arkadaşlar şeflik saatlerinde okulunuzun yaptığı uygulama nasıldır? ders programınızda bu saatler yazılı ve okulda mı duruyor musunuz?
DaMieN' Alıntı:Ya bununla ilgili bilmem kaçıncı bu başlık?Hayır merak ettiğim, şeflik saati olarak 10 saat ek ders yazılıyor mu? Evet. Peki o saatleri okulda değil de nerede geçirmeyi düşünüyorsunuz? Ek dersi bankadan çekince hiç mi vicdanınız sızlamaz böyle olursa eğer...
tayinci42' Alıntı:DaMieN' Alıntı:Ya bununla ilgili bilmem kaçıncı bu başlık?Hayır merak ettiğim, şeflik saati olarak 10 saat ek ders yazılıyor mu? Evet. Peki o saatleri okulda değil de nerede geçirmeyi düşünüyorsunuz? Ek dersi bankadan çekince hiç mi vicdanınız sızlamaz böyle olursa eğer...
benim sızlamaz. gerekli işleri zaten o saatleri beklemeden yapıyorum. veya herhangi bir iş olduğunda o saatleri bekleyimde o gün o saat gelince yaparım demiyorum. işi yaptığım için sıkılmam.
:+1:DaMieN' Alıntı:Ya bununla ilgili bilmem kaçıncı bu başlık?Hayır merak ettiğim, şeflik saati olarak 10 saat ek ders yazılıyor mu? Evet. Peki o saatleri okulda değil de nerede geçirmeyi düşünüyorsunuz? Ek dersi bankadan çekince hiç mi vicdanınız sızlamaz böyle olursa eğer...
DaMieN' Alıntı:Ya bununla ilgili bilmem kaçıncı bu başlık?Hayır merak ettiğim, şeflik saati olarak 10 saat ek ders yazılıyor mu? Evet. Peki o saatleri okulda değil de nerede geçirmeyi düşünüyorsunuz? Ek dersi bankadan çekince hiç mi vicdanınız sızlamaz böyle olursa eğer...
DaMieN' Alıntı:tayinci42' Alıntı:DaMieN' Alıntı:Ya bununla ilgili bilmem kaçıncı bu başlık?Hayır merak ettiğim, şeflik saati olarak 10 saat ek ders yazılıyor mu? Evet. Peki o saatleri okulda değil de nerede geçirmeyi düşünüyorsunuz? Ek dersi bankadan çekince hiç mi vicdanınız sızlamaz böyle olursa eğer...
benim sızlamaz. gerekli işleri zaten o saatleri beklemeden yapıyorum. veya herhangi bir iş olduğunda o saatleri bekleyimde o gün o saat gelince yaparım demiyorum. işi yaptığım için sıkılmam.
Bu şekilde olduğu sürece sıkıntı olmaz zaten hocam. Benim demek istediğim dersin vardır vaktin yoktur başka şeylerle ilgilenmeye (tamirat vs vs) şeflik saati de çekip giden öğretmenlere...
sevincaltunel' Alıntı:DaMieN' Alıntı:Ya bununla ilgili bilmem kaçıncı bu başlık?Hayır merak ettiğim, şeflik saati olarak 10 saat ek ders yazılıyor mu? Evet. Peki o saatleri okulda değil de nerede geçirmeyi düşünüyorsunuz? Ek dersi bankadan çekince hiç mi vicdanınız sızlamaz böyle olursa eğer...
hocam neden böyle bir çıkış yaptınız anlamadım ben sadece uygulamayı sordum öyle olması gerekiyorsa tabiki durulur bundan gocunmuyorum ki.
geçen okulumuza bakanlık müfettişleri geldi bakanlıkta olsun başka birimlerdeki şefler olsun farkları ödenir ve bunun için ayrıca vakit ayırmaları beklenmez gibi bir ifade kullanınca genel uygulama nasıldır diye sormak istedim sadece herkesin vicdanı kendisinedir bu forumda bunun muhakemesini yapıp insanları rencide etmeye çalışan çok fazla üye var. siz dediniz diye okulda durmam siz izin verdiniz diye de durmamazlık yapmam anlayacağınız kimseyi değiştiremezsiniz bu eleştirilerinizle
esperadoz' Alıntı:DaMieN' Alıntı:Ya bununla ilgili bilmem kaçıncı bu başlık?Hayır merak ettiğim, şeflik saati olarak 10 saat ek ders yazılıyor mu? Evet. Peki o saatleri okulda değil de nerede geçirmeyi düşünüyorsunuz? Ek dersi bankadan çekince hiç mi vicdanınız sızlamaz böyle olursa eğer...
arkadaşım yazdıkları saattemi bize işler geliyor sadece sence ? atölye veya alan şefi farketmez her an her saat telefonla veya nöbetçi öğrenci ile çağırıp hatta bazen program olunca öğlen arası bile çağırıp projeksiyon kur v.s. wordde şunu bunu yap bilgisayarım bozulldu tamir et herşey geliyo o zaman bu işleri sadece o yazdıkları saattemi yapacaz. okulda durmanın hiç bir anlamı yok bazen akşam bile aranıyoruz işte acil birşey oldu şunu yapalım diye o zaman ne diyecez şeflik saatinde aramı diecez
otml' Alıntı:Ek ders yönetmeliği 6. madde 4. fıkrasında açıkça belirtilmiştir: "atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve laboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. " Yapılan işler saatle sınırlı değil, günle sınırlı değil.
Önemli olan Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği 260. maddede yer alan görev ve sorumlulukların yerine getirilmesidir. Hiçbir yönetmelik ya da yönergede okulda fiilen bulunur ibaresi yer almamaktadır.