Arıza bende mi yoksa ASP demi

Kodla Büyü

ereneren55

Aktif Üye
Yahu bu ASP yüzünden iki gündür zıvanadan çıkacam nerdeyse varmıdır bu işin bi alameti farikası ???
Şimdi benim labdaki bilgisayarların bütün güncellemeleri tam yanılmıyorsam .net framework 3.5 var her neyse IIS kurdum ama asp formları bile gözükmedi(butonlar textbox lar felan) sayfada her neyse modulde framework u IIS den sonra kurmak gerekir gibi bi cümle gördüm diye (etkileşimli web 1 modülü sayfasıda yukardan 12 felan galiba) bütün framework leri program ekle kaldır dan kaldırdım ve etkileşimli web 1 modulunde verilen adresten dotnotfx dosyasını indirdim sonunda asp form elemanları gözüktü ama bu seferde script ler çalışmadı(mesela butonun oncilik scripti gibi üstelik örneğide bire bir modülden aldım)
Geçen sene hiç böyle birşey olmamıştı ben neyi yanlış yapıyorum allah aşkına???

Modüllerde anlatılan Visual Studio'yu ve IIS kurulumunu boşverin.

Visual Studio Express'i (VB.NET, C#.NET, Visual Web Developer ...) indirip kullanın. IIS, .NET Framework kurulumu veya çalıştırma sorunlarıyla uğraşmazsınız. Ama yüklemeden IIS'yi kurduysanız kaldırmanızı öneririm. Ayarlarda değişikli yapıldıysa aksilik çıkabilir.

Ek:
Sayfalarınızın tarayıcıdaki kaynaklarına bakın. Eğer ASP.NET sayfasının aynısı gelmediyse tuş tıklanma olaylarının çalışmamasının başka bir sebebi olabilir. Sayfanın aynısı geldiyse zaten ya yanlış çalıştırıyorsunuzdur ya da makineniz web sunucusu çalıştırmıyor / çalıştıramıyordur.

ereneren55' Alıntı:
Yahu bu ASP yüzünden iki gündür zıvanadan çıkacam nerdeyse varmıdır bu işin bi alameti farikası ???
Şimdi benim labdaki bilgisayarların bütün güncellemeleri tam yanılmıyorsam .net framework 3.5 var her neyse IIS kurdum ama asp formları bile gözükmedi(butonlar textbox lar felan) sayfada her neyse modulde framework u IIS den sonra kurmak gerekir gibi bi cümle gördüm diye (etkileşimli web 1 modülü sayfasıda yukardan 12 felan galiba) bütün framework leri program ekle kaldır dan kaldırdım ve etkileşimli web 1 modulunde verilen adresten dotnotfx dosyasını indirdim sonunda asp form elemanları gözüktü ama bu seferde script ler çalışmadı(mesela butonun oncilik scripti gibi üstelik örneğide bire bir modülden aldım)
Geçen sene hiç böyle birşey olmamıştı ben neyi yanlış yapıyorum allah aşkına???
.
hocam öncelikle modüllerde verilen örnekler %100 çalışıyor diye düşünme. web programcılığı ile verilen örneklerin bir çoğu eksik yada hatalı. özellikle internet programcılığındaki php örneklerinin nerdeyse yarısı çalışmıyor.

size önerim IIS hiç kurmayın. Visual Studio 2005 yada 2008 kurduğunuzda RUN yaptığınız anda kendisi sanal bir IIS çalıştırıyor. biz sorunu bu şekilde hallettik.

Asp ve Asp.Net arasında fark bulunmaktadır. Modüllerde asp.net anlatılmaktadır.

BBNET
Geri