hugo4545' Alıntı:Açık bulduğuna geç hocamiki okul türü de bize açılmayabilir.
kasimyildizi' Alıntı:Fen lisesinde çalışan birisi olarak: Kesinlikle Fen liselerini tavsiye etmem. Öğrenci+ailesi kendini bişey zanneder. Aileye göre çocuğu dahidir. Kesinlikle kötü şeyler yapmaz. İlköğretimde dersleri hep 100 dür. Lisede düşüş olunca öğretmen suçludur. Öğretmen bi ... anlamıyordur. En iyi öğrencileri bir sınıfa kossanız bile, o sınıfında çalışkan ve tembelleri oluşuyor. Çalıştığımız ortam berbat, bilgisayar dersi işleyince sanki düşmanına bakar gibi bakarlar... Çünkü onlar için tek önemli birşey vardır. Onun da adı Üniversite Sınavları. Üniversite sınavında çıkıyorsa gereklidir, öğrenmeye çalışır. Çıkmıyorsa "o" ders gereksizdir ve öğrenmeye ne çaba nede zaman harcanır. Özellikle bt dersinde sınav olduğunu öğrenince " biz bu dersi eğleniriz(oyun,eğlence, internet,sitress atma) diye seçmiştik, offf " gibi şeyler duyarsınız. Birde sürekli özel okullarla karşılaştırılırsınız. Özel okulda öğrenciler sadece sınava girecekleri dersleri görüyorlarmış. Diğer dersler kağıt üzerinde...Sınav kağıtlarını bile alt sınıflar yazıyorlarmış. Notları yüksek verseniz bile özel okullara yaklaşmamız mümkün değil. Birde Tübitak projeleri geliştirmek gerekiyor. Evet öğretmen geliştirir, öğrenciye öğretilir... Birsürü uğraş, programlama öğretmeye çalış... Tübitak olimpiyatları ayrı dert.... Kesinlikle olacaksa anadolu lisesini tercih edin... O kadar sınava ve mülakata girdim hepsi boşunaymış. Ben bu ülkeye daha fazla yararım olur diye düşünüyordum. Birşeyler öğrenmek istemeyen o kadar fazla öğrenci var ki anlatamam. Fen liseleri de bitmiş durumda, artık öğrenmeye ikna etmek zorunda kalıyorum. Düşünün doktor, mühendis olacak adamlar öğrenmek istemiyorlar.. Gereksiz görüyor, halbuki bilgisayar her alanda kullanılıyor. Sadece müfradata da bağlı kalmak istemiyorum. Photoshop, programlama gibi farklı konularda öğretmek istiyorum; fakat olmuyor,, olmuyor,,,
menala' Alıntı:kasimyildizi' Alıntı:Fen lisesinde çalışan birisi olarak: Kesinlikle Fen liselerini tavsiye etmem. Öğrenci+ailesi kendini bişey zanneder. Aileye göre çocuğu dahidir. Kesinlikle kötü şeyler yapmaz. İlköğretimde dersleri hep 100 dür. Lisede düşüş olunca öğretmen suçludur. Öğretmen bi ... anlamıyordur. En iyi öğrencileri bir sınıfa kossanız bile, o sınıfında çalışkan ve tembelleri oluşuyor. Çalıştığımız ortam berbat, bilgisayar dersi işleyince sanki düşmanına bakar gibi bakarlar... Çünkü onlar için tek önemli birşey vardır. Onun da adı Üniversite Sınavları. Üniversite sınavında çıkıyorsa gereklidir, öğrenmeye çalışır. Çıkmıyorsa "o" ders gereksizdir ve öğrenmeye ne çaba nede zaman harcanır. Özellikle bt dersinde sınav olduğunu öğrenince " biz bu dersi eğleniriz(oyun,eğlence, internet,sitress atma) diye seçmiştik, offf " gibi şeyler duyarsınız. Birde sürekli özel okullarla karşılaştırılırsınız. Özel okulda öğrenciler sadece sınava girecekleri dersleri görüyorlarmış. Diğer dersler kağıt üzerinde...Sınav kağıtlarını bile alt sınıflar yazıyorlarmış. Notları yüksek verseniz bile özel okullara yaklaşmamız mümkün değil. Birde Tübitak projeleri geliştirmek gerekiyor. Evet öğretmen geliştirir, öğrenciye öğretilir... Birsürü uğraş, programlama