Ankaradan Araba Almaya Gitmek

Kodla Büyü

boss2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar netten bakıyorumda Ankaradaki arabaların ilimize göre fiyatları çok uygun. Ankarayla aramız 700 km. Çevreden arkadaşlarda Ankara arabaları temiz diyorlar. Gidip almayı düşünüyorum. Birde siz kardeşlerimin fikrini almak istiyorum. Başına gelen var mı? Ne dersiniz?

bende ankara'dan aldım. Ankara da galerici arkadaşım vardı onunla gitmiştim. beğendikten sonra expertize soktuk ve arabayı aldım geldim. Çok da memnunum

Büyükşehirler arasında en çok tutulan 2. el arabalar Ankaradadır. Nemsiz kentin memur arabaları :+1:

nemden ziyade çok fazla kavşak yok mesela yanlış bir yola girdin istanbul yolunda girdiğin yere geri dönmek için 35-60 km arası dolanman gerekiyor buda hiç durmadan gitmek demek yol öyle çünkü en yakın kavşak ona göre ayarlanmış. :D
bundan dolayı arabalarda fazla dur kalk yapmaz. şanzımanda fazla eskimez galiba yanılıyorum belkide.

timsahsovalye' Alıntı:
nemden ziyade çok fazla kavşak yok mesela yanlış bir yola girdin istanbul yolunda girdiğin yere geri dönmek için 35-60 km arası dolanman gerekiyor buda hiç durmadan gitmek demek yol öyle çünkü en yakın kavşak ona göre ayarlanmış. :D
bundan dolayı arabalarda fazla dur kalk yapmaz. şanzımanda fazla eskimez galiba yanılıyorum belkide.

emin misiniz hocam?

Ankaranın yolları güzel. Melih gibi bir başkan yok ki bizde. Konya daha nemsiz ama yollar öyle bozuk ki arabaların tüm vidaları gevşiyor. Yürüyerek 5 dk da varacağım yola arabayla 5 otobüsle 15 dakikada varıyorum. Konyalı arkadaşlara gidip Ankaradan ve çevre illerden araba almalarını tavsiye ediyorum.

bayramdan önce ben de piyasaya göre ucuz bir araba buldum. telefonunu aldım ve satıcıyla ankarada buluştuk. satıcı imam olduğu için bana bir nebze güven verdi en azından memur diye düşündüm. tabi mesafe uzak olduğu için bir de oruç oruç yol çekeceğiz adama iyice sordum tüm detayları. anlattığın gibiyse yazdığın fiyata alacağım dedim. anlaştık. ankaraya gittim. arabayı expertize soktuk. ankarada oto pazarının yakınındaki expertizler 5 para etmez onu öğrenmiş oldum 1. olarak :D arabada sorun çıkmadı. değişen birkaç parça vardı tabi onları söyledi ki zaten bakınca biz de anlayabildik o kadarını. arabayı tekrar pazara getirdik ve virajlarda alt takımlardan ses geldiğini farkettik. kaputu açtık ve toyotoda olmayan şakırtılı bir ses geliyordu çalışırken. bu ne sesi dediğimizde O TURBONUN SESİ dedi bize imam. aynı aradabadan amcamın da olduğu için inanmadık tabi. ve tüp ruhsata işli değilmiş onu da çok durust arkadaşımız oraya gidince söyledi. bi de utanmadan buraya kadar geldiniz iftara misafirim olun demez mi. :)

sonra dedik ki madem geldik araba pazarına bari bakalım. ankara araba pazarının girişinde yaklaşık 15-20 kişi birikir pazar girişinde biriken bu elemanlar galerici arkadaşların çalışanlarıdır ve az çok kaportası temiz arabaları daha pazara girmeden kenara çekip pazarlığa tutuşurlar. o yüzden pazarda temiz araba pek bulamazsınız. haa. ankarada galeriden alacağım diyorsan o ayrı konu. yada orda bir tanıdığın olacak önce o bakacak sen öyle gideceksin.
araba alacaksanız uzak yere gitmeyeceksin arkadaş. yoksa yazı tura atmak gibi bisey.

ankara arabası genelde fiyatı yüksek olur çünkü tutulur tercih edilir. ama sizin oraya göre uygunsa arabadan anlayan biriyle gidip görüp alabilirsiniz hocam

bende ankaradan aldım.güvenilir bir insan bulduktan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum.biraz daha pahalı olabilir ama...

gidecek olduğun yrde yanıdık varsa o baktırır sorun yoksa gidersin diyecem ama karşındakini görmeden gidersen sorun çıkma ihtimali bana yüksek gibi geliyor. artık kimseye güvenemez olduk. arkadaş giresundan kalktı antalyaya gitti. orda biri serviste araca baktırmıştı sorun yoktu. aracı almış yola çıkmadan kasko yaptırayım demiş, kaskodan pert kayıtlı çıkmış araç. o kdar masraf. iyiki adam parasını geri verdi çünkü alım satımı bile yapmışlardı tekrar satış yaptı aldığı adama. gidip gelme masrafı ve can sıkıntı kâr kaldı :)

gidip görmek gezmek lazım tanıdık lazım ankarada araçlar temiz olur ama kimse yüzde yüz garanti veremez

evrim0626' Alıntı:
ankara arabası genelde fiyatı yüksek olur çünkü tutulur tercih edilir. ama sizin oraya göre uygunsa arabadan anlayan biriyle gidip görüp alabilirsiniz hocam
Bence de Ankara arabası daha pahalı olur - yanlış biliyorsunuz.
En ucuz araçlar istanbulda olur, arz çok fazla olduğu için. Ben ilan verdiğimde hep doğudan arıyorlardı beni. Demek ki fiyat baya farkediyor diye düşünüyorum, doğu&güneydoğu ile istanbul arasında.

arkdaş özellikle güneydoğuda çok ankara plaka araba görürsün, öyle bir inanç var ankara arabası iyidir diye, ama galericilerin bir çoğu istanbuldan getirirler arabayı, bi arkadaşım tekirdağdan arabasını ankaraya sattı, bir hafta sonra 06 plaka ve km side indirilmiş olarak internette gördüğünü söyledi.

bir kaç defa araç almış biri olarak şunu paylaşayım ki, aracı yetkili servise ve çok güvendiğin bir ustaya götür sonra al, şehir çok önemli değil...

BBNET
Geri