Amerikadan sipariş vermek ister misiniz?

Kodla Büyü
Xendane kardeşim sen nasıl getiriyorsun bu ürünleri ben laptop alacağım bir kaç tane.Şimdi asıl sorum şu:Ödemeyi nasıl yapacağız sana.Yarısını verin demişsin yarısı teslimatta.Senin adını, kim olduğunu bilmiyorum ya da bilmiyoruz diyelim.Nasıl güveneceğiz sana.Ortalık dolandırıcı dolu.Seni kastetmiyorum yanlış anlama.

emrahsahan' Alıntı:
Xendane kardeşim sen nasıl getiriyorsun bu ürünleri ben laptop alacağım bir kaç tane.Şimdi asıl sorum şu:Ödemeyi nasıl yapacağız sana.Yarısını verin demişsin yarısı teslimatta.Senin adını, kim olduğunu bilmiyorum ya da bilmiyoruz diyelim.Nasıl güveneceğiz sana.Ortalık dolandırıcı dolu.Seni kastetmiyorum yanlış anlama.

Valizimde kendim getirecegim.

Haklisiniz maalesef heryerde dolandiricilar mevcut. Ki benim icin de oyle. Karsilikli birbirimize guvenebilecegimiz onerilere tabiki acigim farkli bir yontem de teklif edebilirsiniz. Adimi, kim oldugumu ozel mesajla siparis almadan once zaten konusuyoruz. Forumdaki profilimi de inceleyebilirsiniz.

arkadaşlar geçen gün haberlerde çıktı yurtdışından ucuz telefon getiriyorum diyen dolandırıcılarla alakalı bi haber bir çok kişinyi dolandırmışlardı (sakın xenden yanlış anlamasın belkide çok dürüst biri tanımadan hiç birşey söyleyememiz elbette kendisine) ama ben bişi söyliyim size internetten alış veriş yapmak bile çok sakıncalı hala ülkemizde çünkü tüketici hakları tam olarak korunmuyor. 3. bir şahsa güvenip de %50 birde üstüne peşinat verip nasıl alış veriş yapılabilir...... :verymad: :verymad: :verymad: :verymad:

Bu kadar ürünü getirebilecekmisiniz peki - yani atıyorum 15 tane telefon siparişi oldu, amerikada ya da burada ki havaalanında " kaçakçımısın - ne yapacaksın bu kadar telefonu" deyip problem çıkarmasınlar. Hani 1-2 tanede sıkıntı olmaz da, çok fazla adet olursa sıkıntı çıkarabilirler.
kredi kartı nın limiti varsa , ve havaalanında sıkıntı olmaz diyorsan, alabildiğin kadar 4s ve s3 getir bence, forumdan 1-2 güne hepsini satarsın, sen de rahat edersin alacak olanlar da.

oziie' Alıntı:
Bu kadar ürünü getirebilecekmisiniz peki - yani atıyorum 15 tane telefon siparişi oldu, amerikada ya da burada ki havaalanında " kaçakçımısın - ne yapacaksın bu kadar telefonu" deyip problem çıkarmasınlar. Hani 1-2 tanede sıkıntı olmaz da, çok fazla adet olursa sıkıntı çıkarabilirler.
kredi kartı nın limiti varsa , ve havaalanında sıkıntı olmaz diyorsan, alabildiğin kadar 4s ve s3 getir bence, forumdan 1-2 güne hepsini satarsın, sen de rahat edersin alacak olanlar da.

Tabiki getiremem belli bir getirme hakkim var o doldugu zaman siparis almayacagim zaten.
Bir ay sonra geri gidecegim icin siparis almadan urun getirmek istemiyorum. Kisa zamanda satamayabilirim.

Iphone 5 16gb'in en dogru fiyatina macmall.com sitesinden bakabilirsiniz ben simdi giremedim. Amazon.com dan baktim ama odeme ekranina kadar gelmedim vergi eklemiyor gorunuyor eger o sekilde alabilirsek 878$ fiyat yaziyor. Size 1750tl civarina mal olur.

Parhelion' Alıntı:
hocam galaxy s3 türkiyede çalışması için şunu mu almamız gerekiyor? http://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-GT ... 125&sr=1-2

komisyonlar vs herşey dahil ne kadar diyorsunuz buna? ayrıca illa ki amazondan mı almak zorundayız?

