Ankara kulislerindeki memur zammı oranı

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
10,679
Hükümet ve memurların 4'er üyeyle temsil edildiği hakem heyeti zam kararını yarın duyuracak. Ankara kulislerinde, 2012 yılı için konuşulan zam oranı şöyle:


Hakem heyetinin en fazla yüzde 1'lik artış yapacağı tahmin ediliyor. Kulislerde 2012 yılı için 4+4.5'lik zam konuşuluyor...

Hükümet ve memurların 4'er üyeyle temsil edildiği hakem heyeti zam kararını yarın duyuracak. Ancak zam oranını heyetteki 2 akademisyenin oyları belirleyecek. Öte yandan Ankara kulislerinde, 2012 yılı için 4+4.5'lik zam konuşuluyor

HAKEM HEYETİ KARARINI YARIN VERECEK

Star Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre, yaklaşık 2.6 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki 11 kişilik hakem heyeti zam kararlarını bugün verecekler. Karar, 29 Mayıs'ta kamuoyuna açıklanacak. Bu nedenle, hakem heyetinde bulunanların vereceği oylar büyük önem taşıyor.

HOCA'LARIN OY RENGİ BELLİ DEĞİL

Heyette başkanın dışında, 4 bürokrat, 4 sendika temsilcisi ve 2 üniversite temsilcisi bulunuyor. Bürokrat ve sendikacıların oylarının rengi belli. Heyette bulunan İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Sedat Murat ile Gazi Üniversitesi'nden Doç. Aydın Başbuğ'un oylarının rengi ise bilinmiyor.

Dolayısıyla iki her grup da iki hocayı ikna etmenin yollarını arıyor. Hocaları ikna eden grup, zam maratonunun da galibi olacak. Öte yandan hakem heyeti üyelerine çalışmaları süresince belirli gündelik ödenecek. Hakem heyetine ödenecek ücretler, memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Mevcut katsayılar dikkate alındığında, hakem heyeti başkanı günlük 330 lira, üyeler ise 297 lira ücret alacak.

HAZİRAN'DA MEMURA 3 ÖDEME VAR

Toplu sözleşmede, kamu işveren heyeti, son olarak 2012 için yüzde 3.5+4, 2013 için yüzde 3+3 teklifinde bulunmuştu. Hakem heyetinin bu oranlarda en fazla yüzde 1'lik artış yapacağı tahmin ediliyor. Kulislerde, 2012 yılı için 4+4.5'lik zam konuşuluyor. 15 Haziran'da memurlara zamlı maaş, gecikme zammı, fark olmak üzere üç ödeme yapılması öngörülüyor.

http://www.haber7.com/ekonomi/haber/884 ... ammi-orani
 
bundan sonra ne verirlerse versinler değeri yok. Toplumun gözünde 15 saat derse giren başka da bişey yapmayan topluluğuz.
 
hakem heyeti hizmet kollarının taleplerini görüşmüyomu. sadece yüzdelik oranımı konusuluyor sadece eğer oysa çok önemli değil 3 olmuş 5 olmuş. bizim derdimiz maaşların azlığında ziyade dengesizliği diye düşünüyorum.
 
Evet hocam , 15 saat derse giriyoruz ki bu meslek lisesi öğretmenli için doğru değildir zaten, biz 20 saat derse giriyoruz maaş karşılığında... Ayrıca başka bi iş yapmıyoruz bir tek derse giriyoruz o kadar bütün işlemlerimiz bitiyor, 4 saattir sınav okuyan , yeni sınav sorusu hazırlayan, okuduklarını e-okula giren başkası zaten. Benim işim okulda bitiyor çünkü...
 
15 Haziran'da memurlara zamlı maaş, gecikme zammı, fark olmak üzere üç ödeme yapılması öngörülüyor.

ya zaten fark şidiye kadar ki maaşların farkı ne diye 3 farklı ödeme diyolar ki çok aldığımızın lanse edilmesi için mi? bu hükümetle baş edilmez.
 
Tek düşündüğüm artık şu vereceklerini verselerde bizde önümüze baksak. Kaç aydır borçları öteliyoruz. 3 kuruş fark alacaz onu bile öldürüp verdiler resmen
 
İleri demokrasi ürünü hakem heyetinin , maliye bakanının olur verdiği bir rakamın üstüne çıkması mümkün değil. O rakam baştan söylenmiştir zaten, habire memurları umutlandırıp boşa bekletiyorlar. Heyet üyelerinin maaşları ve yaşam şartları itibariyle de memurların nasıl geçindiklerini anlamasına imkan yok.
http://www.youtube.com/watch?v=TCZgvoKJEC4 videodaki gözlükten taksalar belki gerçekleri görürler.
 
Geri
Üst