öğretmeye çalış... Tübitak olimpiyatları ayrı dert.... Kesinlikle olacaksa anadolu lisesini tercih edin... O kadar sınava ve mülakata girdim hepsi boşunaymış. Ben bu ülkeye daha fazla yararım olur diye düşünüyordum. Birşeyler öğrenmek istemeyen o kadar fazla öğrenci var ki anlatamam. Fen liseleri de bitmiş durumda, artık öğrenmeye ikna etmek zorunda kalıyorum. Düşünün doktor, mühendis olacak adamlar öğrenmek istemiyorlar.. Gereksiz görüyor, halbuki bilgisayar her alanda kullanılıyor. Sadece müfradata da bağlı kalmak istemiyorum. Photoshop, programlama gibi farklı konularda öğretmek istiyorum; fakat olmuyor,, olmuyor,,,
Hocam bu yazdıkların karşısında dondum kaldım valla.. ne diyeceğimi bilmiyorum. ben de senin ilk baştaki "kaliteli öğrenci" hayaliyle tercih edeceğim edersem !![]()
kasimyildizi' Alıntı:Fen lisesinde çalışan birisi olarak: Kesinlikle Fen liselerini tavsiye etmem. Öğrenci+ailesi kendini bişey zanneder. Aileye göre çocuğu dahidir. Kesinlikle kötü şeyler yapmaz. İlköğretimde dersleri hep 100 dür. Lisede düşüş olunca öğretmen suçludur. Öğretmen bi ... anlamıyordur. En iyi öğrencileri bir sınıfa kossanız bile, o sınıfında çalışkan ve tembelleri oluşuyor. Çalıştığımız ortam berbat, bilgisayar dersi işleyince sanki düşmanına bakar gibi bakarlar... Çünkü onlar için tek önemli birşey vardır. Onun da adı Üniversite Sınavları.(Ders işlerseniz hedefine ulaşmasını zorlaştırmış olursunuz, sizi bir engel olarak görür) Üniversite sınavında çıkıyorsa gereklidir, öğrenmeye çalışır. Çıkmıyorsa "o" ders gereksizdir ve öğrenmeye ne çaba nede zaman harcanır. Özellikle bt dersinde sınav olduğunu öğrenince " biz bu dersi eğleniriz(oyun,eğlence, internet,sitress atma) diye seçmiştik, offf " gibi şeyler duyarsınız. Birde sürekli özel okullarla karşılaştırılırsınız. Özel okulda öğrenciler sadece sınava girecekleri dersleri görüyorlarmış. Diğer dersler kağıt üzerinde...Sınav kağıtlarını bile alt sınıflar yazıyorlarmış. Notları yüksek verseniz bile özel okullara yaklaşmamız mümkün değil. Birde Tübitak projeleri geliştirmek gerekiyor. Evet öğretmen geliştirir, öğrenciye öğretilir... Birsürü uğraş, programlama öğretmeye çalış... Tübitak olimpiyatları ayrı dert.... Kesinlikle olacaksa anadolu lisesini tercih edin... O kadar sınava ve mülakata girdim hepsi boşunaymış. Ben bu ülkeye daha fazla yararım olur diye düşünüyordum. Birşeyler öğrenmek istemeyen o kadar fazla öğrenci var ki anlatamam. Fen liseleri de bitmiş durumda, artık öğrenmeye ikna etmek zorunda kalıyorum. Düşünün doktor, mühendis olacak adamlar öğrenmek istemiyorlar.. Gereksiz görüyor, halbuki bilgisayar her alanda kullanılıyor. Sadece müfradata da bağlı kalmak istemiyorum. Photoshop, programlama gibi farklı konularda öğretmek istiyorum; fakat olmuyor,, olmuyor,,,
Örneğin bugün sınav yaptım. Kitap gelmediği için 4 (2 yaprak arkalı-önlü 4 sayfa yapıyor) sayfadan oluşan bir ders notu hazırlamıştım. Aynı gün tarih sınavı da vardı. Bizim ders tabi önemsenmemiş, tarih sınavına çalışmışlar. Ders notunda olan bilgilerden basit bir sınav hazırladım. Sonuç berbat.. büyük bi ihtimalle tekrar sınav yaparım .... kastırmaya devam....![]()
