Benimkisi şimdi biraz dertleşme gibi olacak

Durumumu biraz daha açayım. Matematik dersine girdiğim zaman sadece para için derse girip çıktığımı bir verimliliğimin olmadığını hissettim. Öğrenciler ilgisiz, alakasız ve disiplinsiz. Şuan genç halimle enerjim tükenmişken, 55 yaşında nasıl ders anlatırım diye düşünüp başka meslekleri ararken gözüm bilişime kaydı.Benim için okuması daha kolay olacağı için mühendislik yerine Böteyi seçtim. Şuan Robotik kodlama, Fiziksel Programlama ve Mobil Programalama üzerine çalışmalar yapıyorum. Başlangıç düzeyinden biraz daha fazla seviyede bilgim var. Matematik öğretmenliğine devam edersem bu alandaki yeteneklerimi geliştirecek enerjim kalmayacak, gerçekten matematik anlatmak beni çok yıpratıyor. Matematikde sadece konu anlatırken, bilişime geçersem belki bir robotik kol yapacağım.Belki bir mobil program geliştirip piyasaya sunacağım. Rutine bağlanmayıp öğrenme-gelişme durumu beni tetikliyor. Öğrenci yönünden her türlü mutsuz olacaksamda ebob-ekok anlatırken mutsuz olmaktansa for döngüsünü anlatıp mutsuz olmayı gerçekten tercih ederim?
Öğretmenlikte 9.yılım çok fazla öğrenciye ulaşma istediğim şu şekilde. Yazdığım oyunların öğretmenler tarafından ders materyali olarak kullanılması. Yazdığım bir programın öğretmenler tarafından kullanılması (Kazanım uygulaması gibi...).
Hepiniz iyi niyetle yaşamış olduğunuz zorluklardan kaynaklı olarak tepki vermişsiniz. Bende kendimi savunuyor gibi oldum? Tabi ki korktuğum noktalar var. Norm konusunda çok sıkıntı yaşandığını anlıyorum ama tam olarak nasıl sorunlar var kavrayamadım.Karşılaştığınız durumu daha açık yazarsanız belki hata yapmaktan kurtururum.Tek bir kişinin bile iyi yaparsın dememesi korkutuyor
Bence iyi bir şey yaparsın. ?
Buradaki hemen hemen herkes direk bilgisayar öğretmenliği mezunu, başka seçenek yoktu bu sorunları yaşadılar.
Sizin seçeneğiniz var. O yüzden durumunuz biraz farklı.
Ben Meslek Lisesi öğretmeniyim, ilk başta 2 yıl ücretli öğretmen olarak ortaokulda çalıştım tabi o zaman bekar da olduğum için okulda kalıp sorunlarla ilgilenmek hoşuma gidiyordu. o zamanlar, kraloyun.com gibi siteler yeni yeni çıkıyordu, bende kendim öyle bir site yapmıştım, sadece localde çalışıyordu. Çocuklara beğendiğim oyunları oynatmak çok güzeldi. İnternet tarayıcısını doğru kullanmayı anlatmak, excel formülü anlatmak keyifli geliyordu.
Ortaokul öğrencileri, meslek lisesi öğrencilerine göre
ortalamada daha iyiler bunun da etkisi olabilir.
Okula wifi, yazıcı, projeksiyon alınacağı zaman bana sorulması ve benim kararımın uygulanması gururumu okşuyordu. Maddi durumu ortalamanın bir tık iyisi bir okulda olmanın avantajı, belki de müdür iyi bütçe yönetiyordu ama bir öğretmen benim sınıfta wifi yok deyince o soruna çözüm bulmak hoşuma gidiyordu.
Tabi okul sabahçı öğlenciydi, ben 13.00 'de dersimi bitirip öğleden sonra okulda takılıyordum. Akşam 17.00 'de KPSS kursuna kadar vaktimi bunlarla değerlendiriyordum.
Şimdi olsa nasıl olur, bilemiyorum.
Ancak şunu da söyleyeyim, 3-4 yıl daha okulla haberleştim, Benden sonra 2 öğretmen geldi. Kendileriyle görüşme fırsatım da oldu, laboratuvarı sen nasıl bıraktıysan öyle kullanıyoruz dediler.
Kimisi çalışıyorsa elleme modunda iken, ben neden daha iyisi olmasın modundayım.
Sizin modunuzda da, aslında sorunuzun cevabı var.