Evet hocam o cihazı almalısınız. Amazon.com dan almak zoruna değilsiniz. Wallmart, macmall olabilir. Amazonda fiyatlara bakmak daha pratik diye orayı kullanıyorum. Amerikaya kargolayan daha ucuza satan bir yer bulursanız ordan da alabiliriz. Ebay bile olabilir. Ancak ebay bizim sahibinden.com gibi dikkatli alışveriş yapmak gerek.
551$ telefon + 55$ komisyon = 566$ alışveriş yaparken bankalar 0,2 tl civarında kur farkı uyguluyor. o Yüzden ortalama doları 1,82 olarak hesaplıyoum. 561*1,82= 1030 tl yapıyor.

Tabi alacağınız zaman tekrar hesaplamamız gerekir.

xendane' Alıntı:
oziie' Alıntı:

Tabiki getiremem belli bir getirme hakkim var o doldugu zaman siparis almayacagim zaten.
Bir ay sonra geri gidecegim icin siparis almadan urun getirmek istemiyorum. Kisa zamanda satamayabilirim.

Iphone 5 16gb'in en dogru fiyatina macmall.com sitesinden bakabilirsiniz ben simdi giremedim. Amazon.com dan baktim ama odeme ekranina kadar gelmedim vergi eklemiyor gorunuyor eger o sekilde alabilirsek 878$ fiyat yaziyor. Size 1750tl civarina mal olur.

Telefon 1750+100 vergi+150 ödünç pasaport=2000 tl ye geliyor. Çok para imiş, 4s kaça gelir acaba - yarı yarıya farkeder

Dayimin kizi amerikada 1 tane telefon getirdi digerleri kapida isaretlendi geri alinabilir ayrica resmi islemleri 200tlyi bulabilir. gordugumu yazdim

okulumda gümrükten geçme bi öğretmen arkadaş var. Kendisi bizzat ürün kontrol bölümünde çalışmış.
Arkadaş diyor ki:
"Yurtdışından istediğiniz herhangi bir ürünü KARGOYLA getirmek için (kargo parası hariç)
1- Kozmetik ve telefon olmayacak. Bunlar anında geri gönderiliyor paranıza yazık.
2- 1.madde dışındaki ürünlerin tümü fiyatı 200$ ı geçiyorsa %8 vergi veriyorsunuz. Bu vergi TL çevrilmiş halinin %8 i imiş.
3- Kendinizle getirecekseniz makul bir ölçü gözününde bulunduruluyor.
atıyorum sigara: 1 kutu (10 adet içinde)
cep telefonu:1-2 tane.. 2 tane kullanıyorum dersin... kalkım 3-5 tane getiremezsin günümüzde kim 3 telefon tasıyor.
laptop: 1 tane... kişisel eşya
kamera foto makinesi vs... kişisel eşyalardır getirebilirsiniz."

kaldı ki arkadaşlar bugün s3 ler zaten kaçak diye tabir edilebilenler ülkemizde de 1000-1200 arası ki... elemana dersin kardesim ben pasaport ve imei hallederim. alırsın. 5 TL gsm operatörüne, 100 TL vergi dairesine... 1100 e aldıgını düşünürsen 1205TL ye pasaporta işlenmiş haliyle elinde... o kadar kasmaya gerek yok...

bi de americadaniste.com diye bi site var. gecen gördüm.
bu site ameriacan sanal bir ev adresi size üretiyor. sonra sanki kargo gelmis ama sizi orda bulamamıs yeni adresinize gönderiyorlar... siteyi inceleyebilirsiniz...

peki amerika için bu kadar kasana kadar, kuzey kıbrıs'a gidip alınıp gelinemez mi :idea: :?:

xendane' Alıntı:
Parhelion' Alıntı:
hocam galaxy s3 türkiyede çalışması için şunu mu almamız gerekiyor? http://www.amazon.com/Samsung-Galaxy-GT ... 125&sr=1-2

komisyonlar vs herşey dahil ne kadar diyorsunuz buna? ayrıca illa ki amazondan mı almak zorundayız?

Evet hocam o cihazı almalısınız. Amazon.com dan almak zoruna değilsiniz. Wallmart, macmall olabilir. Amazonda fiyatlara bakmak daha pratik diye orayı kullanıyorum. Amerikaya kargolayan daha ucuza satan bir yer bulursanız ordan da alabiliriz. Ebay bile olabilir. Ancak ebay bizim sahibinden.com gibi dikkatli alışveriş yapmak gerek.
551$ telefon + 55$ komisyon = 566$ alışveriş yaparken bankalar 0,2 tl civarında kur farkı uyguluyor. o Yüzden ortalama doları 1,82 olarak hesaplıyoum. 561*1,82= 1030 tl yapıyor.

