliği yapıp bir ihtimal arabayı okutabilecektir.

mevzuat' Alıntı:
gelecek' Alıntı:

kopyalarlar yani nasıl. fotografımı kopyalayacaklar. yokda park ettiğimizde zaten herhangi biri gelip fotografını çekebilir zaten. Hem plakasını gizlesede biri aradığımızda her türlü bilgiyi veriyor telefonda. gizlemenin gerekli olmadığını düşünüyorum ama varsa bir sebebi.. bilmiyorum..

Bende aynı şekilde düşündüm. Şahsen saklayana güvenmem.

Arabanın şase numarası bile ön camda yazıyor plakayı gizleyip de ne yapacağız. Bence gereksiz önlem

Malüm terör örgütü araçların ikiz plakasını çıkararak aynı model aynı renk araçlara takıyor böylece araba mobeselere takılmadan her yere gidebiliyor. Diyebilirsiniz ki sokakta da fotoğrafını çeker yapar aynı işi ancak internet ilanından istediği arabayı bulup işlerini kolaylaştırmış oluyoruz.

Açıkcası plakası paylaşılmış dahi olsa sahibi ile konuşmadan sorgulama yaptırmıyorum her sorgulama 5 tl. Zaten sahibi telefonda plakayı vermezse direk eliyorum

Işte onu diyorum malum terör örgütü bu seferde sahiplerini arar plakayı öğrenir.

Parhelion' Alıntı:
arabasının iyi bir geçmişi olmadığı için insanların tramerden sorgulatıp peşinen vazgeçmesini istemiyor. önce arayıp sorsunlar istiyor çünkü kendisi üçkağıtçılığı iyi bildiği için arayana laf ebeliği yapıp bir ihtimal arabayı okutabilecektir.

hocamız sebebini yazmış dağılabiliriz.

Plaka gibi şahsa ait bir şeyi internette afişe etmek ne derece doğrudur arkadaşlar, üstüne üstlük biz bilişimci insanlarız. Tamam plaka sürekli açık bişey. Fakat diyelim küçük bi ildesiniz orada plakanızın kopyalanma olasılığı ile internete koyduğunuzda kopyalanma olasılığını düşünün? Yani olasılığı artırmış olursunuz ki bu bile kapamak için yeterlidir plakayı. Arayıp sorar demişsiniz. Evet ama bu da dolandırıcıyı bezdirir direk görmek daha kolay olur. Aramak külfetli iş. Siz kapatın plakanızı. Ciddi alıcı belli eder kendini zaten verirsiniz plakayı.

Re: Ynt: Araç Plakasını Neden Gizliyorlar (Alım satımda)

Ne kişisel bilgisi yada ne kopyalanması?Zaten Sokakta ve açıkta binlerce plaka var.
Satıştaki Plaka açık olunca, ciddi alıcı tramerden sorgulama yapar.

Dürüst olalım.
Plakayı Ayıbı yada çekincesi olan kapatıyor.

Kaç defa araba aldım sattım. Plakası kapalı ilanlarla ilgili aklıma zerre kötü birşey gelmemişti.
Bkz. "Kişiyi nasıl bilirsin, kendin gibi." atasözü

Ya arkadaşlar plakası olan dürüst değil kapalı olan da çakallık peşinde değildir. Neyin tartışmasını yapıyoruz. Eninde sonun o plaka görünecek. Hadi seni oraya getirene kadar kandırdı. Araç başında plakayı görmeyecek misin? Eninde sonunda parayı ödemeden o arabayı sorgulatmayacak mısın? Expere sokmayacak mısın? Hangi devirdeyiz Allah aşkına. Önemli olan plakasının açık kapalı olması değil, satıcının vicdanı körelmiş olmasın. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın!

plaka kopyalamak nedir yahu

internete gir veya tv yi aç gırla plaka bulursun zaten. çık dışarı binlerce var yine.

kopyalama ya da terör olaylarında kullanmak için plaka arayanlar zorlanmaz yani

ama saklayana da ne diyeceksiniz ki. sonuçta o plaka ortaya çıkacak.

Arkadaşlar olay şu. Plaka açık ama inanmadığınız için şase istiyorsunuz ve alın size sahte ruhsat için yeterli bilgi. O yüzden telefonda şase veriyorsa anlayın ki sıkıntı yok. Ama plaka saklı şasede vermiyorsa uzak durun.

bayram840' Alıntı:
Arkadaşlar olay şu. Plaka açık ama inanmadığınız için şase istiyorsunuz ve alın size sahte ruhsat için yeterli bilgi. O yüzden telefonda şase veriyorsa anlayın ki sıkıntı yok. Ama plaka saklı şasede vermiyorsa uzak durun.

E yani otomobili ruhsatı da alıp expertiz ile incelemeye götürdüğümüzde ne olacak? Boşuna yorgunluk. Sonrasında ise;
Abi olur böyle ufak tefek şeyler. Bende bilmiyordum, bizim biladere vermiştim..... vs. vs. hikayeleri.
.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali, kapalı plakadan en baştan uzak durmak durmak.Hiiiç arayıp muhattap bile olmaya değmez.
Bir aradınmıydı;
Mekana çağırır, gel gör, bir çayımızı iç sonra bizim bir tanıdık galeriye expertise gideriz vs. der. Sonrası....
En baştan her şey açık olmalı.

Hiiiiiç telefon bile açmayın.
Muhattap olmayın ve uzak durun.

BBNET
Geri