Alanya suntopia otellerine giden varmı??

Kodla Büyü

SHİFT+DEL

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu yaz Alanyaya gitmeyi düşünüyoruz... bize suntopia otellerini önerdi tur şirketi.. daha önce giden varmı?? giden varsa suntopia otellerinden hangisini seçmeliyim....

Antalya bölgesinde sizinde önerebileceğiniz başka oteller varsa onlarada bakabilirim.....

Alanya tavsiye etmem.. Kemer daha güzel .
Limak Lymra Park otel i tavsiye ederim.

oziie' Alıntı:
Alanya tavsiye etmem.. Kemer daha güzel .
Limak Lymra Park otel i tavsiye ederim.

Alanyayı neden tavsiye etmiyorsunuz hocam.. Kemerinde denizinin iyi olmadığını duydum... Belek side alanya buraların daha iyi olduğunu söylediler...

Antalya nın hiç bir yerinin denizi güzel değil aslında. Deniz önemli ise Ege ye gitmeni tavsiye ederim. Suyun dibini bi tek ege de görebiliyorsun- masmavi sular. Alanyanın denizi de çamur gibi , siz iyi dediklerine bakmayın. Alanya bir de çok şehirleşmiş - nemli ve basık bir havası var - ben pek beğenmedim.
Kemer iyiydi - bahsettiğim otel kemerin en güzel oteli , ama şimdi tam sezon olduğu için fiyatlar biraz kabarık. Side nin de havası güzel.
Ben havuz seviyorum, hele aqua park ı da varsa denizi aramıyorum hiç.

Oteller hakkında otelpuan.com sitesinden yorumları okumanı öneririm

oziie' Alıntı:
Antalya nın hiç bir yerinin denizi güzel değil aslında. Deniz önemli ise Ege ye gitmeni tavsiye ederim. Suyun dibini bi tek ege de görebiliyorsun- masmavi sular. Alanyanın denizi de çamur gibi , siz iyi dediklerine bakmayın. Alanya bir de çok şehirleşmiş - nemli ve basık bir havası var - ben pek beğenmedim.
Kemer iyiydi - bahsettiğim otel kemerin en güzel oteli , ama şimdi tam sezon olduğu için fiyatlar biraz kabarık. Side nin de havası güzel.
Ben havuz seviyorum, hele aqua park ı da varsa denizi aramıyorum hiç.

Oteller hakkında otelpuan.com sitesinden yorumları okumanı öneririm

Genelde otel hakkında yorumlar iyi.. zaten iyiye benziyor.. denizi nasıl hocam... dalgalı, kum çakıl durmu nasıl.. Bu arada limak lymra club, limak lymra resort bunlar faklı yerlermi... resimleri aynı ama acaba binaları felanmı farklı..
http://www.tatilsepeti.com/Otel_Limak_L ... Hotel.aspx
http://www.anitur.com.tr/otel/limak-lim ... s-hakkinda
http://www.turon9.com/limak-limra-hotels-resort.html

Denizi çakıl, plajı var, yüzme biliyorsanız zaten dibin kum ya da çakıl olması çok önemli değil, iskelesi de var, iskeleden direkt denize girersiniz zaten. Dalga durumu günden güne değişebilir bir şey demek zor, ama dalgalı değildi deniz ben gittiğim zaman.
suntopia nın fiyatını bilmiyorum ama arada fazla fark yok ise Limak ı tercih edin, memnun kalırsınız.
Limak limra olarak geçen otel de kalıyorsunuz. Otel büyük bir alana kurulmuş ve odaların olduğu ek binası var. O ek bina Limra PArk otel diye geçiyor. Fiyatı çok daha uygun. Bütün aktiviteleri ana otelde geçiriyorsunuz( yemek, havuz her şey ) . Sadece uyumak için odanızın olduğu park kısmına yürümeniz gerekiyor. Odanın yakın olması pek önemli değil zaten, fazla para ödemeye gerek yok.
yani limra (lymra) yazan otellerin hepsi bahsettiğim yer. 3 link teki de aynı otel.
Hatta bu da aynı. Tek fark yukarıda bahsettiğim gibi park kısmının odaları uzak olduğu için fiyatı uygun. Uzak dediğim de atla deve değil.
http://www.tatilsepeti.com/Otel_Limak_Limra_Hotel.aspx