kasimyildizi' Alıntı:Fen lisesinde çalışan birisi olarak: Kesinlikle Fen liselerini tavsiye etmem. Öğrenci+ailesi kendini bişey zanneder. Aileye göre çocuğu dahidir. Kesinlikle kötü şeyler yapmaz. Kötü not alma gibi bir yeteneği yoktur, o iyi notlar almaya programlanmıştır. İlköğretimde dersleri hep 100 dür. Lisede düşüş olunca öğretmen suçludur. Öğretmen bi ... anlamıyordur. En iyi öğrencileri bir sınıfa koysanız bile, o sınıfında çalışkan ve tembelleri oluşuyor. Çalıştığımız ortam berbat, bilgisayar dersi işleyince sanki düşmanına bakar gibi bakarlar... Çünkü onlar için tek önemli birşey vardır. Onun da adı Üniversite Sınavları.(Ders işlerseniz hedefine ulaşmasını zorlaştırmış olursunuz, sizi bir engel olarak görür) Üniversite sınavında çıkıyorsa gereklidir, öğrenmeye çalışır. Çıkmıyorsa "o" ders gereksizdir ve öğrenmeye ne çaba nede zaman harcanır. Özellikle bt dersinde sınav olduğunu öğrenince " biz bu dersi eğleniriz(oyun,eğlence, internet,sitress atma) diye seçmiştik, offf " gibi şeyler duyarsınız. Birde sürekli özel okullarla karşılaştırılırsınız. Özel okulda öğrenciler sadece sınava girecekleri dersleri görüyorlarmış. Diğer dersler kağıt üzerinde...Sınav kağıtlarını bile alt sınıflar yazıyorlarmış. Notları yüksek verseniz bile özel okullara yaklaşmamız mümkün değil. Birde Tübitak projeleri geliştirmek gerekiyor. Evet öğretmen geliştirir, öğrenciye öğretilir... Birsürü uğraş, programlama öğretmeye çalış... Tübitak olimpiyatları ayrı dert.... Kesinlikle olacaksa anadolu lisesini tercih edin... O kadar sınava ve mülakata girdim hepsi boşunaymış. Ben bu ülkeye daha fazla yararım olur diye düşünüyordum. Birşeyler öğrenmek istemeyen o kadar fazla öğrenci var ki anlatamam. Fen liseleri de bitmiş durumda, artık öğrenmeye ikna etmek zorunda kalıyorum. Düşünün doktor, mühendis olacak adamlar öğrenmek istemiyorlar.. Gereksiz görüyor, halbuki bilgisayar her alanda kullanılıyor. Sadece müfradata da bağlı kalmak istemiyorum. Photoshop, programlama gibi farklı konularda öğretmek istiyorum; fakat olmuyor,, olmuyor,,,
Örneğin bugün sınav yaptım. Kitap gelmediği için 4 (2 yaprak arkalı-önlü 4 sayfa yapıyor) sayfadan oluşan bir ders notu hazırlamıştım. Aynı gün tarih sınavı da vardı. Bizim ders tabi önemsenmemiş, tarih sınavına çalışmışlar. Ders notunda olan bilgilerden basit bir sınav hazırladım. Sonuç berbat.. büyük bi ihtimalle tekrar sınav yaparım .... kastırmaya devam....![]()
kasimyildizi' Alıntı:Fen lisesinde çalışan birisi olarak: Kesinlikle Fen liselerini tavsiye etmem. Öğrenci+ailesi kendini bişey zanneder. Aileye göre çocuğu dahidir. Kesinlikle kötü şeyler yapmaz. Kötü not alma gibi bir yeteneği yoktur, o iyi notlar almaya programlanmıştır. İlköğretimde dersleri hep 100 dür. Lisede düşüş olunca öğretmen suçludur. Öğretmen bi ... anlamıyordur. En iyi öğrencileri bir sınıfa koysanız bile, o sınıfında çalışkan ve tembelleri oluşuyor. Çalıştığımız ortam berbat, bilgisayar dersi işleyince sanki düşmanına bakar gibi bakarlar... Çünkü onlar için tek önemli birşey vardır. Onun da adı Üniversite Sınavları.