Android program geliştirme. Yardım :)

Kodla Büyü

pakgun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar android program geliştirmeye başladım. Elinde döküman olan paylaşabilirimi?

pakgun' Alıntı:
Şu an eclipse kurdum. Hangisini önerirsin?

Pardon ya. ADT zaten android yazmak için bir eclipse eklentisi imiş.

Ama artık bu işte para var. En ufak bir şeyden bile güzel paralar kaldırabilirsin. Eskiden web sitesi yapma vardı. Piyasa web sitesine doydu ve üstelik web sitesi oluşturmak için wordpress, joomla gibi cms'ler çıktı. İşinde resmen cılkı çıktı. Ama programlama işi her babayiğidin yapabileceği bir şey değildir. Şahsen bana birisi bilişim sektöründen ekmek yemek istiyorum ne tavsiye edersin dese android derim tek kelime ile.

Programlama bilgim fena değil. Ama java ve androide yabancıyım. o nedenle acemilik çekiyorum.

döküman varsa lütfen paylaşalım arkadaşlar bizde yararlanırız. bence bbnet olarak şu android işine de bir el atmanın zamanı geldi

eclipsenin hangi sürümünü kullanıyorsunuz ve başka birşey kullanıyormusunuz arkadşlar paylaşırsanız seviniriz. saygılar, teşekkürler

Editör olarak eclipse yetiyor zaten.
Döküman olarak maalesef türkçe kaynak çok az . Ben kitap almıştım ama hiç beyenmedim berbat birşeydi tamamen para tuzağı.
Şimdilik en büyük kaynak google. arama yaparak türkçe kaynaklar bulabilirsiniz.
Bu vatandaşın kitabı (http://www.serefakyuz.com/) çıktı ama oyun geliştirmek için. Oyun geliştirmek için andengine adında bir fizik motoru kullanmıştım. oda ayrı bir sorun :D

Uzun yıllar PHP , as3 ile hatta bir ara c# ile de uğraştım. Kendimi programcı zannediyordum. java yı görünce tüm fikrim değişti. nesne yönelimli programlamanın dibi :D
O nedenle kesinlikle java yı öğrenmelisin.
sonra adroid sdk sını kullanarak yazılım geliştirebilirsin.
Oyun geliştirmek içinde 2D oyun motorları var android için. en popülerlerinden biride andengine . http://www.serefakyuz.com/ bu arkadş bir kitap çıkardı güzel. ama öncelikle java sonra android SDK sını sonra bunu öğrenmelisin. yani java bilmek yetmiyor birde bu framework lerin sunduğu sınıfları kullanmayıda bilmelisini.
Piyasada ingilizce kaynak çok ama türkçe kaynak sıkıntılı.

chip in eğitm dvd si . başlangıç için çok iyi
http://www.youtube.com/watch?v=wAlx9PjwpvI

Kolay gelsin.

Şeref Akyüz ün kitabını aldım. çokta hoşuma gitti. ama belirteyimki önceden android progralama deneyimim biraz vardı. andengineylede uğramıştım. o yüzden anlamam ve uygulamam çabuk oluyor şuan. kitabın ortalarına geldim. Türkçe kaynak bakımından sıkıntı yaşadıımız bir platformda iyi bir kaynak.
Bu kitapta antroid için uygulama geliştirme anlatılmamaktadır. Oyu geliştirme anlatılmaktadır buraya dikkat :D
Şeref hocama takıldığım yerlerde sorular sordum vakit buldukça cevapta veriyor sağolsun. birde facebook sayfası oluşturdu soru cevap için. Kitabını alanlar takıldıkları yerleri ilgili face sayfasında paylaşacak. Sizleride beklerim.
http://www.facebook.com/AndroidOyunProgramlama

eba.gov.tr e-icerik DIJIBIL .. sadece mebbis girisi yapmak iceriklere ulasmak icin yeterli. Android dersleri vardi eger gozume yanlis carpmadiysa...

bdogretim' Alıntı:
Hocam ben java bilmiyorum. Ama c# çalıştım, uygulamada yazdım. OOP' yi de etkili bir şekilde kullanabiliyorum. JAVA derslerini videolardan izleyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Bu durumda ne tavsiye edersiniz. Bu kitabı mı alayım yoksa JAVA' ya mı devam edeyim.

Şu halinizde önce android için uygulama geliştirme kısmından başlarsanız iyi olur.Java ya aşinamışsınız ben as3 den dolayı java sintaxına aşınayım birazda php den dolayı. Siz çok avantajlısınız.

İnternette türkçe kaynaklar azda olsa var , ayrıca yukarıdaki mesajlarda bir link paylaşmıştım. Göresel dersi izleyip uygulamanızı fikir edinmenizi öneririm.

oop un temel kavramlarını bilmeniz çok önemli yoksa çakılıp kalıyor insan.

Kafanızda projeleriniz varsa oyun programlamaya yönelin, projeniz yoksa yoksa çabuk pes ediyor insan.

Siz şimdi önce android için birkaç ufak uygulama geliştirin (hesap makinesi gibi ) , intent ler activitiler vs. gibi temel terimleri kavrayın .
sonra seferakyuzun sitesinde oyun geliştirmek için yapılması gerekneler ve örnekler var oraya bakarsınız . Isınırsanız devam edersiniz..

Aslında bilişim eğitimine yönelik anlatımları android olarak tasarlasak fena olmaz. Windows 8 kurulumu, photoshop eğitimleri vs.

Bende Android uygulamalarına meraklandım arkadaşlar son birkaç haftadır. Ancak Java gerçekten çokkk zor bir dil. Üniversite yıllarında haftada 2 saat java vardı ama anlatan hocanın da bilip bilmediğinden emin değilim. Nesne tabanlı olması ayrı bir dil yapıyor javayı. Çağa ayak uydurmak lazım, şimdinin ve gelecek 10 yılın dili olarak görüyorum...

Bende bayadır kurcalıyorum adt ile. Ama cidden karmaşık bir yapısı var. Geleneksel programlamada bildiğiniz (geleneksel derken console uygulamaları değil he yeni nesil programlama da dahil) Uygulamaların yaşam döngüsü, çalışma durumları herşeyi alışılmışın dışında. Her durumu düşünmelisiniz. İzinler, paketler, resourcelar.. Bi kere intent'lerin, asenkron ve nesne tabanlı programlamanın, mvc'nin dibine vurmalısınız. Eventler öyle hop diye eklenemiyor. C# ve visual studio nın nimetlerini fazlasıyla aratıyor. Ve dediğimiz gibi adam akıllı bir kaynak yok. Ben stackoverflow.com dan yararlanıyorum genelde. Her sorunuzun cevabı var yoksa da sorun hemen cevaplarlar :) kolay gelsin

BBNET
Geri