Anadolu Liselerinde ders durumu

Kodla Büyü

yrtby_126

Site Gezgini
Mesajlar
32
Merhaba arkadaşlar..
Bu zamana kadar hep ortaokullarda görev yaptım ama artık biraz da lisede çalışmak istiyorum. Ders sanırım 9 ve 10. sınıflarda seçmeli. Şimdi aklımda birkaç soru var.. Liselerde görev yapan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim..
1. Norm durumu seçmeli derslere göre mi hesaplanıyor? Yani bu sene bir liseye geçersem ve seneye seçmeli
ders açılmazsa norm fazlası mı oluyoruz?
2. Bir lisede BTR görevlendirmesi için norm açılır mı? Dersimiz olmasa bile BTR görevi ile okulda kalabiliyor muyuz?
3. Anadolu veya Fen Lisesi tavsiye eder misiniz?
Teşekkürler
 
1. Evet. Evet.
2. BTR görevlendirmesi adı üzerinde görevlendirmedir. Norma etkisi yoktur. Dersiniz yoksa norm fazlasınızdır, norm fazlası olanlar için olan prosedür işletilir.
3. Norm meselesi ciddi bir sıkıntı olduğundan tavsiye etmek istemesem de öğrencilerin potansiyelleri nedeniyle ulaşılabilecek mesleki doyum için iyi anadolu liselerini tavsiye edebilirim. Fen liseleri için prosedür farklı işliyordu sanırım.
 
Anadolu liselerini tavsiye etmem. Çünkü;

1) Proje okuluna geçmeniz torpiliniz yoksa mümkün değil. Diğer anadolu liselerinde sınıflar 40 kişi. Sınıflarda adım atacak yer yok.
2) Dersin seçmeli olması yüzünden bir sürü saçma işi yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa "seneye dersini seçmeyiz" diye tehdit ediliyorsunuz.
3) Öğrenciler hep bu ders ne işimize yarayacak diyor. Neden? Çünkü ders seçmeli, sınavda sorusu yok. Öğrenciler derse girerek öğretmene lülufta bulunduğunu zannediyor. Nizami sınav yapıyorsun, veli hemen kapına dikiliyor, seçmeli dersten çocuğum niye düşük aldı diye.
 
Bundan önce çalıştığım yerde ilk defa Anadolu lisesinde çalışmıştım. Toplamda 3 tane 9.sınıf şubesi vardı.
sınıflar 30-35 kişi idi. Okulda BT sınıfı yoktu. Akıllı tahtada ders işliyordum.
Aynı okulda BTR olarak görevlendirildim. Kendime ait bir odam da vardı. 6 saat dersim vardı ve ekseriyet okulun işleriyle uğraşıyordum.
Törenler için davetiye basımı, sunu-video-sinevizyon hazırlama, ses sistemleri, akıllı tahtalara imaj yükleme, memurun, öğretmenlerin ve müdürün bilgisayar bakımları-tamirleri vb. işlerle uğraşıyordum.
Şimdi ortaokuldayım ve çok şükür BT sınıfım var. Ha eski okulumu özlüyor muyum? evet. Tek eksi yönü BT sınıfının olmamasıydı ama öğrenci profili çok iyiydi.
 
hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde ve sosyal bilimler liselerinde haftada 4 saat hazırlık sınıflarında ders mecburi. fen liselerinde 2 saat 9 ve 2 saat 10 larda mecburi. laboratuar yoksa çalışmak çok sıkıntılı. hayırlı günler
 
Anadolu lisesi yada fen lisesi olması bir şeyi değiştirmiyor. Daha önce 5 sene anadolu lisesinde çalıştım. Her sene norm fazlası olur muyum diye bekledim. Şimdi fen lisesine geçtim.Dersin seçmeli olmaması tercih sebebimdi. Ancak öğrencilerin bakış açısı değişmiyor maalesef. Sınavda çıkmayan gereksiz bir ders onlar için. Nizami sınav yaptığında başta okul idaresi olmak üzere veli ve öğrenci ile uğraşıyorsun. İdarenin bakış açısı "aman çocukların notu düşmesin. mümkünse hepsi 100 olsun" şeklinde oluyor. Bizim dersin durumu bu maalesef. Okul türü falan fark etmiyor. Kodlamaymış, programlamaymış hepsi reklam.
 
ben de 8 sene ortaokulda, son 3 yıldır da orta seviyede bir anadolu lisesinde çalışmaktayım. ortaokulda öğretmenlikten zevk alıyordum. burda derse önem veren kimse yok. idare dersini seçiyor bir şekilde, sana ihtiyacı var çünkü o konuda sıkıntı olmuyor. öğrenciler başını ağrıtmıyor seviyeliler. ama biraz zorlayıcı bir sınav yaptığında hepsi dökülüyor. bu sefer mecbur zor soramıyorsun.
ortaokulda öğrenciler dersi severek geliyordu. öğretmenlik yapıcam diyorsan ortaokul, idari iş vs yapıp arada derse de girecem diyosan; kafam rahat olsun , varsın derslerim önemsenmesin diyosan anadolu lisesi. ha bir da anadolu lisesi müfredatı değişti 2 yıldır. ona hakim olman da gerekiyor. özellikle python a. ama çalışarak o da hallediliyor bir şekilde
 
Geri
Üst