Araç kasko için farklılıklar

Kodla Büyü

duyu80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
326
Arkadaşlar yaris 2011 (28 000 TL )aracımı kasko yaptırdım AXA dan.Fiyat 880 TLödedik..Tanıdık olduğu için bölge indirimi yaptırdık.
Ancak bir arkdaşımız 41 000 TL değerindeki astra aracını Groupamadan 650 TLye kasko yaptırmış...Kazasızlık ,yaş ,il ,meslek vesaire bütün parametreler aynı...Ancak bu kadar fark sigorta şirketleri arasında neden kaynaklanıyor olabilir bu işleri bilen biri var mı acaba ?
 
evet. en çok etkileyen kriterler arasında. çünkü tecrübesiz görülüyorsunuz. kaza yapma riskiniz fazla, istatistiklere göre.
 
Hocam sigorta şirketlerinin aracın markasına göre ayrı bi fiyatlama sistemi var. Benim Hyundai i20 için en iyi fiyatı axa verdi mesela. 640 a da ben yaptırdım. Ama sadık müşteri indirimi falan vardı. En kötü sigorta şirketi bile buna yakın fiyat verdi. Arabanın yerli veya ithal olmasi bile çok önemli fiyatlamada.
 
bu kadar fark ettirecek bir sebep ne olabilir yinede anlamadım ama söylediklerinizi de bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler.
 
toyotaların kasko fiyatları yüksek çıkıyo, benim de 2004 corolla 1400 tl istediler.parça fiyatları vs pahalı imiş :-1:
 
en güzeli her yerden fiyat almak hatta iyi bir sigortacınız varsa araştırır en uygununu size söyler.
arkadaşlarında dediği gibi o kadar çok etmen var ki sigortacılar bile bilmiyo kaç para çıkacağını sisteme giriyolar sonuçta bir rakam çıkıyo.
mesela bende 2005 clio var 1.4 tüplü ilk arabam 3.yılda kasko hiç delinmedi 650 TL ödüyorum.
 
BBNET
Geri
Üst