Alan değişikliği önerir misiniz?

Kodla Büyü
Felsefe ya da coğrafya alanına BÖTE branşından alan değişikliği yapmayı önerir misiniz? Özellikle lise düzeyinde görev yapan öğretmenlerimizin görüşlerini merak ediyorum ya da bu alanlara geçiş yapmış olan hocalarımız deneyimlerini paylaşabilir mi?

BÖTE'den İlköğretim matematiğe 2018 Aralık ayında geçmiştim
ben çok memnunum, alan değişikliği açılmasını 5 yıl bekledim zaten.
sanırım 2. üniversite mezunusunuz. eskiden 2. diplomadan dolayı alan değişikliği yapanlara tekrar eski branşa dönüş hakkı vardı diye hatırlıyorum. şimdi takip etmediğim için son durumu bilmiyorum...

BÖTE'den İlköğretim matematiğe 2018 Aralık ayında geçmiştim
ben çok memnunum, alan değişikliği açılmasını 5 yıl bekledim zaten.
sanırım 2. üniversite mezunusunuz. eskiden 2. diplomadan dolayı alan değişikliği yapanlara tekrar eski branşa dönüş hakkı vardı diye hatırlıyorum. şimdi takip etmediğim için son durumu bilmiyorum...
Evet ortaokul olsa tereddüt etmeyeceğim. Fakat lise düşündürüyor.

Felsefe ya da coğrafya alanına BÖTE branşından alan değişikliği yapmayı önerir misiniz? Özellikle lise düzeyinde görev yapan öğretmenlerimizin görüşlerini merak ediyorum ya da bu alanlara geçiş yapmış olan hocalarımız deneyimlerini paylaşabilir mi?
felsefe de kafa dinlersin coğrafyada kafa patlatırsın ama ikisine de bir bilgisayarcının geçmesi mantık sınırlarını zorlar sonradan pişman olunacağı garanti iki bölüm başta değişikliğin getirdiği heyecan sonradan pişmanlık gibi duruyor

Merhabalar. Ben de tam tersini sorayım. Lisede Matematik öğretmeniyim. 2. Mezuniyetim Bilgisayar mühendisliği. Alan değişikliğinde "Bilişim Teknolojileri" olarak gözüküyor. Tavsiye eder misiniz? Bir kaç görüş paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar. Ben de tam tersini sorayım. Lisede Matematik öğretmeniyim. 2. Mezuniyetim Bilgisayar mühendisliği. Alan değişikliğinde "Bilişim Teknolojileri" olarak gözüküyor. Tavsiye eder misiniz? Bir kaç görüş paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Açılacak okullara ve illere bağlı... Örneğin; açılan il ve okul sizin gidip te bir daha ayrılmasam da olur diyebileceğiniz bir yerse belki düşünülebilir. Yine gideceğiniz il de iyi meslek liseleri var ve bir süre sonra oraya geçerim diyebileceğiniz bir yerse düşünülebilir. Onun haricinde sanmıyorum mantıksız olur.

hocam sözel konuları anlatmayı seviyorsanız olabilir. güzel bir lise açılırsa daha rahat edersiniz. benim asla yapamayacağım bir şey sözel dersleri işlemesi bana çok zor geliyor. bende elektronik için başvurdum bakalım açık olacak mı. bende sizin gibi geçip geçmemek arasında kararsızım. mesem de açık olursa geçerim sanırım.

Merhabalar hocam, tavsiye etmiyorum ben de. Matematik branşında kendinizi "öğretmen" hissedersiniz. Bilişim teknolojilieri yada böte için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bunun yerine teknisyen, tekniker vb ara elaman gibi görünüyorsunuz. Elektrikle çalışan herşeyden sorumlu tutulduğunuzu düşünün :) (en azından ben böyle sorularla oldukça yüzleştim ) Sonuç olarak etmiyorum. Ama teknik konulara çok ilgiliyseniz, sınavda çıkan bir disiplinin dersini anlatmaktan yorulduysanız mantikli olabilir.

10 yıl bilgisayar öğretmenliği yapmış, 8 yıllık (ortaokul) matematik öğretmeni olarak tavsiye etmem.
Matematik anlatmayı seven , bilgisayarı ise Araç olarak kullanmayı seven biriyim. Bilişim alanı daralmaya başladı, yapay zekanın gelişimi de bu durumu hızlandırıyor. Meslek lisesinde bilişim alanının tayinleri de zor bildiğim kadarıyla.
Bunlar benim şahsi görüşüm. Siz bilirsiniz.

Çocuk gelişimi mezunlarına okul öncesi açılıyor mu acaba. Ben meslek lisesinde bilgisayar öğretmeniyim ama alanım kapandı kapancak. Çocuk gelişimi okudum açıköğretimden 4 yıllık. Başvuru yapınca kesin tercih yapmam gerekir diye yapmadım. Tercih yapmazdım en azından açılan yerleri görüedüm.

Bilgisayar öğretmenlerinden alan değiştirmek isteyenleri bırakmıyorsunuz. Felsefeye, tarih ve edebiyata hatta ana okuluna giçmek hakkı olup boş yer olmadığı için geçemeyenleri burada okuyoruz. Ben de bilgisayara geçmek isteyen Türkçeciyim. İlimde açık yok geçemiyorum.
Boş yer varsa.geçersin MEB in ezeli yanlış tekniğidir. Yanloş planlama ya da planlamama hala geçerlidir. Kim nerede mutlu olacağım diyorsa orayı geçirmezseniz herkes mağdur olur. Bu mu yani. Bu mu?

Bilgisayar öğretmenlerinden alan değiştirmek isteyenleri bırakmıyorsunuz. Felsefeye, tarih ve edebiyata hatta ana okuluna giçmek hakkı olup boş yer olmadığı için geçemeyenleri burada okuyoruz. Ben de bilgisayara geçmek isteyen Türkçeciyim. İlimde açık yok geçemiyorum.
Boş yer varsa.geçersin MEB in ezeli yanlış tekniğidir. Yanloş planlama ya da planlamama hala geçerlidir. Kim nerede mutlu olacağım diyorsa orayı geçirmezseniz herkes mağdur olur. Bu mu yani. Bu mu?
Hocam 18 yillik bilgisayar ogretmeniyim.imkankm olsa bir dakika bu branşta durmam hata yaparsınız

teşekkür ederim hocam .bi şey daha sorabilir miyim.çocuk gelişimi mezunları ana sınıflarını da yazabiliyor diye biliyorum.ana sınıfı hiç açılmıyor mu tercih ekranınızda.yanlış mı biliyorum acaba .bilgilendirirseniz sevinirim.

Ön başvuruda hangi alan seçildiyse sadece ona ait yerler görünüyor. Yani iki alan aynı anda tercih edilemiyor.
Bu arada ben alan değişikliğine başvurmadım.

ilksms
Geri