Ankette Sorun ??

Kodla Büyü

chernobil

Aktif Üye
Merhaba arkadaslar Asp ankette sorun war .. default.asp yi çagırdıgım zaman anket önüme geliyor.. birini seçip oyla diyorum fakat hata veriyor..Dosyaları yolluyorum anlayanlar bi zahmet bakıp tamir edip tekrar bana yollarsa seviniirim.. hata resmi ile dosyayı aşagıda yolluyorum .. hatada sanırım veritabanı bulunamadı diyor heralde ama .. veritabanı da war , ve veritabanı yolu da dogru , veritabanının oldugu klasöre yazma iznide verdim ama sonuç gene aynı..

HATA RESMİ

veritabaninin yolunda sorun olmali

26. satirda Server.MapPath("anket/anket.mdb") yaziyor. sanirim senin anket dosyalari
sunucunun anadizininde degil ornegin gunes_anket dizininin altindaysa orayi soyle yapcan:

Server.MapPath("gunes_anket/anket/anket.mdb")

hocam biraz karıstırdım çözdüm ama nasıl çözdügümü anlamadım ama çözüldü sonuçta.. dosyalar bir klasörün içindeydi ama ben onu belirtmiştim zaten yolu gösterirken ama neyse.. salla gitsin.. Hocam bir sorum daha olacak peki ben şunu nasıl yapabilirim. ? ankete oy kullananlar oyu kullandıktan sonra beyaz bir sayfada şöyle bir yazı çıksın : oyunuz ankete eklenmiştir , sayfaya yönlendiriliyorsunuz diye bir yazı çıkıp sonra otomatikman sayfaya yönlendirme olsun veya oy kullanıldıktan sonra 5 sn ye felan sonuçlar gösterilsin sonra anasayfaya geçsin otomatik olarak ? nasıl yapabilirim ?

hic o tarz bi calismam olmadi, ama bence oyle bi olaya gerek yok, sonucu istiyosa sonuclar butonundan ogrensin

Yok sonuç gösterip göstermemek fazla sorun degilde .. Oy'u kullandıktan sonra sonuçları gösteriyor ve öyle kalıyor ben istiyorum ki o sonuçları göstermesede olur farketmez de .. oyla dedikten sonra sonuçları gösterip öyle kalıyor .. benim istedigim : oyla dedikten sonra tekrar anasayfa gelsin ekrana , tekrar anasayfaya yönlensin

chernobil' Alıntı:
Yok sonuç gösterip göstermemek fazla sorun degilde .. Oy'u kullandıktan sonra sonuçları gösteriyor ve öyle kalıyor ben istiyorum ki o sonuçları göstermesede olur farketmez de .. oyla dedikten sonra sonuçları gösterip öyle kalıyor .. benim istedigim : oyla dedikten sonra tekrar anasayfa gelsin ekrana , tekrar anasayfaya yönlensin

anketisle01.asp dosyasinda bir cok yerde response.redirect "anketsonucu01.asp"
satir var, bu icerdeki sayfayi gitmesini istedigin sayfanin adini yaz, ornek:

response.redirect "AnAsAyfA.asp" gibi

Hocam onu hallederim de bi ara şimdi de şöyle bir sorun war : default.asp yi yukarıda bir tablonun içine include ediyorum ama fakat aşagıda bir yerde çıkıyor tablo ?

Hocam örnek sayfayı yollayın, öyle yardımcı olalım. Düzeltebilirim elimden geldiğince...

Hocam yolluyorum dosyayı zaten orada yazdım sol kısımda anket için boş yer war .. Şimdi dikkatimi çekti hocam ben oraya : anket buraya gelecek diye bir yazı yazdım ama yazıyı ben yukarıya yazdım görüntüledigimde yazı tablonun alt kısımındaydı neyse hocam dosyayı yolluyorum .. anket dosyalarını isterseniz konunun başında atmıstım ordan alırsınız hocam

yaww tablonun içine include ettigim halde tablonun dısında alt köşede kalıyor anket ? niye böyle yapar ? include ettigim yerlerde dogru.. yukarıda dosyayı yolladım ortakisim asp de sol tarafta anket için boşluk war oraya anket gelecek diye yazdım zaten anket dosyalarının da konunun basından alabilirsiniz..

BBNET
Geri