Anasınıfı ve Pdr Öz Evlat, Diğerleri Üvey Evlat, Bilişim Evlat Bile Değil

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
2,753
Bu okul öncesi seferberliği saçma sapan bir yere evrildi, anasınıfı olan okulların yönetimini ayırdılar, 150 anasınıfı olan okula bir anasınıfçı müdür yardımcısı veriliyor, bunlar akşama kadar oturacak, ne iş yapacaklar, al sana yeni nesil bankamatik memuru.
Pdr desen zaten öp öz evlat, Ekber erşet sisteminde en büyük evlat, en büyük şehzade. Şimdi de her okula Pdr kadrosu deniliyor. Pdr ülkede abartılmış bir balondur, sabah kahvaltısı, sabah kahvesi, dedikodu, muhabbet derken mesaisi dolan, öğrenciye faydası olmayan bir branş ama gel gör Ankara'dan bak, Pdr kırmızı çizgi.

Biri de çıkıp demiyor ki sene 2023 oldu, Bilişim çağı, şu dersleri artıralım, her okula bir bilişim lideri verelim, proje yapsın, ufuk açsın, fatih projesinde bizim muhatabımız olsun. Ama nerdee. Anasınıfı idarecisi yoklama bile girmeyecek, yapacakları adam akıllı iş yok, akşama kadar pasta börek yiyip "ay kilo aldım" diyecekler. Bunlara kadro var da bilişime neden kadro yok. Eğer bir okula ek idareci kadrosu gerekiyor ise o bile bilişimci olmalı. Bir sürü proje var, teknofest ile bitmiyor, bunlara öğrenci çalıştırmaktan tutun, okullardaki kodlama setlerinin heba olmamasına kadar her ilkokula ve liseye birer bilişim kadrosu vermek çok mu zor.

Ben öğretmenlik yapmak istiyorum diyen arkadaşlar aman siz öğretmenlik yapın, tayin açılınca ilkokul yazmayın kardeşim, ortaokul yazın derse girin. Derslerin artırılması ayrı bir konu, ben burada sadece okullara birer bilişim aklı da atanmalı diyorum.
 
Son düzenleme:
Maalesef ki FATİH projesinin tanıtımının yapıldığı zamanlar da dahil bizim branş yalandan da olsa hiç bir zaman önemsenmedi, ciddiye alınmadı,
bizlere olan bakış her zaman teknik servis elemanı seviyesinde kaldı.
 
Söylediklerine katılıyorum, pdr ve okul öncesi de gerekli ama uygulamada gerekli verim alınamıyor. Bence acilen liselere müdür yard. olarak veya btr olarak bir norm verilmeli bilişim teknolojilerine.
 
@hakanotuken e hak veriyorum. Pdr gerçekten işlevsiz, müdür yardımcılığında da sınavsız atananların %80'i yatıyor. Ek olarak branş öğretmenlerine ders programı konusunda adalet sağlanmıyor.
 
Pdr ve anasınıfını eleştirmek haddim değil ama bilişim branşının kesinlikle ders saatinin artırılması lazım. 10 yıldır kitap basamadılar.

Daha önce yazmıştım artık LGS'de en az 5 bilgisayar bilimi sorusu sorulmalı. Bunun için çabalamalıyız. Bu bizim için değil öğrenciler için olmalı zaten. Matematik soruları içinde soruluyor bilgisayar bilimi olarak ayrılmalı.
 
Haklı serzenişinize katılmamak elde değil. Lakin bizim ne Bakanlık içerisinde lobimiz var, ne de birleşip bakanlık önünde eylem yapıp, görüşme ayarlama gibi bir aksiyonumuz mevcut...Keza gördüğüm kadarıyla sorunlarımızı da ya zümrelerimizle çay içerken ya da bu platforma haykırıp duruyoruz....Bu ise bizi senelerdir bir sonuca ulaştırmıyor...Aktif olarak bir şeyler yapmadığımız sürece ne ders anlamında ne de branş anlamında bir yere varamayacağız.
 
Son düzenleme:
Biz birleşip birşeyler yapmazsak kimseden birşey yapmasını beklemeyin. Bu bölümün önemini bizim bilmemiz yetmez tüm eğitim camiası, siyasiler, veliler değerini bilmeli. Bunun içinde bir çaba sarfetmemiz lazım. Öğretmensek işimizi yapıp öğretmeliyiz ve bu hiç kolay değil işimiz gerçekten çok zor. Kenarda oturup küsüp birbirimize dert yanmanin maalesef faydası olmayacak. Sahaya inmek şart oldu. Sivil toplum bürokratlar ne varsa haberdar edilmeli. Ülkenin geleceği için çocuklarımız için bunu yapmalıyız.
 
Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği adında bir dernek vardı; acaba onlarla birlikte bir etkinlik yapılamaz mı?
 
Başkalarına laf atarak bir yerlere varamayız.

Size hep çalışmayıp yan gelip yatanlar denk gelmiş. Bende her türden. Çalışanlar, yokluğunda hissedilir, çalışmayanlar sadece ortamdaki oksijen israfıdır.

Bakanlığın bilişim branşına karşı izlediği politika çok kötü diyeceğim ama varmı? Bu politikasızlığım suçlusu başka branş olamaz.

