ALAN DEĞİŞİKLİĞİ RAKAMLARLA İNANILMAZ BİR SON!

Kodla Büyü
Eğer rakamlar kesin doğru ise

Toplam = 42035

12-13 bin bt öğretmeninin derdini çözemeyen meb neler yapıyo böyle ya maşallah.

Bu sınıf öğretmenleri meğersem ne kadar marifetli ne kadar süpermen miş ler Ya Rabbim. Sen benim akıl sağlığımı koru.

Sene 2012, iş bitti :verymad:

rehberliğe nasıl geçiliyor bileninizmi varmı arkadaşlar ? yan alanı rehberlik olandamı oluyormuş?

Benim anlamadığım eğitim fakültelerinde neden başka bölümler var ki
Sadece sınıf öğretmeni yetiştirmek yetiyormuş, baksanıza bölüm içinde diğer bölümleri de barındırıyor. :)
Şaka gibi,
Bu öğretmenlerden 2-3 sene hiçbirşey bekleme, gitti güzelim nesiller

bu sınıfçılar kendilerine yazık etmişler gül gibi mesleği bırakmışlar 60 aylıklar yüzünden. şimdi işleri yoksa ekders için okul okul gezsinler de görsünler. gerçi baktılar olmuyor bidaha değişitirirler bunlar.

by.BaCTeRY' Alıntı:
yarın sendikayla irtibata geçicem..dava açmazlarsa daha da durmam o sendika da...

bu sendikaya üye sınıf öğretmenleri nolacak.. :)

mecburi hizmet affındada oldu benzeri şeyler.. aftan yararlananlar ve afdan zarar görenler vardı.. sonuçta sendikalar bi halt yapmadı..

Kütahya ilinde idarecilere diploma dahi sorulmadan il onayı verildi.2yıllık yan alanı dahi olmayan idareciler okullarında norm olmadan Bilişim Teknolojileri ve Teknoloji Tasarım branşına geçtiler.
İdarecilere resmen kıyak yapıldı.

Meslek lisesine atanan sınıfçıların durumunu sendikasına soran var mı? Ben bilgi edinmeye yazdım, yanıt bekliyorum. Sonuçta talim terbiyenin 80 sayılı kararında teknik liselere bilişim alanında teknik eğitim fakültesi mezunu olanlar girebilir diye bir ibare var. dava açarsak o atamaların iptal edileceğini düşünüyorum. ya da emsal gösteririz, bizim de atamamızı yapmak zorunda kalırlar.

faruk8542' Alıntı:
bu sınıfçılar kendilerine yazık etmişler gül gibi mesleği bırakmışlar 60 aylıklar yüzünden. şimdi işleri yoksa ekders için okul okul gezsinler de görsünler. gerçi baktılar olmuyor bidaha değişitirirler bunlar.
hocam bu yaştan sonra ekdersi nedecen, hem de herkes bilişime geçmedi ki, açık olan diğer alanlara geçtiler... Biz de zaten o riski göze alarak geçtik.

mebe bastirin bir yan alan degisikligi daha olabilir.bana da bilisim acilmadi neden diye dun il meme gittim bakanlik ayarliyor dedi.banada bilisim acilsin

cyln' Alıntı:
doğan görünümlü şahin
oldu heryer desene... çiçek bahçesi gibi rengarenk...

bak bak bak şu bahçedeki kim?
beden eğitimi öğretmeni
hayır bilemedin... sana bir sır vereyim...aslında o sosyolojog... sonra sınıfcı atandı. sonra yan alandan beden eğitimi... ya suna ne dersin
ben bişi demiyim Allah bilir o kim cıkacak :)

hocam bombasın.. :++:

Mellifica' Alıntı:
Meslek lisesine atanan sınıfçıların durumunu sendikasına soran var mı? Ben bilgi edinmeye yazdım, yanıt bekliyorum. Sonuçta talim terbiyenin 80 sayılı kararında teknik liselere bilişim alanında teknik eğitim fakültesi mezunu olanlar girebilir diye bir ibare var. dava açarsak o atamaların iptal edileceğini düşünüyorum. ya da emsal gösteririz, bizim de atamamızı yapmak zorunda kalırlar.

kesinlikle bunu bi araştırmak lazım

stattlich' Alıntı:
Mellifica' Alıntı:

kesinlikle bunu bi araştırmak lazım
:+1:

güzel fikir

Bizde de biri tarih öğretmenliğine, biri ingilizce öğretmenliğine geçti. Bu arada ben de ev hanımı oldum, 8 saat dersim var...

lion26' Alıntı:
sınıf öğretmenlerinin yaptığı alan değişikliği sayıları:
Bu rakamlara göre durum vahim eğitimde artık...Bi biz alan değişikliği yapamadık.

