Akıllı tahtaya sinek konarsa ne olur? :)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ucamus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
Bugün ders anlatırken öğrencilere tahtadakileri not etmelerini söylemiştim arkamı döndüğüm sırada öğretmenim tahtaya birşey oluyor dedi öğrenciler. Bi baktım tahtadaki pdf sayfası bi sağa bi sola kayıyor. Pdf de seçme işlemi falan oluşmuş. Ne oluyor dedim kendi kendime? Tahtaya bi baktım ekranda bir sinek yürüyor. Bi sinek bunları yapacak kadar hassasmış faz2 bugün bunu öğrendim. :P

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    472.2 KB · Görüntüleme: 1,651
evet benim derste de açık uygulamayı kapatmıştı. o yüzden dokunmatik kilidini tahtayı kullanmadığım zamanda aktif hale getiriyorum :)

bugün benimde başıma geldi. sunuda slaytlar birden hızlı hızlı ilerledi bir baktım sinek :)

benim de ekran okuyucusu açık kalmış ben ders anlatırken tahta konuşmaya başladı. yaklaşana kadar da görünmüyor sinek. akıllı tahta kendi kendine de konuşuyormuş dedi çocuklar. :)

her yere gönderilen tahtaların kalitesi farklı mı ya? görevlendirme ile geldiğim bugün okulda bildirimin olduğu alt köşe ile sağ üst köşenin dokunmatiğinde sıkıntı vardı.

server06' Alıntı:
her yere gönderilen tahtaların kalitesi farklı mı ya? görevlendirme ile geldiğim bugün okulda bildirimin olduğu alt köşe ile sağ üst köşenin dokunmatiğinde sıkıntı vardı.

kalibrasyon yapmanız gerekiyormuş hocam.

Geçen sene videoyu durdurmuştu bir seferinde de pencereyi minimize etmişti... öğrenciler de onu biz eğittik dersi sabote etsin diye demişlerdi :) Bazı renkleri seviyorlar sanırım.

sen bide okulun yanında hayvan çiftliği olduğunu ve her sınıfta en az 10-15 sinek olduğunu düşün hocam... ET HORROR STORY....

Akıllı tahtaya bazen bastırırsin algılamaz, bazen temas etmeden algılar, bazen de sinek dokunmasına tepki verir. Bu yüzden akıllı tahtada fare kullanıyorum. Kullanımı daha rahat

Arkadaşlar bizim de şöyle bir sorunumuz var. hani ebaya girerken kutucuğa tc girmek için tıklıyorsunuz aktif hale geliyorda klavyeden giriyorsunuz. o aşamada tam 1 dk boyunca ekranı aşağı yukarı kaydırtmadan kutucuğa girmek için çabaladım. her deneyişimde sinek de yok ama ekran aşağı yukarı kaydı durdu. en sonunda sinirden ufak bi yumruk attım ekrana kayması durdu. fakat başka tahtalarda da benzer sorun varmış. acaba sinek de yokken sorun ne ola neyi yanlış yaptık ya da yapmadık acaba. cevaplarınız benim için önemli çünkü her defasında tahtaya yumruk atmak istemiyorum.

sinek öyle herşeye konmaz hocam bence pek hayra alamet değil :) güzel bi derin temizlik yaptırın o tahtaya

BBNET
Geri