akıllı tahtalardan ebaya girememe sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan funny
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

funny

Üye
mrb arkadaşlar okuldaki akıllı tahtalar eba anasayfayı açıyor fakat giriş yapmak istediğimizde giriş sayfasındaki kullanıcı adı şifre bölümleri gelmiyor.flash player vb bir problem degil sorun neden kaynaklı olabilir???????????

Ben fiber internete geçtiğimizden beri meb hattından ne eba ya girebiliyorum ne tablet arıza sistemine!
Sizlerde durum nasıl acaba?

Bizde de fiber var şu an sorunsuz giriş yapabiliyorum hocam. Tarayıcınızı değiştirin veya kullandığınız tarayıcının güncel olduğundan emin olun.(Güncel Chrome ve IE 11 ile denendi)

fiber ağda eba.gov.tr ve pybs.eba.gov.tr yi açamıyorum.telefon internetinden girince açılıyor.

ThatBeatsAll' Alıntı:
Bizde de fiber var şu an sorunsuz giriş yapabiliyorum hocam. Tarayıcınızı değiştirin veya kullandığınız tarayıcının güncel olduğundan emin olun.(Güncel Chrome ve IE 11 ile denendi)
Denededim hocam, birçok bilgisayarla da denedim. Malesef

bizim tahtalardan bikaç tanesinden sorunsuz giriş yapılıyor fakat diğerlerinden giriş yapamıyorum.tahtalar program vs tamamen aynı tarayıcılarım güncel bu nasıl iştir :(

Aynı sorun bende de var. İşin ilginç yanı tahtalardan birinde eba giriş sayfası açılıyor. Bu problemsiz etkileşimli tahta, tüm güncellemelerin yapıldığı ve sonra imajını alıp diğer tahtalara klonunu yüklediğim tahta. Bu sebeple benim aklıma "SID çakışması gibi bir problem mi var acaba?" geliyor.
Orkun

funny' Alıntı:
bizim tahtalardan bikaç tanesinden sorunsuz giriş yapılıyor fakat diğerlerinden giriş yapamıyorum.tahtalar program vs tamamen aynı tarayıcılarım güncel bu nasıl iştir :(
Hocam EBaya girmeyen tahtaların DNS İP ayarları elle verilmiş olabilir.Otomatik olması gerekiyor

yan odada pc giriyor, akıllı tahta girmiyor, şimdi sorun ne, öğretmene anlatabilirsen anlat, farklı tarayıcılarla denedim, normal internet sayfaları açılıyor, fiber bağlantı var okulda. bazı akıllı tahtalar giriyor, bazıları girmiyor, çııldıracam :verymad:

halince' Alıntı:
funny' Alıntı:
Hocam EBaya girmeyen tahtaların DNS İP ayarları elle verilmiş olabilir.Otomatik olması gerekiyor

dns ler otomatik bazı tahtalar giriyor, bazıları girmiyor, değişen hiç bişey yok sabahtan beri böyle

abdullahucar42' Alıntı:
İl milli eğitimin duyurusu
EBA veri merkezinde bir sistem çökmesi oluştuğu ve düzeltilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir. Bundan dolayı EBA Modüllerine (cbs.eba.gov.tr, pybs.eba.gov.tr..vb) girişlerde ve Fiber İnternet Bağlantılarında sorunlar oluşabilmektedir.

acer50' Alıntı:
yan odada pc giriyor, akıllı tahta girmiyor, şimdi sorun ne, öğretmene anlatabilirsen anlat, farklı tarayıcılarla denedim, normal internet sayfaları açılıyor, fiber bağlantı var okulda. bazı akıllı tahtalar giriyor, bazıları girmiyor, çııldıracam :verymad:

Hocam çözüm bulabildiniz mi? Aynı dert bizi de buldu.

Faz 1 mersin imajı yüklü makinelerde tüm tarayıcılar güncel, sertifika var bazılarında Eba'ya giremiyoruz. Fikri olan var mı? Diğer tüm sayfalar açılıyor.

selcuklu' Alıntı:
Faz 1 mersin imajı yüklü makinelerde tüm tarayıcılar güncel, sertifika var bazılarında Eba'ya giremiyoruz. Fikri olan var mı? Diğer tüm sayfalar açılıyor.

bizde de durum aynı dün fiber açıldı EBA hariç diğer sitelere giriyor anlamadım

elite' Alıntı:
selcuklu' Alıntı:

bizde de durum aynı dün fiber açıldı EBA hariç diğer sitelere giriyor anlamadım

Hocam okul dönüşüm ya da isim değişikliği gibi bir durum geçirdi mi? Böyle bir olay varsa isim değişmiş oluyor ama eski okulun altyapı kullanıldığı için konfigurasyon sorunu olabiliyor. erisim@eba.gov.tr adresine mail gönderdim böyle bir sorunumuz varmış gün içinde sorunu çözdüler.

BBNET
Geri