Akilli tahta alt yapi olmadan calistirma

Kodla Büyü

murat_erg

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar akilli tahtalar takildi ama alt yapi yk bu sekliyle calistiran varmi denedim hersyi ama guven olmuyor elektrik aksami filan bi zarar gelirmi

hocam resmi yazı var bununla ilgili...kabul olmadan çalıştırıldığında garanti kapsamı dışında kalıyor ürün...risk almamak lazım

geçenlerde konu açılmıştı.
tahtaların sigortalı olduğu söyleniyordu.

Okul Müdürünün dikkatine;
Fatih projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulumu yapılan okullardan bazılarının, geçici kabul işlemleri yapılmadan kullanmaya başladıkları veya tahtaları açtıkları Müdürlüğümüze gelen bilgilerden anlaşılmaktadır.
Etkileşimli tahta kurulumu tamamlansa bile, geçici kabul işlemleri tamamlanmadan etkileşimli tahtaların kullanılmaya başlanması veya açılması neticesinde tahtalar garanti kapsamı dışında kalmaktadır. Bu gibi durumlarda, gerek yetkili firma gerekse yüklenici firma hiç bir sorumluluk kabullenmemekte ve tüm sorumluluk okul müdürlüklerine ait olmaktadır. Ayrıca Bakanlığımız ve ilgili okul müdürlüğü yüklü tazminatlara maruz kalmaktadır.
Bu nedenle her hangi bir tazminata maruz kalmamak için etkileşimli tahtaların geçici kabulü yapılıp, teknik elemanlarca çalışır vaziyette teslim edilinceye kadar açılmaması ve kullanılmaması gerekmektedir.

geçen hafta maillere düşen yazı hocam...ben mebin yalancısıyım :)

elrond' Alıntı:
Okul Müdürünün dikkatine;
Fatih projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulumu yapılan okullardan bazılarının, geçici kabul işlemleri yapılmadan kullanmaya başladıkları veya tahtaları açtıkları Müdürlüğümüze gelen bilgilerden anlaşılmaktadır.
Etkileşimli tahta kurulumu tamamlansa bile, geçici kabul işlemleri tamamlanmadan etkileşimli tahtaların kullanılmaya başlanması veya açılması neticesinde tahtalar garanti kapsamı dışında kalmaktadır. Bu gibi durumlarda, gerek yetkili firma gerekse yüklenici firma hiç bir sorumluluk kabullenmemekte ve tüm sorumluluk okul müdürlüklerine ait olmaktadır. Ayrıca Bakanlığımız ve ilgili okul müdürlüğü yüklü tazminatlara maruz kalmaktadır.
Bu nedenle her hangi bir tazminata maruz kalmamak için etkileşimli tahtaların geçici kabulü yapılıp, teknik elemanlarca çalışır vaziyette teslim edilinceye kadar açılmaması ve kullanılmaması gerekmektedir.

geçen hafta maillere düşen yazı hocam...ben mebin yalancısıyım :)
hocam resmi yazı elinizde var mı.
paylaşmanz mümkün mü?

hocam altyapısız çalıştırma ... iyi niyetli yaklaşıyoruz olaylara ancak sebepleri kontrol edemeyeceğiniz sorumluluklar almamak lazım bence... anlık elektirk gidip gelmesinde tedaşın hatasının bedelini bile sizler ödemek zorunda kalırsınız

hocam öğretmenlere ve idareye tebliğ için istiyorum.
yani kimsenin kullanmaması için..

KeRASuS_28' Alıntı:
hocam altyapısız çalıştırma ... iyi niyetli yaklaşıyoruz olaylara ancak sebepleri kontrol edemeyeceğiniz sorumluluklar almamak lazım bence... anlık elektirk gidip gelmesinde tedaşın hatasının bedelini bile sizler ödemek zorunda kalırsınız

Hocam sizin okulda da alt yapısı gelmemiş tahtalar var mı ve çalıştırmıyor musunuz?

Çünkü Bizim okulda öğretmenler idareden anahtarları alıp bir hevesle tahtalara koştular daha alt yapı yok bir şey yok ama idare izin verdi.

bırakın Allah aşkına. Bir dönem bilgisayar laboratuvarları da bilgisayarlar bozulur diyerek kilitlenip atıl şekilde duruyordu. Ben de kullanmaya başladım..

