Alternatif çıkış yolları tavsiyeleri...

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar bu böyle olmayacak...nacizane tavsiyem şimdilik idare edin okullarda ama bi 4-5 sene sonrasını düşünüp bence şimdiden kendinize plan yapın...
ben şimdiden şunları yapıyorum
1- ingilizce eğitim setleri ile kpds çalışıyorum-ingilizcemi geliştiriyorum...
2- açık öğretim 2.üniversite kaydı yapmayı düşünüyorum(kayıtlar ekimde başlıyor coğrafya,felsefe ya da tarih düşünüyorum)
3- yine alanımda kendimi geliştiriyorum yüksek lisans imkanlarını da araştırıyorum...

idareciliği hiç düşünmedim,çünkü bu bakanlığın derdi çekilmez işleri bitmez..
benim meslekte 7.yılım....özellikle bu lanet mesleğe ilk defa başlayan öğretmen arkadaşlarım zaman kaybetmesinler .bizlerin düştüğü hataya düşmesinler...
çeşitli alternatif yolları şimdiden denesinler ki yarın bir fırsat doğduğunda bu köhnemiş yapıdan kurtulsunlar....

Hocam alternatif bulma konusunda haklısınız, düşünmek gerekir. Ancak saydığınız yollar nasıl bir alternatif sağlayabilir diye düşünüyorum..
Ales ve kpds ile üniversiteye geçiş belki düşünülebilir ancak zor gibi geliyor bana..
2.üniversite açıköğretimi ben de düşündüm, felsefe düşünmüştüm ama yakın bir arkadaşım felsefe öğretmeni durumu bizden farklı değil..Ekdersi yok, bugün eline aldığı programda 10 saat ders vardı..Durum pek parlak değil. Tarih zaten sevmem, ilgim yok. Edebiyat ya da coğrafya belki.. Sonraki süreci de bilmiyorum alan değişikliği vs. olur mu...
Yani ya bu işler düzelmeli..Ya da bizler daha ciddi alternatifler mi bulmalıyız acaba..?

valla beni düşünmeyen devleti ben hiç düşünmem. bu yaştan sonra da bu dediklerinizle uğraşamam. aileme çocuklarıma harcamam gereken parayı ve vakitleri bunlara ayıramam. ders vermezlerse oturur keyfime bakarım. her ay gider maaşımı alırım. bir kaç okula gönderirlerse kimseyi takmam girer çıkarım. bu ders önemsenmiyorsa bende önemsemem sallamam dersi. bana işi düşenede veririm cevabını olur biter.

Üniversiteye bizim alanımızdan öğretim görevlisi veya akademisyen olma şansımız da kalmadı diye düşünüyorum.

BBNET
Geri