akınsoft

Kodla Büyü
Akınsoftun cafe programını mı diyorsunuz hocam?
Eğer oysa hiç gerek yok. Net support en iyisi.
 
hocam bende akınsoftu kullanıyorum öğrenci bilgisayarlarına clint dosyasını kuruyorsunuz,server makinaya da server dosyayı kuruyorsunuz bu arada dikkat edin bütün makinalrın güvenlik duvarlarını kapalı tutun hepsi bu lap ta hiç sorun yaşamazsınız
 
(Bu mesaj eski tarihli.Ancak bu sene itibariyle birkaç ilde Akınsoftun programının kullanılması gündemde olduğu için yazma gereği duydum)

Hocam size tavsiyem Akınsoftun programını hiç kurmayın. Ben kurdum hepsine.Sonra hepsinden kaldırdım :(

Çünkü eğitimsel amaçla değil ticari yerler için hazırlanmış bir program.Bu da öğrencinin psikolojig olarak kafede çalışıyormuş gibi düşünmesine neden olabilir. Düşünsenize: öğrenci ekranının sağ tarafındaki minik menüde Sipariş seçeneği var!

İnternet kafede kullanılacak şekilde hazırlandığı için dosya gönderimi, bilg kontrolü gibi işlemler de ona göre oluyor. Diğerlerinde daha kullanışlı bu menüler.

Hepsini kaldırıp yerine Netop kurdum. Gayet de memnunum.Tavsiye ederim.

Ama illaki bunu kuracağım diyorsan püf noktası şu:Öncelikle ana makinenin ip numarasını öğrenmelisin.Daha sonra öğrenci bilgisayarında Yetkili menüsünde bulunan Araçlar kısmında çıkan ilk menüde Ip numarası yerine o öğretmen IP numarasını yazmalısın.( her öğrenci bilgisayarında aynı işlemi yapmalısın.)

Ip numarasını öğrenmek için: Başlat-Çalıştır(cmd yazın gelen siyah ekrana ise ipconfig yazın)

Kolaylıklar
 
Geri
Üst