deniz konusunda : antalya egeye göre sıcak ve tuzludur. denizin dibini görme vs gibi durumlar ise plajlar belirler(genellemelerden kaçınalım.) alanyadan itibaren kaşa kadar neredeyse tüm plajları görmüş biri olarak ben egeye göre antalyayı tercih ederim. Alanya konusuna gelince, Alanya kısa zamanda büyüdüğü için karışık bir şehirleşme, basık havası nedeniyle tercih edilmez. Fakat bu dediğiniz otel alanyanın merkezinde olmayabilir. Çünkü Manavgat Alanya yolu arasında (yaklaşık 70-80 km) bir sürü otel var onlardan biri olabilir. Otel ile ilgili yorumları araştırmalısınız.

designbote' Alıntı:
deniz konusunda : antalya egeye göre sıcak ve tuzludur. denizin dibini görme vs gibi durumlar ise plajlar belirler(genellemelerden kaçınalım.) alanyadan itibaren kaşa kadar neredeyse tüm plajları görmüş biri olarak ben egeye göre antalyayı tercih ederim. Alanya konusuna gelince, Alanya kısa zamanda büyüdüğü için karışık bir şehirleşme, basık havası nedeniyle tercih edilmez. Fakat bu dediğiniz otel alanyanın merkezinde olmayabilir. Çünkü Manavgat Alanya yolu arasında (yaklaşık 70-80 km) bir sürü otel var onlardan biri olabilir. Otel ile ilgili yorumları araştırmalısınız.

evet alanyanın içinde değil heralde.. zaten resimlere de bakarsanız 1 km lik kumsala sahip 3 tane farklı suntopia oteli var.. suntopia clup, suntopia resort, suntopia royal.. üçüde yanyana ve sadece bu otellere ait olan bir alan..güzel tarafı üç otelin yemek hariç herşeyinden faydalanabiliyorsunuz.. fakat hep yabancı ağırlıklı olduğu için yemeklerin onlara göre çıktığını söylüyorlar yorumlarda.. tek kötü tarafı bu.... yemeklerini beğenmemişler hep....
denizinin ve kumsalının güzel olduğunu söylüyorlar...

oziie' Alıntı:
Denizi çakıl, plajı var, yüzme biliyorsanız zaten dibin kum ya da çakıl olması çok önemli değil, iskelesi de var, iskeleden direkt denize girersiniz zaten. Dalga durumu günden güne değişebilir bir şey demek zor, ama dalgalı değildi deniz ben gittiğim zaman.
suntopia nın fiyatını bilmiyorum ama arada fazla fark yok ise Limak ı tercih edin, memnun kalırsınız.
Limak limra olarak geçen otel de kalıyorsunuz. Otel büyük bir alana kurulmuş ve odaların olduğu ek binası var. O ek bina Limra PArk otel diye geçiyor. Fiyatı çok daha uygun. Bütün aktiviteleri ana otelde geçiriyorsunuz( yemek, havuz her şey ) . Sadece uyumak için odanızın olduğu park kısmına yürümeniz gerekiyor. Odanın yakın olması pek önemli değil zaten, fazla para ödemeye gerek yok.
yani limra (lymra) yazan otellerin hepsi bahsettiğim yer. 3 link teki de aynı otel.
Hatta bu da aynı. Tek fark yukarıda bahsettiğim gibi park kısmının odaları uzak olduğu için fiyatı uygun. Uzak dediğim de atla deve değil.

ben yüzme biliyorum benim için önemli değlde. Eşim yüzme bilmiyor.. onun için deniz önemli.... Ancak lymra otelleri güzel görünüyor.. yemeklerinden felanda iyi bahsetmişler.. sizce nasıl yemekleri...

