Alan değişikliğinde yok artık dediklerim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan munsal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

munsal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Evet arkadaşlar, olamayacak işler olmuş alan değişikliğinde, gözümle gördüm kararnameleri. Resmen şok yaşadım.
1. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümünden mezun olan birisi ilköğretim matematik öğretmenliğine.
2. Sınıf öğretmeni birisi Ticaret meslek lisesine bilişim teknolojileri öğretmeni olarak
3. Sınıf öğretmeni birisi Endüstri meslek lisesine bilişim teknolojileri öğretmeni olarak
4. 21 yıllık sınıf öğretmeni lise matematik öğretmenliğine
atanabilmiş.

burası Türkiye bizler de Elhamdülillah müslümanız ve en iyi işimiz işi ehline vermemektir.
yani ahir zaman müslümanlarıyız.

dün bakan bey özür gruplarını birleştirmek için imkanları seferber ettik, öğretmenlerden teşekkür yok gibisinden konuşuyordu. eğitimin, ülkenin geleceğini mahvettiler, farkında değiller.

Bi dakka böte mezunu ilköğretim matematiğe nasıl geçmiş ... Noluyoz... Gerçekmi bu...

masci' Alıntı:
Bi dakka böte mezunu ilköğretim matematiğe nasıl geçmiş ... Noluyoz... Gerçekmi bu...
Hocam bu durum hakkında bilgilendirme yapar mısınız lütfen. Eğer böyle bir durum varsa bizde dava edip ilköğretim mat. öğretmenliğine geçebiliriz demektir.

munsal' Alıntı:
Evet arkadaşlar, olamayacak işler olmuş alan değişikliğinde, gözümle gördüm kararnameleri. Resmen şok yaşadım.
1. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümünden mezun olan birisi ilköğretim matematik öğretmenliğine.
2. Sınıf öğretmeni birisi Ticaret meslek lisesine bilişim teknolojileri öğretmeni olarak
3. Sınıf öğretmeni birisi Endüstri meslek lisesine bilişim teknolojileri öğretmeni olarak
atanabilmiş.

1.sırdaki nasıl alan değişmiş acaba bilgisayar öğretmenliğinden matematik öğretmenliğine :S

yan alanıysa geçebilirler. bizim üniversitede sınıfçı arkadaşların yan alanı bilgisayardı. ama bizim yan alanımız yoktu

barthez' Alıntı:
masci' Alıntı:
Hocam bu durum hakkında bilgilendirme yapar mısınız lütfen. Eğer böyle bir durum varsa bizde dava edip ilköğretim mat. öğretmenliğine geçebiliriz demektir.

Hocam o arkadaşın yandal mı deniyor tam dal mı deniyor artık ondan yapmış, yani böte yanında matematik bölümü derslerini de almış, onun durumu gayet normal, forumda da paylaşmıştı.

arkadaşlar eskiden yan alanlar rastgele yazılmış bundan yaklaşık 15 yıl öncesine kadar diplomaya yazılan yan alanlar için ekstra ders bile görülmüyordu. bizim okulda bilgisayarı açarken bana soran bilmem kaç yıllık sınıf öğretmeni diplomasına bakmış bilgisayar yan alan yazıyormuş. dediğine göre bilgisayar sınıfları bile yokmuş ünide. bilgisayardan anlamam diye tercih etmedi yoksa ticaret lisesine gidecekti.. hocanın insafıyla kaldı iş yani

the_korsan' Alıntı:
barthez' Alıntı:
masci' Alıntı:

Hocam o arkadaşın yandal mı deniyor tam dal mı deniyor artık ondan yapmış, yani böte yanında matematik bölümü derslerini de almış, onun durumu gayet normal, forumda da paylaşmıştı.

Atanan kişiyi tanımıyorum, ama aynı üniversite aynı bölüm mezunuyuz. Hizmet puanı 46. yan alanı olduğunu sanmıyorum. İstanbul'da çoğu ilçe her başvuruyu onaylamış. Olmaması gereken durumlar çok. Felsefe öğretmenleri geçemezken direk rehber öğretmenliğe geçiş yaptılar. Bir kontrol olmadı diye düşünüyorum.

zaten her ilçede farklı uygulamalar yapıldı.ortalık karıştı.yakında davalar başlar. bişey çıkar mı? zor...

the_korsan' Alıntı:
barthez' Alıntı:
masci' Alıntı:

çift dal hocam:)

Bizim ilçede fen edebiyat fak. arkeoloji ve sanat tarihi mezunu Sınıf Öğretmeni bi arkadaş Sanat ve Tasarım İç mekan ve dekorasyon bölümüne Kız meslek lisesine gitmiş. Vallahi tebrik üstüne tebrik :D

eğitim sisteminin belirli bir politikası olmazsa önüne gelende kendine uyarlarsa böyle olur...

ben de kontrol olmadığını düşünüyorum.herkes her yere başvurmuş.

Bana gerçekten sınıf öğretmeninin ticaret lisesine gitmesi koydu.Adam bilgisayardan anlasın veye anlamasın problem değil.Problem o adama bu hakkın verilmesi.

Türkiye'de ki eğitim sisteminden nefret ettim.Adam kaç saat ders almış olabilir ki gidip meslek lisesine bilişim öğretmeni olarak atanabiliyor.Ama TEF mezunu arkadaşlardan bu duruma ses çıkarananı bikaç kişi dışında henüz görmedim.Bir kaç tane sınıf öğretmeninin meslek lisesine geçmesi onlar için sorun teşkil etmiyor ,ama binlerce BÖTE mezunu meslek lisesine geçerse(geçme hakkına sahip olursa) onlar için sıkıntı olur diye düşünüyorlar.(ekders,atanma ne bileyim bir sürü şey olabilir).

Herkes alan değiştirdi.Bi sınıf öğretmeni arkadaş Edebiyat seçti bizim okulda.Okul onayladı ,ilçe onayladı, ilden döndü.İldeki memur onaylayabilirdi de.Bu işler bu kadar saçma işte.

zamanında iktisadi idari bilimler fak den mezun olup sınıf öğretmenliği yapan insan şimdi ticaret lisesine meslek öğretmeni olarak gidiyor. çok merak ediyorum bu öğretmenlerden verim bekliyorlar mı acaba??

arkadaşlar istanbulda böte mezunu 2 öğretmen İlköğretim matematik öğretmenliğine alan değişikliği ile geçti.birisi 33 puanla diğeri ise 46 puanla.bu bir emsal olmalı.Klavuzda tam açıklama olmadığı için bu fırsatı kaçırdık.Gelecek yıl alan değişikliği yine olacak.

achillus' Alıntı:
munsal' Alıntı:
atanabilmiş.

1.sırdaki nasıl alan değişmiş acaba bilgisayar öğretmenliğinden matematik öğretmenliğine :S

BÖTE MEZUNU DEĞİLDİR O. hangi üniversitelerde var bilmiyorum ama Matematik ve bilgisayar diye bir bölüm vardı ve bilgisayar öğretmeni olarak atanıyorlardı. muhtemelen o bölüm mezunudur.

BBNET
Geri