Tabi alacağınız zaman tekrar hesaplamamız gerekir.
Bunun için ta Amerikadan sipariş vermeye gerek yok bence, Irak, Amerikadan daha yakın :) Mardin'de Samsung SIII ü 1000 tl ye alabilirsiniz. Iphone 5 ise 1700-1900 civarı. Bunlar garantisiz oluyo tabi.

Arkadaslar, daha önceki sayfaları incelerseniz benim de arkadaşla irtibata geçtiğimi görebilirsiniz. Kendisiyle anlaşıp, fotoğraf makinam için Türkiye'de bulamadığım sualtı kılıfını Amazon'dan satın aldım ve kendisinin verdiği adrese gönderttim. Bugün itibariyle ürünüm eline ulaşmış ve bana fotolarını gönderdi. Bazı arkadaşlar güvenilirlik konusunda şüpheye düşmüşler. Ürünü henüz elime almadığım için "kesinlikle" demiyorum ama şu ana her konuda kadar gayet yardımsever ve güvenilir davrandı. İlanlarına da bakarsanız ismi, adresi, telefonu mevcut. Ben güvenmeyi tercih ettim ve şu ana kadar hiçbir sıkıntım olmadı.

HOCAM okadar malı gumrukten nasıl gecıreceksın ve eger gumrukte mallar patlarsa sen o kadar gumrugu nasıl yada kıme odeteceksın

Her urunden ayri ayri getirme hakkim var mesela pc+tablet+foto mak+ kamera vs bu sekilde ayri ayri 10 parca getirsem gumrukte sorun olmaz ama gidip de 10 tane telefon getirsem gumruge takilir. Siparisleri gumruge takilmayacak sekilde belli sayida aliyorum. Gumruk kismi tamamen bana ait.

Arkadaslar, xendane (Ibrahim Ozturk) arkadastan aldigim urun bugun elime gecti. Kendisi Ankara'da oldugu icin elden alamadim ama gayet guzel paketleyip kargoyla yolladi sagolsun. Alisveris asamasinda da gayet yardimci oldu her konuda. Her soruma sabirla cevap verdi:)
Urunu ben Amazon'dan kendi kredi kartimla satin alip verdigi adrese kargolattim. Verdigi adres'in bir avantaji da vergiye tabi bir bolge olmamasi idi. Denemek icin daha once satin alip gonderdigim baska bir adres sectigimde vergi eklendigini gordum. Verdigi adres icin hem shipment hem de vergi odemedim.
Turkiye'ye dondugunde de anlastigimiz komisyonu, ki baska arkadaslarla da konusmustum onlar daha fazla komisyonlar istediler, belirttigi hesaba yatirdim ve urunu kargolayacagi adresi verdim sadece.
Amerika'ya surekli gidip geliyor mu bilmiyorum ama alacagim birsey olursa ilk tercihim o olur.

Merhaba arkadaşlar 17 Mart tarihinde Amerika'dan Türkiye'ye geliyorum.
Tekrar sipariş almaya başladım.

17-18 Mart tarihinde Ankara'da
18-25 Mart tarihinde Gaziantep'te
26 Mart yine Ankara'da siparişleri elden teslim edebilirim.
27 Mart tarihinde Türkiye'den ayrılıyorum.

Şu sıralar popüler olan ürünleri getirme fiyatım:

Google Nexus 5 16GB 460$
Google Nexus 5 32GB 515$
Samsung Galaxy Note 3 740$
Lenovo IdeaPad U510 Intel Core i5 8GB RAM 750GB HDD + 24GB SSD DVDRW 15.6" Ultrabook 700$

Diğer ürünler için fiyat sorabilirsiniz.

* Siparişler için ürünleri getirmeden önce küçük bir miktar kapora ödemeniz gerekmektedir.
* Ürünün tamamının ücretini ürünü elden teslim alırsanız elden verebilirsiniz. Kargo ile göndermemi isterseniz ürün ücretinin tamamını öncesinde ödemeniz gerekmektedir. Ya da sahibinden com gibi bir siteden ürün ilanı açabilirim. Güvenli ödeme ile alabilirsiniz ancak bu durumda sahibinden com %7 komisyon almaktadır.

BBNET
Geri