(Ders işlerseniz hedefine ulaşmasını zorlaştırmış olursunuz, sizi bir engel olarak görür) Üniversite sınavında çıkıyorsa gereklidir, öğrenmeye çalışır. Çıkmıyorsa "o" ders gereksizdir ve öğrenmeye ne çaba nede zaman harcanır. Özellikle bt dersinde sınav olduğunu öğrenince " biz bu dersi eğleniriz(oyun,eğlence, internet,sitress atma) diye seçmiştik, offf " gibi şeyler duyarsınız. Birde sürekli özel okullarla karşılaştırılırsınız. Özel okulda öğrenciler sadece sınava girecekleri dersleri görüyorlarmış. Diğer dersler kağıt üzerinde...Sınav kağıtlarını bile alt sınıflar yazıyorlarmış. Notları yüksek verseniz bile özel okullara yaklaşmamız mümkün değil. Birde Tübitak projeleri geliştirmek gerekiyor. Evet öğretmen geliştirir, öğrenciye öğretilir... Birsürü uğraş, programlama öğretmeye çalış... Tübitak olimpiyatları ayrı dert.... Kesinlikle olacaksa anadolu lisesini tercih edin... O kadar sınava ve mülakata girdim hepsi boşunaymış. Ben bu ülkeye daha fazla yararım olur diye düşünüyordum. Birşeyler öğrenmek istemeyen o kadar fazla öğrenci var ki anlatamam. Fen liseleri de bitmiş durumda, artık öğrenmeye ikna etmek zorunda kalıyorum. Düşünün doktor, mühendis olacak adamlar öğrenmek istemiyorlar.. Gereksiz görüyor, halbuki bilgisayar her alanda kullanılıyor. Sadece müfradata da bağlı kalmak istemiyorum. Photoshop, programlama gibi farklı konularda öğretmek istiyorum; fakat olmuyor,, olmuyor,,,
altına imzamı atarım........ :alkis: :alkis:kasimyildizi' Alıntı:Fen lisesinde çalışan birisi olarak: Kesinlikle Fen liselerini tavsiye etmem. Öğrenci+ailesi kendini bişey zanneder. Aileye göre çocuğu dahidir. Kesinlikle kötü şeyler yapmaz. Kötü not alma gibi bir yeteneği yoktur, o iyi notlar almaya programlanmıştır. İlköğretimde dersleri hep 100 dür. Lisede düşüş olunca öğretmen suçludur. Öğretmen bi ... anlamıyordur. En iyi öğrencileri bir sınıfa koysanız bile, o sınıfında çalışkan ve tembelleri oluşuyor. Çalıştığımız ortam berbat, bilgisayar dersi işleyince sanki düşmanına bakar gibi bakarlar... Çünkü onlar için tek önemli birşey vardır. Onun da adı Üniversite Sınavları.(Ders işlerseniz hedefine ulaşmasını zorlaştırmış olursunuz, sizi bir engel olarak görür) Üniversite sınavında çıkıyorsa gereklidir, öğrenmeye çalışır. Çıkmıyorsa "o" ders gereksizdir ve öğrenmeye ne çaba nede zaman harcanır. Özellikle bt dersinde sınav olduğunu öğrenince " biz bu dersi eğleniriz(oyun,eğlence, internet,sitress atma) diye seçmiştik, offf " gibi şeyler duyarsınız. Birde sürekli özel okullarla karşılaştırılırsınız. Özel okulda öğrenciler sadece sınava girecekleri dersleri görüyorlarmış. Diğer dersler kağıt üzerinde...Sınav kağıtlarını bile alt sınıflar yazıyorlarmış. Notları yüksek verseniz bile özel okullara yaklaşmamız mümkün değil. Birde Tübitak projeleri geliştirmek gerekiyor. Evet öğretmen geliştirir, öğrenciye öğretilir... Birsürü uğraş, programlama öğretmeye çalış... Tübitak olimpiyatları ayrı dert.... Kesinlikle olacaksa anadolu lisesini tercih edin... O kadar sınava ve mülakata girdim hepsi boşunaymış. Ben bu ülkeye daha fazla yararım olur diye düşünüyordum. Birşeyler öğrenmek istemeyen o kadar fazla öğrenci var ki anlatamam. Fen liseleri de bitmiş durumda, artık öğrenmeye ikna etmek zorunda kalıyorum. Düşünün doktor, mühendis olacak adamlar öğrenmek istemiyorlar.. Gereksiz görüyor, halbuki bilgisayar her alanda kullanılıyor. Sadece müfradata da bağlı kalmak istemiyorum. Photoshop, programlama gibi farklı konularda öğretmek istiyorum; fakat olmuyor,, olmuyor,,,