Eleştirdiğiniz konulara gelince anaokulunda işlemleri eksiksiz yaptığınızda harcanan vakti hayal bile edemezsiniz. Öğrenciler, veliler, hesap işleri, malzeme alımları... bazı şeylerin ölçüsünü tutturamayız. 2-3 sınıfta sorun olmaz ama öğrenci sayısı 150 (en az 8 sınıf demektir) işler zorlaşır. Not: ilkokul ve ortaokulda öğrenci sayısı 100 olduğunda müdür yardımcısı kadrosu açılır. 150 olunca rehber öğretmen kadrosu...
Rehberlikte ise gerçekten çalışınca çok iş var ama çalışmayıp evrak yapınca sıkıntı yok. Gerçekten boş beleş tipler var ama hakkıyla çalışanlar çoğunlukta. Son 9-10 seneden beri çalıştıklarım işini hakkıyla yapan insanlar.ilk çalıştıklarım fenaydı..

Bizim branşa bakalım, ben kendimi orta düzeyce bir öğretmen olarak görüyorum. Dönem arasında başka okullardan öğrenci geliyor. Bazı okullardan gelen öğrencilerden dolayı bir-iki BT öğretmeni meslektaşımdan soğudum. Hiç mi bir şey anlatılmaz, hep mı oyun oynatılır!! Yok projeymiş yok bilmem neymiş, gelen tüm öğrenciler boş... Bazı meslektaşlarımı ise görmeden, tanımadan sevdim. Benden güzel anlatmış, dersi ciddi bir şekilde işlemişler... birazda imrendim. Buna göre BT öğretmenleri iyi mi kötü mü?

Bilişim Teknolojileri öğretmeni, Formatör öğretmen, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni, Müdür, Müdür yardımcılığı, 15-20 defa hizmet içi eğitimde öğretmenlere kurs ve seminer... hepsini yaptım. Edindiğim izlenimler bunlar.
 
Sayın hocam mevzu başkasına laf atmak değil...PDR öğretmen ne kadar öğretmense bizde o kadar öğretmeniz, okul öncesi öğretmeni ne kadar öğretmense biz de o kadar öğretmeniz ve önemliyiz. bizimkisi bu aradaki adaletsiz durumu eleştirmek için örnekler vermek. Sizin eleştirilerinizi öğrenci yetiştirmek veya dersi düzgün bir biçimde anlatabilmekse, birçok zümremiz ders kitabı, lab. olmadan ders anlatmaya çalışıyor...Sizce yeterince yetişmemiş öğrenciler noktasında bu durumlarından bir suçu yok mu? Yıllardır İngilizce dersi her kademe de verilir ingilizce seviyesi ortada, bırakın yabancı dili; 4 işlem matematik ve kendi dilimiz olan Türkçe'nin sınavlardaki ortalamalarına bir bakın derim. Yani mevzu derslerde öğrencinin ne kadar verimli ders geçirmesi ise bizde daha fazla eleştirilmesi gereken branşlar var ki bunlara örnekleri az evvel verdim...Bu örnekler çoğaltılabilir...Sözün özü; yapılan karşılaştırmalar ve eleştiriler zümrelerimizin hakkıdır diye düşünüyorum...
 
Çok iyi anlıyorum Hocam anlatnak istediklerinizi ve katılıyorım. Niyetiniz kimseyi köt0lemek değil, ellere var da bize yok mu olayı, inşallah aramızdan birileri Bakanlıkta şurda burda görev alır da gün yüzü görürüz
 
Bir işin içinde bilişimcinin yokluğunu hissettirmedikçe önemimiz anlaşılmaz.
 
İnşallah Hocam...Daha evvel bir yazıda belirtmiştim, Bakanlıkta bizden birçok üst düzey yönetici var ama bir faydaları yok.

"Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı : 2000 yılında Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği (Lisans) programından mezunu

Özgür TÜRK - Bakanlık Bilgi İşlem Genel Müdürü : Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü mezunu...Vs."
 
hep diyorum bizim ders komple kaldırılmalı yoksa bizim derdimiz çilemiz bitmez sinir stresten emekli olmadan ahirete yolcu oluruz
 
Btr olan kişi derse girmekle yükümlüyse, rehber öğretmen neden sınıfların rehberlik derslerine girmiyor. Haftada bir saat olan siniflarin rehberlik derslerine girip öğrencileri tanısın işte. Ben btr olunca ders sayım 15 ten az diye yakama yapıştılar illa en az 15 saat derse gireceksin. Öğretmenin asli görevi 15 saat derstir. Bu tamamlanır. Btr gibi görevler ekstradır diye. Peki Bu rehber öğretmenlerde öğretmen. Niye onlar asli görevi olan rehberlik derslerine girmiyor. Tamam branslar arasi birbirimize saygi duyalim ama bize hersey reva gorulurken buna nasil saygi duyalim
 
Son düzenleme:
MEB, adalet ilkesinin esamesinin okunmadığı bir kurum. Rehberlikçilerin odada oturarak para kazanmasını geçtim. Lisedeyim; 6 saat matematik dersi, 4 saat İngilizce dersi var. Fizik, Kimya, Biyoloji 2, Bilgisayar Bilimi 2 saat. Ders saati artınca çocuklar matematik, İngilizce öğreniyor mu? Hayır.

Bir de 12. sınıf meselesi var ki, dillere destan. 12'lere dersi olanlar 2. dönem komple yatıyorlar. Ben 40 kişilik sınıfa giriyorum, 1. dönemde onlar 20 kişilik sınıfa giriyorlar.

İstanbul'daki taksici terörünün aynısı MEB'de var. Taksi plakası olanlar nasıl suyun başını tutmuşlar, tatlı rantı başkasına bırakmak istemiyorlar, MEB'de de rehberlikçilerle matematikçiler terör estiriyorlar. Memleketin geleceğini düşünen yok.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst