Araç bakımı 900 tl tuttu sizce normal mi?

Kodla Büyü

egemrah

Site Gezgini
Araba 1.6 dizel linea... 60000 bakımı için fiat servisinde biraz indirimle 928 tl tuttu;
4.8 litre opar olia 5w-30 yağ
hava filtresi
polen filtresi
yağ filtresi
yakıt filtresi
alternatör kayış

ayrıca;
balata ön takım
balata arka takım
fren diski ön takım
denge mili ön takım
araç tüm donanım kontrolü
ve işçilik;

hediye olarak 50 tl opetten yakıt ve 3.2 lt motor yağı hediye ettiler... sizce uygun mu?

durup dururken disk degistirmek neymis 60 bindeki arabanin diski sifir gibidir..

geçenlerde yolda giderken derin bi çukura girmek zorunda kaldım... yoksa bi arabaya çarpacaktım.. maalesef ondan hasar görmüş.. zaten frenajda kendini hissettiriyordu titreyerek.. usta görünce zaten direk sordu frende titreme oluyor mu diye.. yoksa diskler normalde uzun süre dayanır... haklısınız..

iyi hocam sonuçta yetkili servis...sen şükret linea varmış;ithal bi marka olsaydı 1300-1400'ü bulabilirdi bu sayılanlar..bende bi zamanlar corsa vardı sadece ön fren diskleri 500 lira tutuyodu..

egemrah' Alıntı:
geçenlerde yolda giderken derin bi çukura girmek zorunda kaldım... yoksa bi arabaya çarpacaktım.. maalesef ondan hasar görmüş.. zaten frenajda kendini hissettiriyordu titreyerek.. usta görünce zaten direk sordu frende titreme oluyor mu diye.. yoksa diskler normalde uzun süre dayanır... haklısınız..
hocam diskte deforme olsa bile tornada 20 tlye siliyorlar ilk takilan orjinal diski 2 kere tornadan gecirebilirsiniz.. suan yeni taktiginiz diski torna yaptiramazsiniz orjinal deselerde orjina degil...

hocam diskler falan da değişmiş, o yüzden normal ödediğiniz para.Artık yetkili servisler çok daha uygun fiyatlara bakım yapıyorlar.Ben peugeot için dışarda tamircilerden 700-800 fiyat aldım, yetkili servis herşeyi çok daha detaylı şekilde yaptı,ekstra şeylerde yaptı 550 TL ödedim. Emin olun sizin arabayı 1200'den aşağı falan çıkarmazlardı.

Re: Ynt: Araç bakımı 900 tl tuttu sizce normal mi?

Piyasada tanıdık bir ustada 400 belki tutardı.(Hediyeleri hariç.)
Arkadaşımın dükkanı piyasa servisçisi bitişiği ondan biliyorum. Yetkili servis iki kat pahalı derler doğruymuş.Tabi kdv li fatura ve hediye olayıda var.Garantiden sonra yetkili servise gidilmez bence.

cobol hocam 400'e nasıl yaptıracağız. parçaları dışarıdan alsak 400 geçer gibi geliyor. işçiliği de sayarsak biraz daha artar gibi.. eğer 400 halledilirse bir daha servise gitmeyelim hakikaten..

hocam kafaya takma uyguna yaptırmışsın servis garantisiyle bende vw golf servise soktum 1000 tl tuttu üstelik senin kadar değişende olmadı normal bakım harici ön fren balataları hidrolik ve turbo yağlama hortumu değişti

bugün mazot filtresi hariç filtreler ve yağ değişimi yapıldı, fren bakımı yapılmış. ayrıca z rotu ayarı yapılmış. 265 TL bu nasıl sizce. özel servis.

Bence dışarıda sağlam bir tanıdık olmadıktan sonra yetkili servis kaçınılmaz, komşumdan dolayı sık sık uğrarım, parçacıdır, konuşurken anlatır esnafların yaptıklarını. 15 yaşında arabalar için yetkili servis diyemem elbette, ama modelli araçlarda yetkili servisten vazgeçmek için sağlam bir usta şart diye düşünüyorum.

