Ani Elektrik gitmesı sonucu sarı ünlem çıktı Yardım!!

Kodla Büyü

asdera58

Site Gezgini
Mesajlar
41
Arkadaşlar dün masaüstü bilgisayrımda işlerimi hallederken birden elektirp gidip geldi 5 sn ara ile bilgisayrı acdığımda sağ alt simgede ağ bağdaştırıcısnda üçgen şeklinde sarı ünlem çıktı üzerine geldiğimde ise Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor 2 gündür uğraşıyorum ama bir türlü yapamadım
-Sürücünü akldırıp tekrar kurdum olmadı
-Sistem geri yükleme yaptım yine olmadı.
-Bağlantı hızını değiştrdim yine olmadı
-Ve laptobuma bağlaadığım zamn internetim geliyor ne modemde nede kablolarda sorun yok
-İşletim sistemi wizndows xp sp2
-onboard

Herkese şimdiden teşkkürler Yardımlarınızı bekliyorum :(
 
Evet hocam modemi 20 defa açıp kapanmıştır modemin tüm ışıkları yanıyor laptobda internet war taktığı zman
 
LAPTOP U KABLOLU MU BAĞLIYORSUNUZ KABLOSUZ MU? ETHERNET GİRİŞLERİNİ KONTROL EDEBİLİRSİNİZ, HEM PC HEM MODEM TARAFINDA
 
Evet hocam kablolu bağlıyorum modem tarafında sorun yok laptoba ağlanıyorum şuan pc tarfıylada çok uğraştrım olmadı ama hocam
 
ethernet kartının ışığın yanıyor mu? herşeyi yapmış sınız, bir ihtimal ethernet kartı yanmış olabilir. yada IP numarasını kendin atayıp dene.
 
büyük ihtimalle ethernet kartınız yanmış hocam. elektrik gidip gelmelerinde bazen böyle durumlar olabiliyor. yeni bir tane ethernet kartı alın. biosdan eskisini kapatın. yenisini bilgisayarına takın bakın keyfinize.... :+1:
 
şöyle birşey deneyebilirsiniz, bazen labda benim başıma geliyor. statik elektrik birikmiş olabilir. çözüm için şunu yapın: kasanın güç kablosunu çıkarıp elektiriğini kesin ve bilgisayarı açma güç düğmesine birkaç kez basın... böylelikle devreler üzerindeki yük boşalır. daha sonra fişi takın ve normal olarak çalıştırın pc yi.
 
hocam ethernet kartın yansa ağı hiç göremezsin. elle ip vermeyi dene istersen. farklı bir kabloyla bağlantı yapmayı deneyin bir de.
 
Levent hocam elle ıp verirken neye göre verıoz mesela bn kafama göre 192.168.1.3 vs. gibi versem olurmu??
255.255.0.0
 
asdera58' Alıntı:
Levent hocam elle ıp verirken neye göre verıoz mesela bn kafama göre 192.168.1.3 vs. gibi versem olurmu??
255.255.0.0
modeme bağlı. modeminizin markasını söylerseniz daha net bilgi verebilirim.
 
Bu sorun benim de başıma gelmişti. Elektrikler gidip de internete bağlanmayınca modem yandı sandım uğraştım modemle, düzelmeyince kırdım :). Meğer ethernet kartında sorun varmış. Yeni bir ethernet kartı aldım ama anakarta uyumlu olup olmadığına dikkat etmemişim. Şimdi usb ile bağlanıyorum internete. Modeminin usb girişi var ise usb kablosu ile bağlanabilrisiniz hocam.
 
hocam bios pilini çıkarıp biraz bekleyip takarsan belki çözülür. daha önce başıma gelmişti benzer bişey. tabi garantisi bittiyse.
 
BBNET
Geri
Üst