hocam ben bir antalyalı olarak bahsedeyim...
antalyada üç tür kumsal var
kumluk (lara-alanya arası)
çakıl (antalya-kemer arası)
kayalık (kemer-kaş) arası
antalya boğulma oranlarına bakılırsa diğer denizlere göre en az olan yerleden birisidir.
tatil için ve doğla güzellik bakımında önerebileceğim yer kemer bölgesi ayrıca kemer bölgesi alanyaya göre daha sakin bir yerdir.
otel olarak pek birşey diyemem paketlere göre ve paraya göre kalite değişir...
eğer kemer tarafını tercih ederseniz. çıralı dağını ve vasilis antik kentlerini,görmeninizi tavsiye ederim...
alanyaya gidersenizde manavgat şelalesini ve dim cayı ve sideyi görmenizi tavsiye ederim..
eğer antalya merkezide gezmek isterseniz düden şellalesi, kurşunlu şelalesinide görmenizi öenerebilirim...
ayrıca bana sorarsanız (eğer arabanızı var ise) otele okadar para verinceye kadar temiz yataklı bir yer bulup antalya merkezde kalırım bir gün alanya tarafına bir gezi düzenlerim diğer bir gün kemer tarafına gezi düzenlerim... üç kumsal türünde de yüzme fırsatını elde etmiş olrum.. ayrıca eşiniz alış veriş yapacaksa da antalya merkez ilçelerine göre daha ucuz olur... havalima tarafında outletler var uygun fiyatla alışveriş te yapar...

Akdeniz ve Ege kıyılarında en güzel yer Gökova (Akyaka) bana göre. Görenler neden bahsettiğimi iyi bilirler..

gokova_akkaya3-300x199.jpg

images

G48050004.jpg

1549_43.JPG

gokavapark2ch4.jpg

SHİFT+DEL' Alıntı:
oziie' Alıntı:

ben yüzme biliyorum benim için önemli değlde. Eşim yüzme bilmiyor.. onun için deniz önemli.... Ancak lymra otelleri güzel görünüyor.. yemeklerinden felanda iyi bahsetmişler.. sizce nasıl yemekleri...
Hocam 2 hafta önce sideye gittim - önceki sene limaktaydım. Doğal olarak limak ile kıyasladım hep ve arada çok fark gördüm. Yemek konusunda limak aşmış olayı. Otelin aşçısı zaten uluslararası ödüller almış bir adam, her akşam kendisinin yaptığı gurme yemeği de çıkıyor. Ben gurme den ziyade ızgaraları seven birisiyim, limakta her gün istisnasız ızgara ve mangal vardı. Diğer oteller ağırlıklı tavuk ve hindi etine yer verirken, orada kırmızı et bol miktardaydı. Döneri, pidesi, adanası, piliç çevirmesi her şey vardı yani. Lezzetleri de 10 numara. Şu olayı da anlatayım: Bir akşam kalamar pişiriyorlardı, kalamar a herkes çok talep gösterdi haliyle, ben de sıradaydım ve kalamar bitmek üzereydi, hafif de sıra oluşmaya başlamıştı. Baş aşçı sırayı görünce geldi ve pişiren ustaya aynen şunu söyledi: " Bol bol kızartın herkes yesin, sıra da oluşmasın" , bunu duymak bile yeterli oldu benim için.
Bu seneki otelde ise bol bol tavuk yedik, bir akşam adana yapmışlardı, onu da kendin almıyorsun- senin tabağına görevli 2 parça koyuyordu. Aradaki farkı anlayın artık. Otelin animasyon ekibi de "yetenek sizsiniz" yarışmasında çeyrek finale mi yarı finale mi ne kalmıştı. "Koca ağızlı hüseyin " yazınca çıkıyor google da. Kullanılan suların markası "erikli". Restoran da bebek bölümü var ( mamaların ,bebe bisküvilerinin , meyve pürelerinin olduğu), Personel çok saygılı. Çocuk kulübü var, . A la carte restoranları mevcut, 2 tanesi ücretsiz, diğerleri 5 yüro kuver ücretli.
Yine siz bilirsiniz ama sürpriz istemiyorsanız limra yı tercih edin.

BBNET
Geri