Android Oyunum Yayınlandı: Next

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan psia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
aynı oyunun biraz daha ileri versiyonu ve etaplı bir sürümünü ben hazırladım. Flash ile ama son aşamaya geldim. Sıralama vs ayarları kaldı. Öyle duruyor :) hevesim kaçtı 5-6 aydır o şekilde duruyor.

güzel görünüyor.

Teşekkürler hocam.

aynı oyunun biraz daha ileri versiyonu ve etaplı bir sürümünü ben hazırladım. Flash ile ama son aşamaya geldim. Sıralama vs ayarları kaldı. Öyle duruyor :) hevesim kaçtı 5-6 aydır o şekilde duruyor.

Etrafta destek veren birilerinin olması lazım. En ufak bir şeye bile karar veremiyor insan. Yayınlarsınız inşallah.

Etrafta destek veren birilerinin olması lazım. En ufak bir şeye bile karar veremiyor insan. Yayınlarsınız inşallah.[/quote]

aynen katılıyorum hocam. Birde ülkemizde ekip olarak kod yazma yada geliştirme yerlerde sürünüyor.
Elimde şuan c# ile yazmış olduğum bir proje var onu bitirdikten sonra tekrardan androidte kaldığım yerden devam edeceğim. Yayınlamayı düşündüğüm 1-2 oyun ve 1-2 program var hali hazırda...

Tercih ederseniz oyunlar icin Unity kullanabilirsiniz, android app cikti veriyor. Tek dezavantaji uygulamanın en az 8mb olması.
İyi tarafı C# ve java scriptle kodlayabiliyorsunuz.

Skorbordu google play services i kullanarak ekledim. Unity plugin i var, rahat oldu.

unity ile biraz haşır neşir oldum. 8 mb dezavantaj olayı flash tada var onda da minimum 10 mb felan oluyor. Google play services olayı flashta direk yok paralı bir eklenti ile (59 dolar) ile oluyor. Oda 3. parti bir eklendi. Bende bunun üzerinde android studio ya geçiş yaptım. Burada biraz fazla kodlama işin içine giriyor ama zevkli oluyor.
Ama unity de bakacaklarım arasında yer alıyor...

Ben de şu anda intel xdk üzerinde bir şeyler yapıyorum. 1,5 yıl önce ilk çıktığında aşırı derecede hataları ve eksikleri vardı. Bıraktım, ara verdim. Son sürümünü tekrar denedim geçenlerde. Bu sefer olmuş. Javascript, html5 ve css ile normal bir kodlama yaparak web sitesi oluşturuyorsunuz. O yaptığınız web sitesini android, iOS ve windows Phone için derliyor. Native çıktılar üretiyor. Ayrıca isterseniz sadece windows phone için değil, windows için, facebook için, tizen için, chromebook için, firefoxOS için vs. çıktı da üretebiliyor.

Derleyici ücretsiz. Windows, linux ve iOS ortamında çalışabiliyor. Bilgisayarı kasmıyor. Derleme, build vs. işlerini hep cloud üzerinden yapıyor. Dolayısıyla hep internet bağlantınızın olması lazım. Örnekleri, tutorialleri, videoları oldukça iyi. Cordova kütüphanesini de built-in olarak destekliyor.

https://software.intel.com/en-us/intel-xdk

cordova olsun intel xdk vb. araçlarla bir noktaya kadar ilerleyebiliyorsunuz. Size tavsiyem kesinlikle (c# biliyorsanız zorlanmazsınız) eclipse yada android studio ile kodlamaya başlamanızdır.

Her platform ayrica zaman ve emek istiyor. Intel xdk baya guzel duruyor. Incelemek lazım...

BBNET
Geri