Wala bende basladim hatta vestel teknik servisi dedi alt yapiyi beklersen ooo bise olursa biz yapariz hocam kullanin dedi

Bizde dokunmatik sıkıntısı yaşanan 2 tahta var. Virüs bulaşmış 5-6 tane var. Ben kullanmayın diyorum ben dediğimde kalıyorum. Hiç dokunmadan bekliyorum alt yapıya başladılar. Epey yol aldılar hatta.

Bizim okulda da formatör ve müdür kullanılmasını istiyor. Garanti konusunda uyardım kendilerini. Ancak beni ilgilendiren sorun 4-5 ay önce komisyon kurulduğunda benim adım yazıyordu listede, ama formatör başka biri. Geçici kabul yapılırken tahtanın alt yapı kurulmadan kullanılmaya başlanması komisyon üyelerine sorun çıkartır mı?

Hocam kullanana ve mdre sorun çıkartır sen kullanın demedikten sonra sana sorun çıkartmaz. Kendin kullanma

gelecek' Alıntı:
Hocam kullanana ve mdre sorun çıkartır sen kullanın demedikten sonra sana sorun çıkartmaz. Kendin kullanma

Komisyon olarak imza atacağız ya o yüzden benim aklıma takıldı. İmza atarken tam teslim aldık diyeceğiz ama tam olacak mı acaba. Firma tahtalardan birini kilitlememiş hatta anahtardan birini öğrenciye vermişler. Böyle iş yapılmaz ki.

Hocam benim anladığım kadarıyla altyapı kurulma işi çooooook uzun sürecek o yüzden kullanıma açılıyor okullarda. Ben de kullanıma açtım

arkadaşlar dün buna benzer bir başlıkta ben açmıştım. Okulda tahta var altyapı yok burdaki bazı arkadaşlar kullandıklarını bazıları ise kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söylemiş.
bununla ilgili resmi bir yazı var mıdır ?
bu durumda olanlar ne yapıyor ?

bende altyapı yok ama ben tüm tahtaları formatladım,elektrik zaten sınıflarda var prizden kullanıyor öğretmenler..Hatta geçenlerde sorun olmuştu servis geldi,sorunu halletti gitti,daha kabul bile almadık tahtaları..Yani güvenle istediğinizi yapın,kimsenin kimseden haberi yok,koordinasyonsuz..Servis kabul olmadığını bilmiyor,milli eğitim kullanın diyor,arıza olursa servis gelip yapıyor..Kullansın öğrenci ve öğretmenler çatır çatır,boşverin altyapıyı..

elrond' Alıntı:
hocam resmi yazı var bununla ilgili...kabul olmadan çalıştırıldığında garanti kapsamı dışında kalıyor ürün...risk almamak lazım

hocam altyapı olmadan çalıştırıyorum.
Servis çağırdım 5 kere hiçbir problem çıkmadı.
Altyapı için hala gelen giden yok 8 ay oldu.

Eskişehir il milli eğitim, alt yapı olmasa bile kullanılması gerektiği ile ilgili yazı bile gönderdi.
Yazıyı bulunca paylaşırım

idril42' Alıntı:
bende altyapı yok ama ben tüm tahtaları formatladım,elektrik zaten sınıflarda var prizden kullanıyor öğretmenler..Hatta geçenlerde sorun olmuştu servis geldi,sorunu halletti gitti,daha kabul bile almadık tahtaları..Yani güvenle istediğinizi yapın,kimsenin kimseden haberi yok,koordinasyonsuz..Servis kabul olmadığını bilmiyor,milli eğitim kullanın diyor,arıza olursa servis gelip yapıyor..Kullansın öğrenci ve öğretmenler çatır çatır,boşverin altyapıyı..

:) iki gündür başım döndü öyle mi yapmalı böyle mi diye değişik bir işleyiş ...
elektrik olayından çekiniyorum tahta ve priz farklı yerlerde üçlü çekilmeli idare pek yanaşmıyor...

Bence etkileşimli tahtada herhangi bir sorun yoksa açıp kullanabilirsiniz.Sonuçta bunların kabulünü yapacak olanlar okulunuzun kendi öğretmenleri ve idarecileri. eğer kabule Kadar bir arıza olursa, yine kabulü yapılıp arıza kaydı yaparsınız, kullanıcı hatası ise zaten cepten yaptıraksınız

BBNET
Geri