Akıllı Telefonlar için Uygulama yazarak para kazanılır mı?

Kodla Büyü

sturkmen

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1- Akıllı Telefonlar için Uygulama yazarak para kazanılır mı?
2- Uygulama yazmak zor mu?
3- Adroid için mi ois mi slymbian belle için mi uygulama yazmak daha iyi

Yazabilirsiniz hocam.

Bir çoğumuz programlamanın temel mantığına hakim.
Geriye kalan öğrenilecek dilin yapısı ve yazacağın platforma özgü bazı kurallara hakim olmak.

Bundan bir kaç ay önce yayınlanan bilgisayar dergilerinde andrid programlama , ios programlama üzerine eğitimler vardı.
Gerçi internet üzerinden 1 saatlik bir arama sonucu bir çok kaynağa ulaşılabilir.

Bence burda zor olan program yazmaktan çok para kazanmak.
Ne yazacaksınız. Piyasada olmayan bir yazılım mı?
Yazdığınız yazılım ne kadar zamanınız alacak.
Harcadığınız emeğe değecek mi?

Bir çok arkadaşım program yazabilecekken daha kolay para kazanma yolu olan web tasarım
yoluna başvuruyorlar.

Bana göre emek harcayıp yazılım geliştireceksen. Önce Android sonra ios derim. öbürlerini boş ver.
Ben bir süredir android için uğraşıyorum. tahminim güzel bir oyun yazarsan para kazanırsın.
android için android sdk var google tarafından dağıtılıyor birde ndk var C++ için , c++ daha performanslı ama internete kaynak bulamazsın.Sanırım çok profosyonel yazılımlar içinmi artık neden?
android sdk java tabanlı , java bilmek özelikle oop a hakim olmak gerekiyor. php , as3 birazda c# deneyimim olmasına rağmen daha direniyorum :) . Yaşlanıyorum sanırım
Oyun geliştirmek için andengine vb. 2d fizik motoru frameworkleri var. ben andengine ile uğraşıyorum. dökümantasyon ne kadar bol olsada gene sıkıntılarımı çözmekte çok zorlanıyorum. ama geriye dönüp baktığımda bayağı yol kat ettiğimi düşünüyorum.

Türkçe kitaplar çok az ve boktan. önce java bilmek gerek . sonra android sdk sına bulaşmak lazım. programcılık geçmişi olmayan biri hiç düşünmesin derim.

Yabancı kaynaklar gayet iyi .

nokia symbian için ise sanırım QT kullanılıyor. biraz inceledim ama yapmışken daha geniş kitlelere hitap eden android dünyasını dercih etmek iyi olur.

ios için yazılım geliştirmek biraz külfetli sanırım. her pc de geliştirilmiyor sanırım ...

Kolay gelsin

BBNET
Geri