Beden Eğitimi : 4270

Fen Bilgilesi : 3400

Görsel Sanatlar : 1400

Ilköğretim Matematik : 4219

Ingilizce : 3200

Matematik : 1000

Müzik : 3330

Okul Öncesi : 3500

Rehberlik : 5210

Tarih : 580

Sosyal Bilgiler : 2728

Teknoloji ve Tasarım : 2941

Türk Dili ve Edebiyat : 1460

Türkçe : 4037

Zihinsel Engelliler : 760

Bu verilerin doğru olduğuna inanmıyorum. Birisi güzelce sallamış. Hatta biraz akıllıca sallamış. Boş kontenjanın 100-200 kadar aşağısını yazmış. Ancak müzik branşında hata yapmış. Müzik için tüm ülkedeki açık 2349. alan değiştiren 3300 olma ihtimali yok. 8)
Ayrıca sııfçılaın yaptığı alan değişiklikleri denilmiş. Bunada ihtimal yok. Ayrıca zihinsel engellilerin bu kadar az olma ihtimali yok. Çünkü sınıfçı öncelikle yan alan veya zihinsel engelliler tercihinde zorunlu. Ayrıca sınıfçılar rehberliğe geçemiyor bildiğim kadarıyla, rehberliğe geçebilen başka branş yok. Kısacası bu listeyi kaldırın çöpe atın.

İl içi alan değişikliği kontenjanları:

http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... tenjan.rar

bu alan değişikliği ile öğretmenlerin ,sınıfta öğrencilerin başında duran çoban olarak görüldüğü bir kez daha kanıtlanmış oldu.

grandmasterb' Alıntı:
bu alan değişikliği ile öğretmenlerin ,sınıfta öğrencilerin başında duran çoban olarak görüldüğü bir kez daha kanıtlanmış oldu.
Konuyu iyi özetlemişsin hocam.

arkadaşlar istanbulda böte mezunu 2 öğretmen İlköğretim matematik öğretmenliğine alan değişikliği ile geçti.birisi 33 puanla diğeri ise 46 puanla.bu bir emsal olmalı.Klavuzda tam açıklama olmadığı için bu fırsatı kaçırdık.Gelecek yıl alan değişikliği yine olacak.

mahmutkars' Alıntı:
arkadaşlar istanbulda böte mezunu 2 öğretmen İlköğretim matematik öğretmenliğine alan değişikliği ile geçti.birisi 33 puanla diğeri ise 46 puanla.bu bir emsal olmalı.Klavuzda tam açıklama olmadığı için bu fırsatı kaçırdık.Gelecek yıl alan değişikliği yine olacak.
Hocam nereden öğrendiniz bunu? net bilgiler gerekiyor bize.

Bir ay öncesine kadar sınıf öğretmenlerine sorsanız, bir zamanlar ziraatten sınıf öğretmenliğine geçen kişilere demediklerini bırakmıyolardı, şimdi kendileri aynı şeyi yapıyolar. :cry: :cry: Ama suç onlarda değilki ...

Offfffffffffffffffffffffffffff Süper ÖğretMEN Helal olsuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11..................
Harika
Bravo
Tebrikler
:puhaha:

Meb in her zamanki tuhaf uygulamaları. Öğretmenlerin birbiri ile arası zaten iyi değildi, şimdi habire düşman olacaklar.
Kendilerine bu imkan tanındığı için alan değiştiren arkadaşlara bir şey diyemiyorum. Şu ortamda ben de sorunlu bir okulda çakılı sınıf öğretmeni olsam, tanınan bu haktan faydalanmaya çalışırdım.

Geçtiğimiz atamada sınıf öğretmeni hem çok az alındı hem de yer değiştirenleri çok az oldu. Önümüzdeki yıl benzerini branşçılar yaşayacak. 4+4+4 nedeni ile bu yıl önceki yıllara göre fazla sayıda branş öğretmeni alındı. Alan değişikliği sonucu resmi rakamlar açıklanmadı ama her branşa ilk atamada alınana yakın sayılarda geçiş oldu. Seneye hem branş alımı az olacak hem de sınıf öğretmenliğinden branşa geçenlerin hizmet puanlarının yüksekliği nedeni ile diğer branş öğretmenleri il dışı yer değiştiremeyecek.

arkadaşlar geçen yıl bizim okula emekli bir öğretmen ücretli olarak gelmişti çok zorlandı, en son olarak çocuklar yüzüne karşı dede diyorlardı, zaten dönem ortasında gelmişti, dönem bitmeden arkasına bile bakmadan gitti. Şimdi 487 puanla bir sınıf öğretmeni alan değiştirip geliyormuş bir de bizim okul sanırım 2. görev yeri olacakmış bakalım ne olacak belki emekli olur :) şaka bir yana alan değiştirenlerin büyük bir kısmının puanları yüksek zaten bir de sınıf öğretmenliğinden ortaokula geçmek... işleri zor bence

Bizim okulda bir sınıf öğretmeni 68 yaşı devirdi hala gözü daha güzel merkezi bir okulda.Puanı söylemeye gerek yok zaten.:mrgreen:

Mellifica' Alıntı:
mahmutkars' Alıntı:
Hocam nereden öğrendiniz bunu? net bilgiler gerekiyor bize.

kararnamelerde gördüm.

BBNET
Geri