araç muayene sonucum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar dün 3 ay önce aldığım aracımı lüleburgaz araç muayene istasyonuna götürdüm.sonuçta motorda ve şanzımanda yağ kaçakları çıktı hafif kusur olarak..babamı aradım ona sordum dizel araçlarda genelde öyle yazarlar sonuca filan dedi..2 ay önce filan arkadaşım kaputu açtığında farketmişti yağ kaçağı olduğunu bunun içi yağlı filan demişti, sanayiye götürdüğümde usta yağ çubuğunu kontrol edip yağı az diyip yağ eklemişti, 10bin kmde tekrar yağ değiştir demişti. şimdi benim ne yapmam lazım bu büyük bi sorunun belirtisi olabilir mi, yani motor şanzıman indirme filan masraflı oluyomuş..ne önerirsiniz, böyle bi durum yaşayan var mı aranızda?

Sürekli yağ eksiltiyor ise sıkıntı var demektir. Ama muayene de çıkan yağ eksiltme oranı aracın modeline göre birçok arabada çıkıyor hocam.

Yağ kaçağı çok oluyorsa mutlaka yaptırın eğer az ise idare edebilirsiniz ama eninde sonunda yaptırmak zorundasınız. Motor üst kaputunu taşlama galiba bu işlemi yapıyorlar biraz masrafınız olacaktır 500 TL gibi genede siz işin ehline bir danışın. Genellikle motor hararet yaptığında bu sorun oluşur. Yada aks keçeleri var buradan da kaçaklar olabiliyor.

benimde şanzımanda yağ kaçağı varrdı. bakımda usta keçeden kaçırıyordur dedi. garantiden şanzımanı indirip keçesini değiştirdiler. şimdi sıkıntı. yok. eğer garanti olmasaydı en az 300-400 tl masraf çıkacaktı.

her araçta ufak kusur buluyorlar, bu da standart yazılanlardan biri
diğerleri ise farların ayarsız olması
kafanıza takmayın...

standart hatalar
1.motor yağ kaçağı
2.şanzuman yağ kaçağı
1 ve 2. hatayı almak istemıorsan motoru yıkatman lazım.
3.far hüzme hatası
--------------------
eğer araban servis bakımlıysa rahat ol birşey olmaz...değilse bir ustaya göster için rahat olsun...ama tüvturkun illa ki hata bulması gerek...bir nevi müfettişin her evrakının tam olmasına rağmen bir kusur bulup söylemesi gibi düşün.

ama kağıdı elime verdikten sonra ciddi bi sorun varmış gibi davrandı yanii bana öyle geldi belki de bilmiyorum, baktırın filan dedi.. sanayi yolları göründü yine bana pööff :(

ozlem22' Alıntı:
ama kağıdı elime verdikten sonra ciddi bi sorun varmış gibi davrandı yanii bana öyle geldi belki de bilmiyorum, baktırın filan dedi.. sanayi yolları göründü yine bana pööff :(
bulmuştur sizin gibi hanımefendi birini tabi ayak yapacak hocam takmayın kafanıza babanıza danışarak gerekeni babanızla yada bu işten anladığını bildiğiniz biriyle usta servise gösterin ciddi bir sorun olup olmadığına öyle karar verin.
bu muayene istasyonlarına iki kere işim düştü parayı alırkenki muamele dışında insan gibi hiç bir hareket görmedim . daha da demiyorum.

1 ay önce banada aynı raporu verdiler bunlar normal şeyler hocam sonuçta sürekli motor yıkatmıyoruz takmayın kafanızı

hıı bi de karter contası mı ne ondan bahsetti, o yağ kaçırıyomuş sanırım..

Arabanızı parkettiğiniz yerden çıkartırken aracın altına bakın. Yerde yağ damlamaları yoksa problem yok demektir. Birde birkaç bin km'de bir yağ çubuğuna bakın, eğer yağ çubuğa değiyorsa sorun yoktur. Tüv muayenesin sonrası 2005 model 100 arabadan 90'ınde bu tür yağ kaçağı var yazılıdır.

Hocam sen o arabayı satmadın mı daha? :) Bi ara sürerken strese giriyorum felan diyodun.

karterdense o araç yüke girdiğinde yada ısındığında kaçırma ihtimali yüksek. düzenli yağ kontrolünü kendiniz yapmayı öğrenin. sorun için yetkili servise gidin. yağ kaçırıyor diye sakın motoru indirmeyin çünkü toplandığında sadece paranız gidecek ve geçici bir çözüm olacak.

serdemir' Alıntı:
Hocam sen o arabayı satmadın mı daha? :) Bi ara sürerken strese giriyorum felan diyodun.
öyleydi ama öğrendim işte zamanla :)

xtasy' Alıntı:
karterdense o araç yüke girdiğinde yada ısındığında kaçırma ihtimali yüksek. düzenli yağ kontrolünü kendiniz yapmayı öğrenin. sorun için yetkili servise gidin. yağ kaçırıyor diye sakın motoru indirmeyin çünkü toplandığında sadece paranız gidecek ve geçici bir çözüm olacak.
motor indirtecek param yok zaten şu an :D

ozlem22' Alıntı:
pöff ya zamanında alma diyen çok oldu ama illa fiesta olacak.. 12000 veririm?

otomatik mi? 2.araç olarak 13500anca eder. :)
motorla ilgili problem sorun yaratabilir. bence iyi bir servise exper yaptırın.kafanız rahat olsun.yolda belde kalırsanız sorun oz aman büyür işte.
ufak teek yağ kaçak normal ama aşrı eksiltme ve hararet olrsa motor hayırlı olsun derler:)
saygılar

neyden bahsediyosunuz siz 18bin verdim ben bu arabaya dalga mı geçiyosunuz :D sorunu filan yok, yağını kontrol edicem hepsi o..

yağ çubuğunu kontrol ettim bugün, yağ aşağıdaki 2 çizginin arasına kadar geldi, bu sorun olmadığını gösteriyor herhalde, öyle değil mi?

ozlem22' Alıntı:
yağ çubuğunu kontrol ettim bugün, yağ aşağıdaki 2 çizginin arasına kadar geldi, bu sorun olmadığını gösteriyor herhalde, öyle değil mi?

kapının önünde duran araba nie yağ eskitsin.. ordan bi istanbul yap bakalım eskitiyomu :p

istanbul38' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

kapının önünde duran araba nie yağ eskitsin.. ordan bi istanbul yap bakalım eskitiyomu :p
istanbula gidicek kadar ustalaşmadım henüz ama çorlu-lüleburgaz filan yaptım eksiltcek olsa eksiltirdi..
fercanx' Alıntı:
bir arada tahlil meselesi vardı ne oldu acaba sonuç olumlu inş.
hocam daha bi sonuç yok, biyopsi yapılmadı, bi kaç ay sonra tekrar ultrasonla bakılcak duruma göre biyopsi yapılıcak işte..

BBNET
Geri