Anakart Değişimi sorunları

Kodla Büyü

sakar_huseyin

Aktif Üye
Arkadaşlar ASUS P5GPL X Anakartım bozulmuş. Değiştirmek zorunda kaldım. Tabi aynı anakartı bulmak zor. ASUS P5G41T-M LX Anakart aldım. Diğer donanım birimleriyle uyumlu. Değişim sonrası iki tane sıkıntı yaşıyorum. Birincisi bilgisayarı kapatınca modem üstünde yanan 3 ışıktan LAN ışığı sönüyor. Diğer iki ışık PWR ve DSL ışıkları yanıyor. Yani modemle kasa arasındaki bağlantı ışığı sönüyor. Daha önceki anakartta bu olmuyordu. sönmüyordu. İkinci sorun ön panel mikrofon ve hoparlör çıkışları çalışmıyor. Kablolar doğru bir şekilde takıldı. Ama çalışmıyor. Jumper ile ilgili olabilir mi? Konuyla ilgili arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam ses kartı ile ilgili problem yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. Benim anakart da aus p5 serisi. Ses kartı c-media. Denetim masasından veya saatin yanından ses kartının programına girin. Benimkinde CMI audio gear mesela, aygıt ayarlar menüsü bende, sizde farklı olabilir şöyle bir ifade var ancak onu seçtiğimde hem ön hem arka aynı anda çalışıyor, yoksa tek tek seçmem gerekiyor hangi çıkışın çalışacağını: Birden fazla duraklamasız işlemi etkinleştir.

Bir de bios'tan onboard devices bölümünden ses kartının AC97 veya HD hangisine uygun olduğunu, bağlantıları hangisine göre yaptığınıza göre doğru seçeneği seçin. Benim şu yukarıda söylediğim olay HD için geçerli.

...

Ethernet için de keşke en büyük sorun bu olsa, kapandıktan sonra yansa ne yanmasa ne.

Ama şeyle ilgili olabilir diye düşünüyorum, hani bios'ta yine boot seçenekleri içinde olur genelde vgeya onboard devices bölümünde de olaiblir, o bilgisayarın ağdan ethernet kartından uyandırılıp(açılıp/açılamayacağını) ayarlıyorsunuz ya, onounla ilgili olabilir.

BBNET
Geri