Diski tornalamışlardır zaten. Yapılan işlemler dışarıda 500-550 civarı olurdu. Arabanın garantisi varsa 300 tl vermek mantıklı.
Yanlız fiat servisi yağ kalitesini düşürdü. Önceden selenia kullanılıyordu .

örnek özel servis fiyat listesi

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    43.2 KB · Görüntüleme: 938
Dün bakım yaptırdım 110 bin bakımı
Linea 1.3 multijet
Yağ
Hava
Polen
Mazot filtresi
Ve yağ değişimi
Arka stoplar lambalarından biri değişti
Kampana ve disk temizliği
Ve genel kontroller
200 TL tuttu

Toyota Corolla Dizel 40.000 bakım:
1-Kabin hava filtresi(polen)
2-Hava Filtresi
3-Motor yağı 5-30 4.1 lt
4-Yağ filtresi
5-Yakıt Filtresi
6-Fren Hidrolik değişimi
7-Motor iç yıkama (sekman piston)
8-Dizel enjektör temizleyici
toplam: 700 tl

servisler bildiğin para tuzağı.en az yüzde elliye özel bir serviste yaptırılabilir.aracınız sıfır alınmamışsa bence gereksiz.zira fark çok fazla ve takılan parçalarında çok farklı kalitede olduğunu düşünmüyorum...

eskisehir_bilisim' Alıntı:
Diski tornalamışlardır zaten. Yapılan işlemler dışarıda 500-550 civarı olurdu. Arabanın garantisi varsa 300 tl vermek mantıklı.
Yanlız fiat servisi yağ kalitesini düşürdü. Önceden selenia kullanılıyordu .

yok hocam diskleri değiştirdiler.. arabanın başındaydım sürekli... izledim neler yaptıklarını...

valla hocalarım diskleri gördüm.. yüzeyleri gerçekten fazla deforme olmuştu... o yüzden frenleme esnasında pedalda titreme ve boşluk oluşuyordu... ayrıca sürekli olarak tiz fren sesleri geliyordu.. sebebi buymuş... usta direk ben bunları söylemeden kendisi söyledi zaten..

diskleri tornalatmanın ise geçici çözümler olduğunu düşünüyorum.. yaptıranlar genelde 3-4 ay içerisinde tekrar masraf yaparak değiştirmek zorunda kalıyorlar.. çünkü disk inceldiği için çatlama, tekrar bozulma veya balataların erken bitmesi gibi sorunlara yol açıyor...

Hocam fiyat iyi helede servis olarak düşünürsen kafanı takma bence 3-5 lira daha ucuza yaptıracağım diye araba işlerinde sağda solda arabayı kurcalatmaya gerek yok varsa bildiğin iyi usta tamam git yoksa usta git servise yaptır ver parasını kafan rahat olsun. Sonuçta hayat varsa işin ucunda verilen paranın önemi yoktur bence...

sami55' Alıntı:
Hocam fiyat iyi helede servis olarak düşünürsen kafanı takma bence 3-5 lira daha ucuza yaptıracağım diye araba işlerinde sağda solda arabayı kurcalatmaya gerek yok varsa bildiğin iyi usta tamam git yoksa usta git servise yaptır ver parasını kafan rahat olsun. Sonuçta hayat varsa işin ucunda verilen paranın önemi yoktur bence...

Aynen dediğin gibi hocam arabanın 3-5 yerinde ufak tefek çizik ve göçük var hiç umursamıyorum fakat tekerlekler arabanın yere basan yeri ve hiç ucuza getirilmeye çalışılacak yerleri değil... yazın en az 5000 km yol yapacağım inşallah ve ailem söz konusu olunca her türlü tedbiri almak gerekiyor yoksa sonradan ne yapsak faydası yok...

Ama servisler konusunda hocalarımın dedikleri doğru pazarlık yapmazsak fiyatları biraz yüksek... bana da 1200 gibi bir rakam söylemişlerdi ilk başta...

BBNET
Geri