Alan Değişikliği (BT - BÖT)

Kodla Büyü

Hangi Alanı Seçtiniz?

• Meslek Lisesindeyim BÖT seçtim.

Oy: 0 0.0%
  • Lise - Ortaokul dayım BÖT seçtim

Oy: 61 59.8%
  • Meslek Lisesindeyim BT seçtim

Oy: 28 27.5%
  • Lise - Ortaokuldayım BT seçtim.

Oy: 13 12.7%

• Kullanılan toplam oy
    102
bi taraf olan bertaraf olur. :)

şaka şaka

o zaman 7. maddeden dolayı hangi kurumda iseniz ona otomatik geçiş yaptırılacağınız için şu an ki kurumunuz hangisi ise onu seçin.

Ortaokuldaydim Böt seçmek zorunda kaldım. 36 norm fazlası var ilde 2 lisede boşluk var.

Mebbis kişisel bilgiler modülünde halen BT gözüküyor bende. Sizinkilerde değişiklik varmı?

3. menü

WhatsApp Image 2025-05-08 at 18.24.07.webp

çok zor bi alan o, sağlam kafa lazım
valla çalıştığım bir okulda özel eğitim sınıfı vardı, gayet rahatlardı her öğretmenin 1 veya 2 öğrencisi vardı, okuma yazma öğretmeye çalışıyorlardı, yani ilgi dağınıklıkları olabilir ama bizim işimizde kolaydeğil, sınıftaki 25 kişinin toplasan maksimum 5 tanesi ilgili diğerleri ilgisiz, dersi anlatıyoruz kimisi dinliyor öğreniyor, kimisi dinlemiyor öğrenmiyor.

valla çalıştığım bir okulda özel eğitim sınıfı vardı, gayet rahatlardı her öğretmenin 1 veya 2 öğrencisi vardı, okuma yazma öğretmeye çalışıyorlardı, yani ilgi dağınıklıkları olabilir ama bizim işimizde kolaydeğil, sınıftaki 25 kişinin toplasan maksimum 5 tanesi ilgili diğerleri ilgisiz, dersi anlatıyoruz kimisi dinliyor öğreniyor, kimisi dinlemiyor öğrenmiyor.
25 kişiye anlatırsın dinler dinlemez aman bana ne ben anlattım dinlemedi dersin o ayrı ama özel eğitim öğrencisine eğitim vermek çok kolay değil. Ona bunu deme hakkı yok öğretmenin.

İşin içinde özveri ve sabır var. Öğretmen olarak sınıf Öğretmenlerine sonsuz saygım varken özel eğitim öğretmeni de ondan az kalır değil bence. O iki öğrenci bile bizi dinlemeyen 20 öğrenciden daha zorlu olabilir diye düşünüyorum.

Hele o bir öğrenciyi yakalayabilirsen daha bir değerli olur.

Eşimin orada bir kadının oğlunu gittiği anaokulu bu çocuk normal değil, otizmli olabilir diye Rama yönlendirdi. Aile panikledi. Arkadaşımın eşi özel eğitim anaokulu müdür aradım söyledim gelsin Bi bakalım ramla uğraşmasın dedi. Götürdüler, öğretmenleri vakit geçirmiş. Bu çocuk normal, sadece hiperaktif ve ilgi istiyor dediler. O anaokuluna gitti. çocuk ilgiyi görünce herşey normale döndü. Sene sonunda ilkokula başladı. Şimdi maşallah gayet iyi okulda.

O öğretmenler gerçekten özel yetenekli gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
25 kişiye anlatırsın dinler dinlemez o ayrı ama özel eğitim öğrencisine eğitim vermek çok kolay değil.

İşin içinde özveri ve sabır var. Öğretmen olarak sınıf Öğretmenlerine sonsuz saygım varken özel eğitim öğretmeni de ondan az kalır değil bence. O iki öğrenci bile bizi dinlemeyen 20 öğrenciden daha zorlu olabilir diye düşünüyorum.
düşüncene saygı duyuyorum tabiki hocam ama sana katılmıyorum, bizim işimizde kolay değil, öğretmene eba anlat dinlemek istemiyor koordinatör anlat imzalat diyor, her 6 ayda bir eba şifresi ver öğrenci unutsun, bilgisayarın kiri tozu pisi, dersimize saygı gösterimemesi idare ile tersleşmelerimizden bahsedip gerilmeyede gerek yok şimdi vb sayfalarca yazabilriz şimdi. yani bu konu tercih işleminden önce olsaydı belkide tefte kalır norm fazlası olmayı tercih edebilirdim.

kararnameler sisteme düştü BT de kalanlara kararname göndermemişler, sadece böteye düşmüş

düşüncene saygı duyuyorum tabiki hocam ama sana katılmıyorum, bizim işimizde kolay değil, öğretmene eba anlat dinlemek istemiyor koordinatör anlat imzalat diyor, her 6 ayda bir eba şifresi ver öğrenci unutsun, bilgisayarın kiri tozu pisi, dersimize saygı gösterimemesi idare ile tersleşmelerimizden bahsedip gerilmeyede gerek yok şimdi vb sayfalarca yazabilriz şimdi. yani bu konu tercih işleminden önce olsaydı belkide tefte kalır norm fazlası olmayı tercih edebilirdim.
Yanlış anlamayın bizim işimiz kolay demiyorum. İşini azda olsa hakkıyla yapan her öğretmen için işimiz kolay değil. Hele dedikleriniz bizi zorluyor haklısınız ama özel eğitim öğretmenlerinin çok rahat olduğunu düşünmüyorum öğrenci sayısı az da olsa.

Fen lisesindeyim burada bile öğrencilerden hayattan usandıran var aman deyip sallayabiliriz ama özel Eğitim öğretmeninin o lüksü olamaz demek istiyorum. Yoksa bize ne var demiyorum.

Yanlış anlamayın bizim işimiz kolay demiyorum. İşini azda olsa hakkıyla yapan her öğretmen için işimiz kolay değil. Hele dedikleriniz bizi zorluyor haklısınız ama özel eğitim öğretmenlerinin çok rahat olduğunu düşünmüyorum öğrenci sayısı az da olsa.

Fen lisesindeyim burada bile öğrencilerden hayattan usandıran var aman deyip sallayabiliriz ama özel Eğitim öğretmeninin o lüksü olamaz demek istiyorum. Yoksa bize ne var demiyorum.
hocam yanlış anlayacak birşey yok, herkes farklı olayarı görüyor farklı tecrübeler ediniyor tabiki görüşlerde farklı olabilir gayet doğal.

Yatağa bağımlı özel gereksinimli bir oğlum var, 6 yıl da özel eğitim meslek lisesinde çalıştım. Bir sürü özel eğitim öğretmeni gördüm haliyle. Tuvaletini bile yapmayı bilmeyen çocukların her şeyiyle a dan z ye uğraşanlar da vardı. 2 öğretmen çalıştığı sınıfta çocukların yüzüne bakmayan da vardı. Vicdan ve sorumluluk sahibi birinin yaparken çok hırpalanacağı bir alan. Ben geçmek istemezdim sanırım.
Yer değiştirme işi aşırı kolay onu kimse inkar edemez tabii. Yapabileceğini düşünenler için büyük bir fırsat.

BBNET
Geri