Alan değişikliği Tef ve mühendislik mezunları Anket

Kodla Büyü

Alan değişikliğinde (Tef ve mühendislik mezunları) ne yaptiniz?

• Ortaokul/Lisede/Hem de Bilişim Teknolojilerinde kaldim

Oy: 22 17.5%
  • Ortaokul/Lisede/Hem de Böteye geçtim

Oy: 41 32.5%
  • Meslek Lisesinde Bilişim Teknolojilerinde kaldim

Oy: 58 46.0%
  • Meslek Lisesinde Böteye geçtim.

Oy: 5 4.0%

• Kullanılan toplam oy
    126
Yeni oluşturulan alan için ilçeme 73 kararname geldi. 10 kişi TEF'den BÖTE'ye geçti. Geri kalan 63 kişi zaten BÖTE mezunuydu.
Ortaokul/Lise'de olup BT'de kalan TEF'lilerin sayısı bilinmemektedir :D (BT kararnameleri gelince belli olur sanırım)

Şu an BT deyim. Diğer arkadaşlara kararname geldi tercih yapmayanlara gelmedi

Yeni alan kararnameleri geldi ancak BT kararnameleri gelmedi diye biliyorum hocam. Onlar için alelacele gelme sebebi de pazartesi başlayacak il içi tayinlerde yeni alanlarına uygun okulların açılması için sanırım.

BT de kalanlara kararname gelmeyecek zaten. Sadece Alan değişikliği yapanlara geldi. Böte mezunları mecburiyetten alan değiştirmek zorunda kaldı.

Son düzenleme:
İl İçi İsteğe
İl İçi İsteğe Bağlı E-Yer Değiştirme Başvuru Ekranı
Bağlı E-Yer Değiştirme Başvuru Ekranı
[td]Bakanlıkca Atandığı Alan[/td][td]:[/td][td]Bilişim Teknolojileri[/td]
bu bölüm böte ye geçenler için değişmişmi?

Yeni oluşturulan alan için ilçeme 73 kararname geldi. 10 kişi TEF'den BÖTE'ye geçti. Geri kalan 63 kişi zaten BÖTE mezunuydu.
Ortaokul/Lise'de olup BT'de kalan TEF'lilerin sayısı bilinmemektedir :D (BT kararnameleri gelince belli olur sanırım)
İl içi listeleriyle durum netleşti. İlçemde ortaokul/lisedeki tefli 14 kişiden 10 tanesi BT den BÖT e geçti. 4ü BT de kaldı.
Geçen oranı %70 yapar. Bu ankette de oran %60 civarı zaten.
Açılan kadrolar bu il içi tayinde ya ilçe depodaki norm fazlalarıyla, ya ilçede puanı yükseklerle yada ücra ilçelerdekilerle dolacaktır.

Meslek lisesinde çalışıpta böte ye geçen arkadasimiz norm fazlasımiydi acaba
Proje okulu atamalarında Fen Lisesine atandım hocam. Mesleki eğitim artık yeter. 3308 di İSG idi usta öğreticilikti 2 farklı okulda 16 yıl alan şefliği yaptım evrağa doydum. Gidip evrak vs gereksiz işler olmadan keyifle değecek öğrencilerle projeler yapacağım. Yıllardır alanda mezun veriyorum üni.ye devam eden meslekle ilgili çalışan öğrenci sayısı elimin parmak sayısını geçmez. Kendimi verimsiz hissediyorum, bu kısırlıktan sıkıldım. Ortaokula geçmek için geçmezdim Böteye. Şimdilik 4 sene keyifli geçecek sonra kim öle kim kala...

Proje okulu atamalarında Fen Lisesine atandım hocam. Mesleki eğitim artık yeter. 3308 di İSG idi usta öğreticilikti 2 farklı okulda 16 yıl alan şefliği yaptım evrağa doydum. Gidip evrak vs gereksiz işler olmadan keyifle değecek öğrencilerle projeler yapacağım. Yıllardır alanda mezun veriyorum üni.ye devam eden meslekle ilgili çalışan öğrenci sayısı elimin parmak sayısını geçmez. Kendimi verimsiz hissediyorum, bu kısırlıktan sıkıldım. Ortaokula geçmek için geçmezdim Böteye. Şimdilik 4 sene keyifli geçecek sonra kim öle kim kala...

Valla hocam ne güzel yazmışsın eline sağlık. Ekleyecek olursam her sene git gide düşen öğrenci profilleri, işletmelerin öğrencilere ucuz işgücü olarak bakması, staj ve bölümün denk olmaması sürekli ortaokulun en kötü öğrencilerinin meslek lisesine yönlendirilmesi adrese dayalı kayıt vs. vs.
Ben 20 yıl önce bu bölümü okurken seçenek var diye TEF e gittim şimdi hak gaspına uğradım. Ben olaya böyle bakıyorum.
Ayrıca böteci arkadaşlara da ki bende artık öyleyim 1 defaya mahsus B.T açılsın ve sonuçları görelim isterim.

BBNET
Geri